Ένοχοι κρίθηκαν για το αδίκημα της σωματικής βλάβης εξ αμελείας ο οδηγός του σχολικού λεωφορείου και οι δύο συνοδοί που κατηγορούνται ότι ξέχασαν ένα τρίχρονο αγοράκι μέσα στο λεωφορείο επί 3,5 ώρες.

Στους καταδικασθέντες επιβλήθηκε ποινή φυλάκισης έξι μηνών με αναστολή.

Με την απόφαση του Δικαστηρίου, υιοθετήθηκε η εισαγγελική πρόταση για μετατροπή της κατηγορίας από έκθεση ανηλίκου σε κίνδυνο σε σωματική βλάβη από αμέλεια.

Οι τρεις κατηγορούμενοι επιχείρησαν είτε να αποποιηθούν την ευθύνη είτε να κάνουν λόγος για λάθος.

«Με ενημέρωσαν οι συνοδοί ότι όλα τα παιδιά αποβιβάστηκαν από το λεωφορείο, δεν είχα κανένα λόγο να τις αμφισβητήσω» υποστήριξε ο οδηγός, προσθέτοντας ότι «όπως έριξα κι εγώ μια ματιά προς τα πίσω δεν είδα κάτι».

Η μία συνοδός επιχείρησε να ρίξει την ευθύνη στην συγκατηγορουμενή της, αναφέροντας «μπήκα στη μπροστινή θέση, η άλλη συνοδός είχε την ευθύνη να βάλει και να βγάλει τις ζώνες των παιδιών, εγώ κατέβηκα από το λεωφορείο για να βοηθήσω τα παιδιά να κατέβουν, τη ρώτησα αν έχουν κατεβεί όλα τα παιδιά, μου είπε ναι. Αυτό ήταν το λάθος μου, που δεν κοίταξα κι εγώ το λεωφορείο, έπρεπε να ελέγξω κι εγώ».


Η δεύτερη συνοδός από την πλευρά της είπε πως ήταν λάθος και κακιά στιγμή. «Όλα τα παιδιά είχαν βγάλει ήδη μόνα τους τις ζώνες και περίμεναν στη γαλαρία να αποβιβαστούν. Πήγα μέχρι τη μέση και δεν είδα κάτι. Αυτό ήταν το λάθος μου που δεν έφτασα μέχρι πίσω» τόνισε.


Η κατηγορούμενη ζήτησε συγνώμη από την οικογένεια του παιδιού και το εκπαιδευτήριο, επισημαίνοντας ότι «είναι και η ίδια μάνα και κατανοεί την αγωνία που πέρασε η οικογένεια».

Από την άλλη, η μητέρα του τρίχρονου Θαλή περιέγραψε τις στιγμές μεγάλης αγωνίας που έζησε όταν η διευθύντρια του σχολείου την ενημέρωσε ότι το παιδί δε βρισκόταν στο σχολείο.

«Με πήραν από το σχολείο 11.04 και με ρώτησαν γιατί δεν πήγε ο Θαλής στο σχολείο. Άρχισα να φωνάζω, να τσιρίζω, να κλαίω, ξεκίνησα αμέσως μαζί με τον πατέρα μου για το σχολείο. Παράλληλα κάλεσα και την αστυνομία. Όταν έφτασα στο σχολείο, είχαν βάλει το παιδί στην τάξη του, δεν του έδωσαν ούτε νερό, ούτε είχαν φωνάξει τον ψυχολόγο που ούτως ή άλλως έχει το σχολείο, προσπάθησα να του μιλήσω, δε μου μιλούσε, έκανε 15 λεπτά να μου μιλήσει και το μόνο που μου είπε είναι "Μαμά κλαίω, μαμά κλαίω"!».

Όπως επεσήμανε η μητέρα του στο δικαστήριο, το παιδί μετά το περιστατικό εμφάνισε έντονο στρες, στο νοσοκομείο όποιυ μεταφέρθηκε είχε ανεβάσει ζάχαρο και είχαν πρηστεί οι αμυγδαλές του. Ενώ, από τις 29 Οκτωβρίου έως και σήμερα νιώθει ανασφάλεια, θέλει πάντα κάποιν δίπλα του, θέλει πρώτο να βγαίνει από το καθισμα του αυτοκινήτου και έχει αναστατωθεί ο ύπνος του.

Στην κατάθεσή του ο ιδιοκτήτης του ιδιωτικού εκπαιδευτηρίου μίλησε για απροσεξία και ανθρώπινο λάθος, επιρρίπτοντας τις ευθύνες για το συμβάν στους τρεις κατηγορούμενους.