Δύο ακόμα κατηγορούμενοι στη δίκη για την υπόθεση της Χρυσής Αυγής δήλωσαν απλοί υποστηρικτές του κόμματος και αρνήθηκαν κάθε σχέση με την εγκληματική οργάνωση.

Οι κατηγορούμενοι, Βασίλης Σιατούνης και Αθανάσιος Στράτος, οι οποίοι απολογήθηκαν σήμερα ενώπιον του Τριμελούς Εφετείου Κακουργημάτων.

Και οι δύο έχουν καταδικαστεί για την επίθεση στο στέκι «Αντίπνοια» στα Πετράλωνα το 2008 σε κάθειρξη 10 ετών ο καθένας.

Ειδικότερα, ο Βασ.Σιατούνης δήλωσε υποστηρικτής και όχι μέλος της Χρυσής Αυγής και αμφισβήτησε έγγραφο που καταδεικνύει ότι ήταν εγγεγραμμένο μέλος στην κεντρική Επιτροπή του κόμματος.

Πρόεδρος: Το σκεπάρνι γιατί το είχατε μαζί σας;
Κατηγορούμενος: Το κουβαλούσα από τη δουλειά μου. Το χρησιμοποίησα για να φτιάχνω ράφια στο ξενοδοχείο που δούλευα.
Πρόεδρος: Είχατε και μαχαίρι μαζί σας; Τι είχε πάνω;
Κατηγορούμενος: Κάτι σα σβάστιγγα ειναι. Το πήρα από ένα πανηγύρι στα Σούρμενα.
Πρόεδρος: Γιατί το είχατε μαζί σας;
Κατηγορούμενος: Για ψάρια το είχα.

Σχετικά με μια συμπλοκή που είχε γίνει έξω από τα δικαστήρια της πρώην σχολής Ευελπίδων, μεταξύ μελών της Χρυσής Αυγής και αντιεξουσιαστών κι ενώ δικαζόταν για την επίθεση στο κοινωνικό στέκι, ο κατηγορούμενος υποστήριξε ότι δε γνώριζε τίποτα, αλλά αναγνώρισε ανάμεσα στους συγκεντρωμένους τους πρώην βουλευτές Ηλία Κασιδιάρη και Γιάννη Λαγό, τους οποίους όπως υποστήριξε, δεν γνώριζε προσωπικά.

Στο ίδιο μήκος κύματος και ο Αθανάσιος Στράτος, ο οποίος υποστήριξε για την επίθεση: «Πήγαμε μόνο για να πετάξουμε φυλλάδια στα Πετράλωνα και τίποτα άλλο» και πρόσθεσε: «Κάναμε 4,5 χρόνια φυλακή και δεν ακούμπησαμε άνθρωπο. Πληρώσαμε τα λάθη και τις παραδρομές των απολογιών μας. Δεν θα μπλεκόμασταν σε περιστατικό βίας.» 

Εισαγγελέας: Το ότι είχατε και οι δύο μαχαίρια πάνω σας πώς το εξηγείς;
Κατηγορούμενος: Σύμπτωση ήταν. Ο καθένας για άλλο λόγο.

Παρούσα στο δικαστήριο και η μητέρα του αδικοχαμένου μουσικού, Παύλου Φύσσα.