Στην ενεργοποίηση του silver alert προχώρησε η ΕΛ.ΑΣ. προκειμένου να συγκεντρωθούν στοιχεία για τον 24χρονο ράπερ από τη Θεσσαλονίκη και να δοθεί τέλος στο θρίλερ της εξαφάνισης του. Η γιαγιά του νεαρού μουσικού από την Περαία υπέγραψε για τη δημοσιοποίηση των στοιχείων του εγγονού της, καθώς οι γονείς του ράπερ ζουν μόνιμα στη Γερμανία μαζί με τον αδελφό του. Ο 24χρονος Λάμπρος Μανιφάβας (Lamanif) έχασε τη γη κάτω από τα πόδια του μετά τη δημοσιοποίηση του ροζ βίντεο που κάποιοι διακίνησαν μέσω social media και εξαφανίστηκε προκειμένου να απομονωθεί.

Έπεσε θύμα εκβιασμού

Ο ράπερ φέρεται να έπεσε θύμα εκβιασμού, με τον ίδιο να εμφανίζεται σε βίντεο και να δηλώνει ότι σκοπεύει να αυτοκτονήσει. Ο 24χρονος ράπερ ανέβασε το επίμαχο βίντεο στο προσωπικό του λογαριασμό στο Instagram, ζητώντας συγγνώμη από τους δικούς του ανθρώπους του για ό,τι γίνει, ενώ τόνισε πως έχει πέσει θύμα εκβιασμού. Το βίντεο πάντως κατέβηκε έπειτα από λίγες ώρες. Τα ίχνη του 24χρονου αγνοούνται από το βράδυ της Τρίτης.



Στο βίντεό του που κατέβηκε από το διαδίκτυο, ο 24χρονος ανέφερε: «Πρώτα από όλα συγνώμη από τους ανθρώπους που είχα δίπλα μου και τους έκανα να ντραπούν, ξέρω όλοι ψάχνετε να με δείρετε, να με χλευάσατε, να μου κάνετε κακό. Σας καταλαβαίνω. Αλλά ακούστε την αλήθεια. Είμαι χρόνια χρήστης κοκαΐνης, για αυτό έχω και δικαστήρια. Είχα μπλέξει σε κύκλωμα με αφέντρες. Είναι από χθες είναι στο βίντεο. Τις είχα γνωρίσει στο μαγαζί που δούλευα υποδοχή στη Θεσσαλονίκη. Πήγαμε σπίτι τους, ξεκινήσαμε να πίνουμε και πήραμε και LSD. Έγινε μια φορά, τις επόμενες με εκβιάζανε με το βίντεο. Από τότε μου παίρνανε λεφτά και με απειλούσανε». Ο ράπερ, κοιτώντας την κάμερα, είπε ξεκάθαρα πως θέλει να αυτοκτονήσει. «Είμαι 24 (ετών) και θέλω να αυτοκτονήσω» είπε χαρακτηριστικά. «Αυτό πιστεύω θέλατε εξ’ αρχής όσοι το ανεβάσατε. Πόσο μίσος υπάρχει στην Ελλάδα του ’21. Τέσσερις μήνες στην καραντίνα, ψυχίατρο, ζάναξ. Αλλά πάντα ο φόβος να μην με ξανά ενοχλήσουν». Σύμφωνα με όσα ανέφερε ο ίδιος σε άλλο βίντεο, δεχόταν εκβιασμούς με υλικό ακατάλληλου περιεχομένου.



Περίεργα κυκλώματα

Στις έρευνες συμμετέχει και το CSII Institute, που διευθύνει ο απόστρατος στρατηγός της ΕΛ.ΑΣ. που ίδρυσε το Τμήμα Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος, Μανώλης Σφακιανάκης, ο οποίος είναι σε ανοικτή γραμμή με τους γονείς του νεαρού και συγκεντρώνει πολύτιμα στοιχεία για την υπόθεση. Ο ίδιος δηλώνει πως πρόκειται για μια άκρως σοβαρή ιστορία πίσω από την οποία κρύβονται περίεργα κυκλώματα. Ο νεαρός ράπερ πριν ασχοληθεί ενεργά με τη μουσική σπούδαζε στα Γιάννενα. Μάλιστα συνδύαζε τις σπουδές με τον αθλητισμό και καθώς ήταν πολύ καλός ποδοσφαιριστής έφθασε να παίζει στην ομάδα της πόλης.



Πριν τρία χρόνια, μια γνωριμία που είχε ενώ βρισκόταν στα Γιάννενα άλλαξε για πάντα τη ζωή του. Βρέθηκε κατηγορούμενος για εμπλοκή σε κύκλωμα ναρκωτικών με τις πληροφορίες να λένε ότι δεν είχε σχέση, όμως ήταν υποχρεωμένος μέχρι το δικαστήριο να δίνει τρεις φορές το μήνα το «παρών» στο Τμήμα Θερμαϊκού, καθώς δήλωσε ως διεύθυνση κατοικίας το σπίτι της γιαγιάς του, μια μονοκατοικία στην Περαία. Εκεί είχε στήσει και το στούντιό του και είχε αφιερωθεί στη μουσική που τόσο αγαπούσε.

*Δημοσιεύθηκε στην εφημερίδα «ΟΝΤΙΜΕ»