Ανησυχία έχει προκαλέσει η είδηση του πρώτου κρούσματος του κοροναϊού στην χώρα μας και πιο συγκεκριμένα στην πόλη της Θεσσαλονίκης.

Σύμφωνα με πληροφορίες, η 38χρονη γυναίκα που βρέθηκε θετική στον κορονοϊό covid-19 και νοσηλεύεται σε θάλαμο αρνητικής πίεσης στο νοσοκομείο ΑΧΕΠΑ, βρισκόταν στο Μιλάνο απ’ όπου επέστρεψε με πτήση της εταιρίας Ryanair στο αεροδρόμιο «Μακεδονία» στις 20:00, το βράδυ της Κυριακής. Σημειώνεται πως απο την αεροπορική εταιρεία θα κληθούν για εξετάσεις όλοι όσοι ταξίδευαν στην ίδια πτήση με την 38χρονη.

Η 38χρονη γυναίκα είναι επιχειρηματίας που δραστηριοποιείται στον χώρο της μόδας ενώ σύμφωνα με πληροφορίες οι λόγοι που την έκαναν να ταξιδέψει στην Ιταλία, ήταν επαγγελματικοί.

Αξίζει να σημειωθεί πως η συγκεκριμένη γυναίκα την περασμένη Δευτέρα πέρασε απο το δημοτικό συμβούλιο Θεσσαλονίκης καθώς στις αυτοδιοικητικές εκλογές του Μαΐου του 2019 ήταν υποψήφια δημοτική σύμβουλος στον δήμο Θεσσαλονίκης. Για τον λόγο αυτό, το δημαρχείο έχει χαρακτηριστεί ως χώρος υψηλού κινδύνου.

Σύμφωνα με πληροφορίες, όλοι όσοι ήρθαν σε επαφή μαζί της καθώς και τα συγγενικά της πρόσωπα θα υποβληθούν σε εξετάσεις.

Τέλος, σημειώνεται πως η 38χρονη είναι μητέρα ενός παιδιού και για ιατρικές εξετάσεις έχουν κληθεί τόσο ο σύζυγός της με το παιδί τους όσο και η μητέρα της 38χρονης προκειμένου να διαπιστωθεί εάν από την Κυριακή που επέστρεψε από το Μιλάνο της Ιταλίας τους μετέδωσε τον ιο.