Κανείς δεν βγαίνει από το φάσμα της μόλυνσης του κοροναϊού και οι εικόνες που έχουμε δει τα τις τελευταίες εβδομάδες στις εκκλησίες με συνωστισμό πιστών, χωρίς μάσκα, ή με λάθος τρόπος χρήσης, αλλά και ιερείς να μην φοράνε μάσκες και να μην λαμβάνουν μέτρα προστασίας, προβλημάτισαν ιδιαίτερα τους εμπειρογνώμονες.

Τα μέλη της Επιτροπής ωστόσο ετοιμάζουν προτάσεις-μέτρα τόσο για τις μετακινήσεις, όσο και για τις Εκκλησίες, που θα αφορούν τόσο τους πιστούς, όσο και τους ιερείς. Σημειώνεται ότι υπάρχει σχετική εγκύκλιος που εστάλη από την Αρχιεπισκοπή στις Μητροπόλεις για χρήση μάσκας και μέτρα προστασίας προκειμένου να μην μεταδοθεί ο ιός, ωστόσο δεν τηρούν όλοι οι ιερείς τα μέτρα.

 Σύμφωνα με πληροφορίες τα μέτρα που θα εισηγηθούν οι ειδικοί στον πρωθυπουργό για τη λειτουργία των Εκκλησιών είναι να μειωθεί περαιτέρω το ποσοστό των πιστών που εκκλησιάζονται  τουλάχιστον κατά 20%. Άλλωστε με βάση τις εκτιμήσεις των επιστημόνων στις λειτουργίες συμμετέχουν κυρίως άτομα μεγάλης ηλικίας που ανήκουν στις ευπαθείς ομάδες.