Κωμικές διαστάσεις πήρε στο Ευρωκοινοβούλιο η αντιπαράθεση Ρώμης-Βρυξελλών για τον ιταλικό προϋπολογισμό: Ο ευρωβουλευτής της Λέγκα του Βορρά, Άντζελο Τσιόκα, έβγαλε το παπούτσι του και «πάτησε» με αυτό τις σημειώσεις του επιτρόπου Πιερ Μοσκοβισί.

Ο Άντζελο Τσιόκα ανέβηκε στο βήμα μετά τις δηλώσεις Μοσκοβισί για απόρριψη του προϋπολογισμού και πήρε τις σημειώσεις του Γάλλου επιτρόπου. Κατόπιν σήκωσε ένα παπούτσι, με το οποίο άρχισε να χτυπάει τα φύλλα, αφήνοντας άφωνο τον Γάλλο επίτροπο. Το όλο σόου ανέβηκε και στο Twitter από τον ίδιο. 

«Στο Στρασβούργο, περπάτησα (με μια σόλα Made in Italy!!!) στο βουνό των ΨΕΜΑΤΩΝ που ο Μοσκοβισί έγραψε ΚΟΝΤΡΑ στη χώρα μας!!! Η Ιταλία αξίζει ΣΕΒΑΣΜΟ και αυτοί οι ευρωανόητοι πρέπει να το καταλάβουν, δεν ΣΚΥΒΟΥΜΕ ΑΛΛΟ ΤΟ ΚΕΦΑΛΙ!!! έκανα καλά;» ήταν το Tweet.

Η απάντηση του Μοσκοβισί

Στον έξαλλο ευρωβουλευτή απάντησε ο Μοσκοβισί κάνοντας λόγο για «γκροτέσκο» επεισόδιο. Κάλεσε τους πάντες σε επαγρύπνηση, καθώς «όταν συνηθίζουμε τη βία, ξυπνάμε μια μέρα με φασισμό. Η Δημοκρατία είναι ένας εύθραυστος θησαυρός».