Κατάθεση δίνει σήμερα στην Εισαγγελία Πρωτοδικών της Αθήνας, η χρυσή Ολυμπιονίκης, Σοφία Μπεκατώρου, για την υπόθεση της σεξουαλικής της κακοποίησης από παράγοντα της Ομοσπονδίας Ιστιοπλοΐας το 1998. Ήδη, από τον περασμένο Νοέμβριο στο πλαίσιο εισαγγελικής έρευνας που διενεργείται από τον αθλητικό εισαγγελέα, Κωνσταντίνο Σιμιτζόγλου, με αφορμή τις καταγγελίες του, επίσης, χρυσού ολυμπιονίκη, Νίκου Κακλαμάκη, για διαφθορά στους κόλπους της ομοσπονδίας ιστιοπλοΐας είχε αποκαλύψει, για πρώτη φορά, τα όσα τραγικά έζησε.

Το γεγονός της κατάθεσης της στις αρμόδιες αρχές είχε γνωστοποιήσει η Σοφία Μπεκατώρου, μιλώντας στο «Marie Claire», τονίζοντας πως η κίνηση αυτή, ότι δηλαδή είπε το όνομα του ανθρώπου που την βίασε στις αρχές, της έδωσε το έναυσμα να μιλήσει και δημόσια για την τραυματική της εμπειρία. Μετά την τεράστια έκταση που πήραν οι καταγγελίες της, η Εισαγγελέα Πρωτοδικών της Αθηνας, διέταξε χωριστή έρευνα σχετικά με τις καταγγελίες της ολυμπιονίκη για τον βιασμό της.

Σήμερα έχει κληθεί από τον αρμόδιο εισαγγελέα προκειμένου να καταθέσει τις λεπτομέρειες της σεξουαλικής της κακοποίησης. Στο ίδιο πλαίσιο, ο εισαγγελέας του Αρείου Πάγου, Βασίλης Πλιώτας, έχει ήδη αποστείλει εγκύκλιο σε όλους τους εισαγγελείς της χώρας, ζητώντας την κατά προτεραιότητα διερεύνηση αυτών των καταγγελιών, με αποφασιστικότητα, ταχύτητα και σχολαστικότητα, τις αρμόδιες δικαστικές αρχές.