Την ενεργοποίηση του χάρτη υγειονομικής ασφάλειας της χώρας ανακοίνωσε μεταξύ άλλων ο υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας, Νίκος Χαρδαλιάς κατά την ενημέρωση του Υπουργείου Υγείας για την πορεία του κοροναϊού στη χώρα μας.

Ο κ. Χαρδαλιάς  επεσήμανε πως η κυβέρνηση αναμένεται τις επόμενες ημέρες να ενεργοποιήσει τον χάρτη υγειονομικής ασφάλειας, ο οποίος περιλαμβάνει τέσσερα επίπεδα. Η παρουσίαση αναμένεται να γίνει στην ενημέρωση της Παρασκευής.

Ο χάρτης θα συνοδεύεται και από 4 επίπεδα  κατηγοριοποιημένων τοπικών μέτρων που θα εφαρμόζονται ανάλογα με τα επιδημιολογικά δεδομένα κάθε περιοχής.

Η εφαρμογή των μέτρων, συνέχισε ο κ. Χαρδαλιάς, θα υλοποιείται σε επίπεδο περιφερειακής ενότητας, ενώ τα μέτρα θα επικαιροποιούνται ανά δύο εβδομάδες.

 Πιο αναλυτικά, τα επίπεδα στον υγειονομικό χάρτη θα είναι τα εξής:

 Επίπεδο ένα, ετοιμότητας.

Επίπεδο δύο, επιτήρησης.

Επίπεδο τρία, αυξημένης επιτήρησης.

Επίπεδο τέσσερα, αυξημένου κινδύνου.

 Παράλληλα, ο κ. Χαρδαλιάς υπογράμμισε ότι «η καλή επιδημιολογική εικόνα της χώρας, και το γεγονός ότι πηγαίνουμε καλύτερα από άλλες χώρες είναι κάτι που εύκολα μπορεί να ανατραπεί».

 Τέλος,  σημείωσε πως στη χώρα αυτή τη στιγμή υπάρχουν 6.234 ενεργά κρούσματα, ενώ 14 σχολικές μονάδες έχουν κλείσει λόγω κρουσμάτων. Επίσης 114 τμήματα σε σχολεία έχουν διακόψει τη λειτουργία τους.