Για στόχο για μία δημιουργία πολιτικής ομάδας με «τις Λέγκες της Ευρώπης» μίλησε ο Ιταλός υπουργός Εσωτερικών από την ξενοφοβική Λέγκα σε κομματική συγκέντρωση την Κυριακή, ενώ το προσφυγικό έχει ήδη επανέλθει στην κορυφή της ευρωπαϊκής ατζέντας -με την ενίσχυση των λαϊκιστικών δυνάμεων ειδικά στη Ρώμη να δίνει νέο διάσταση. 

Με αφορμή τις επικείμενες ευρωεκλογές, τις οποίες ο Σαλβίνι παρουσίασε ως «δημοψήφισμα μεταξύ της Ευρώπης των ελίτ και της Ευρώπης των λαών και της εργασίας», ο Σαλβίνι ανέφερε πως στόχος είναι «να φτιάξουμε μία συμμαχία λαϊκιστών, [όρος] που για εμένα είναι κομπλιμέντο». 

«Μία Λέγκα με τις Λέγκες της Ευρώπης, που θα ενώνει όλα τα κινήματα για ελευθερία και αυτόνομη κυριαρχία» είπε, επαναλαμβάνοντας παράλληλα τις θέσεις του ειδικά στο προσφυγικό και το «μπλόκο» στα σκάφη ΜΚΟ. «Να πέσει το τείχος των Βρυξελλών» είπε χαρακτηριστικά. 

«Δεν άλλαξε η Λέγκα, άλλαξε ο κόσμος. Καταλάβαμε πως μόνοι μας δεν μπορούμε να φτάσουμε πουθενά, για να νικήσουμε έπρεπε να ενωθεί η Ιταλία όπως πρέπει να ενωθεί η Ευρώπη» ανέφερε.