Μια 20χρονη και δύο κοριτσάκια έχασαν τη ζωή τους και έξι άνθρωποι τραυματίστηκαν από πυρκαγιά που ξέσπασε σε πολυκατοικία στη συνοικία Πολ Ελυάρ του Μπομπινί, στ βορειοανατολικά του Παρισιού.

Η φωτιά εκδηλώθηκε στις 21:20 σε διαμέρισμα του πρώτου ορόφου της 18ώροφης πολυκατοικίας του Μπομπινί, μιας λαϊκής συνοικίας. Τα άψυχα σώματα των τριών ανθρώπων βρέθηκαν «κοντά ή μέσα στον ανελκυστήρα», όπως ανακοινώθηκε.

Ο υπουργός Κοινωνικής Συνοχής, Ζουλιέν Ντενορμαντί, δήλωσε μέσω Twitter ότι «πρέπει να χυθεί άπλετο φως για τα αίτια τους δράματος», συμπληρώνοντας ότι οι σκέψεις του είναι στις οικογένειες των θυμάτων και εξαίροντας το έργο των ομάδων διάσωσης.

Χρειάστηκε η επέμβαση εκατό πυροσβεστών για να αντιμετωπιστεί η πυρκαγιά, τα αίτια της οποίας δεν έχουν ακόμη διευκρινιστεί.

Σύμφωνα με μαρτυρίες που συνέλεξε το AFP, η φωτιά πιθανόν εκδηλώθηκε μέσα σε δωμάτιο πριν εξαπλωθεί. Πανικόβλητοι, οι κάτοικοι του διαμερίσματος έτρεξαν να βγουν από το διαμέρισμα φωνάζοντας στους γείτονές τους να βγουν και αυτοί από τα σπίτια τους.

Η πολυκατοικία απέχει μόλις εκατό μέτρα από τη δημαρχία του Μπομπινί.