Το δρόμο της δικαιοσύνης παίρνουν πλέον όλα όσα καταγγέλονται για τον Δημήτρη Λιγνάδη, αλλά και για άλλα πρόσωπα που έχουν μπει «στο κάδρο», καθώς ο ασκός του Αιόλου άνοιξε και πλέον οι διαδικασίες δρομολογούνται για να φανερωθεί η αλήθεια στην υπόθεση που προκάλεσε πανελλήνιο σοκ.



Προθεσμία για να απολογηθεί στις 14:30  την Πέμπτη το μεσημέρι έλαβε ο Δημήτρης Λιγνάδης

Αμίλητος προσήλθε στην ανακρίτρια λίγο πριν τις 12 το μεσημέρι, ο Δημήτρης Λιγνάδης προκειμένου να ζητήσει και νέα προθεσμία για να απολογηθεί.

Κούγιας: Καταθέσαμε αίτηση ακυρότητας της διαδικασίας -«Τηλεγράφημα η δικογραφία»

O δικηγόρος Αλέξης Κούγιας, όπως έκανε γνωστό κατέθεσε ένσταση ακυρότητας της διαδικασίας λέγοντας «Μαζί με τον κύριο Λιγνάδη εμφανιστήκαμε στην ανακρίτρια με σκοπό να καταθέσουμε ένσταση στην διαδικασία».

«Πρωτίστως υποβάλλαμε ένσταση ακυρότητας της διαδικασίας, καθώς ο αρμόδιος εισαγγελέας περιόρισε το υλικό στην κατάθεση όσων έκαναν μηνύσεις, ενώ και ο φερόμενος ως κατηγορούμενος, δεν είχε κληθεί προηγουμένως να καταθέσει με την ιδιότητα του υπόπτου», είπε χαρακτηρστικά.

«Σύμφωνα με έγγραφο που κατέθεσε ο εντολέας μου ζήτησε να εξεταστεί ως ύποπτος και να δώσει εξηγήσεις αφού προηγουμένως λάβει αντίγραφα των καταγγελιών.Οι πράξεις για τις οποίες κατηγορείται ο εντολέας μου θα πρέπει να αποσαφηνιστούν πλήρως (…) Αυτά που ακούγονται περί 41 μαρτύρων είναι μύθος. Δέκα φίλοι με μηνύσεις των μηνυτών. Νομικό ενδιαφέρον έχει μόνο ένας εκ των φερομένων ως παθόντων. Και οι δύο φερόμενοι ως παθόντες είναι Αιγύπτιοι», είπε ο κ. Κούγιας, αναφερόμενος αναλυτικά και στις δύο περιπτώσεις.

Ο κ. Κούγιας ανέφερε επίσης πως η πραγματικότητα είναι πολύ διαφορετική, ενώ περιέγραψε ποιες είναι οι καταγγελίες, αλλά και ποια η δική τους στάση σε αυτές τις μηνύσεις.

«Ο εντολέας μου από ταξιδιωτικά έγγραφα αποδεικνύει πως ήταν στην Αίγυπτο την περίοδο για την οποία κατηγορείται» ανέφερε μεταξύ άλλων ο κ. Κούγιας.


Νέες καταγγελίες στον ορίζοντα


Μία ακόμα αποκάλυψη που έκανε το δελτίο ειδήσεων του ΣΚΑΪ είναι ότι γνωστή ηθοποιός, που μεσουρανούσε την δεκαετία του ’90 με συμμετοχή σε γνωστό σίριαλ, καταγγέλλει πασίγνωστο σκηνοθέτη κι ηθοποιό.

Μάλιστα ο συνήγορός της βγήκε στο δελτίο ειδήσεων για να μιλήσει σχετικά με την συγκεκριμένη υπόθεση. «Αυτός ο άνθρωπος έχει ακουστεί αρκετά αυτήν την περίοδο για παρόμοια αδικήματα σεξουαλικής παρενόχλησης και η καταγγέλουσα είναι αρκετά γνωστή και μέχρι πριν κάποια χρόνια στην επικαιρότητα.

Πλέον ζει στο εξωτερικό και μου περιέγραψε την κατάστασή της. Τότε ανερχόμενη δέχθηκε ένα τηλεφώνημα από τον συγκεκριμένο ηθοποιό και σκηνοθέτη για να της προτείνει συνεργασία για θεατρικό έργο. Την κάλεσε στο σπίτι του, αν κι ο ίδιος είναι παντρεμένος, θεώρησε ότι δεν υπάρχει κάτι το μεμπτό γιατί ήταν μέρα μεσημέρι.

Μόλις εισήλθε στον χώρο του και μετά από 20 λεπτά συζήτησης για την δουλειά, πέρασε την συζήτηση σε πιο προσωπικά ζητήματα με την ηθοποιό να αντιδρά και να θέλει να αποχωρήσει από τον χώρο αλλά της είχε κλειδώσει την πόρτα.

Δυστυχώς μιλάμε για μια υπόθεση βιασμού, όπου η ίδια αντιδρούσε από το πρώτο μέχρι το τελευταίο δευτερόλεπτο. Δεν είχε την δύναμη να το αποφύγει. Αφού ολοκληρώθηκε η πράξη και την έδιωξε, της είπε αν μιλήσεις οπουδήποτε θα σε καταστρέψω.

Δεν της ήταν εύκολο να το πει σε δικούς της ανθρώπους κι είχε ντροπή κι ενοχή. Έχει γίνει ήδη η καταγγελία.»



Τσαρούχας: Καταθέσαμε όλους τους φακέλους που έχουμε για προσβολή γενετήσιας αξιοπρέπειας

Στο «μικροσκόπιο» των εισαγγελικών αρχών μπαίνουν νέα πρόσωπα μετά την παράδοση του φακέλου με τις υποθέσεις προσβολής της γενετήσιας αξιοπρέπειας που έδωσε σήμερα ο πρόεδρος του Πειθαρχικού Συμβουλίου του Σωματείου Ελλήνων Ηθοποιών, Πασχάλης Τσαρούχας στον εισαγγελέα.

Ο κ. Τσαρούχας ήταν λακωνικός στις δηλώσεις του λέγοντας πως δεν μπορεί να πιει ούτε πόσες υποθέσεις ούτε ποιες προσκόμισε στην Εισαγγελία Πρωτοδικών «Καταθέσουμε όλους τους φακέλους που έχουμε για προσβολή γενετήσιας αξιοπρέπειας. Ελπίζουμε στην καλύτερη έκβαση».

Σύμφωνα με πληροφορίες, περίπου 20 φάκελοι προσκομίστηκαν σήμερα στις εισαγγελικές αρχές και θα αξιολογηθούν τις προσέχεις ημέρες. «Δεσμευτήκαμε να προσκομίσουμε ό,τι νέο στοιχείο έχουμε».

Η παρουσία του Πασχάλη Τσαρούχα στο γραφείο του εισαγγελέα διήρκεσε περίπου 50 λεπτά. Σύμφωνα με πληροφορίες, τουλάχιστον δύο φάκελοι αφορούν βιασμό και μία απόπειρα βιασμού. Σε αυτές εμπλέκονται τουλάχιστον δύο πρόσωπα, πρωταγωνιστές του ελληνικού θεάτρου.

Στα δικαστήρια και οι δικηγόροι του Νίκου Σ.

Στην Εισαγγελία μετέβησαν και οι συνήγοροι του 35χρονου Νίκου Σ., ο οποίος είναι ο πρώτος που κατήγγειλε με συνέντευξή του ότι βιάστηκε, σε ηλικία 19 ετών από τον κατηγορούμενο Δημήτρη Λιγνάδη. Οι δύο συνήγοροι γνωστοποίησαν στους εισαγγελικούς λειτουργούς τα στοιχεία του εντολέα τους ώστε να τεθεί στη διάθεση των αρχών.

Εξάλλου, την Παρασκευή θα καταθέσει στις αστυνομικές αρχές ως ύποπτος τέλεσης βιασμού, κατά νεαρού άνδρα, γνωστός ηθοποιός που συμμετέχει σε δημοφιλές τηλεοπτικό σίριαλ.

Βλάχος: Ακλόνητη είναι η γνώση του εντολέα μου ότι υπέστη βιασμό

Στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων του MEGA και τη Ράνια Τζίμα μίλησε ο δικηγόρος κ. Γιάννης Βλάχος, που εκπροσωπεί έναν εκ των μηνυτών του Δημήτρη Λιγνάδη. Μιλώντας στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων επίσης, ο Αλέξης Κούγιας σημείωσε ότι ο Δημήτρης Λιγνάδης δεν βρισκόταν στον τόπο τέλεσης των κακουργημάτων, κάτι μάλιστα που θα κατατεθεί με στοιχεία στο δικαστήριο.

Ερωτηθείς σχετικά με αυτό τον ισχυρισμό του κατηγορούμενου και του συνηγόρου υπεράσπισής του, ο κ. Βλάχος, δικηγόρος των καταγγελόντων, σχολίασε τις επιλογές της υπεράσπισης, τονίζοντας ότι έχει μεταφέρει την εκδίκαση της υπόθεσης στα ΜΜΕ. «Ενώπιον της δημοσιότητος δεν έχει θέση να εκδικάζεται με δηλώσεις στα ΜΜΕ η υπόθεση.», τόνισε.

«Δεν είναι το βήμα που μου δίνεται κατάλληλο για να αντικρούσω τις ενστάσεις», υπογράμμισε και πρόσθεσε πως:«Υπάρχει απόλυτη νομιμότητα της διαδικασίας έως τώρα. Πουθενά δεν είναι υποχρεωτική η διενέργεια προανάκρισης. Δεν θα έχει τύχη η ένσταση της υπεράσπισης».

Ερωτηθείς για το αν έχει στα χέρια του ακλόνητα στοιχεία ή άλλες καταγγελίες σε βάρος του Δημήτρη Λιγνάδη ανέφερε πως: «Ακλόνητη είναι η γνώση του εντολέα μου ότι υπέστη βιασμό. Αυτό είναι ένα δεδομένο ακλόνητο. Σε αυτού του είδους τα εγκλήματα είναι εγγενείς οι αποδεικτικές δυσκολίες. Αυτά τα εγκλήματα γίνονται κεκλεισμένων των θυρών. Δεν μπορούν να υπάρχουν μάρτυρες.

Εφόσον από την αρχή μιλάμε για απαξίωση και για εκφοβισμό των θυμάτων, των μαρτύρων, μηνύσεις… ευπρόσδεκτες οι μηνύσεις, θα απαντήσουμε στη δικαιοσύνη. Οι μάρτυρές μας είναι αξιόπιστοι και η δικαιοσύνη θα κρίνει την αξιοπιστία τους. Περιμένουμε τις μηνύσεις με μεγάλη μας χαρά. Γεγονός αδιαμφισβήτητο είναι ότι υπάρχει ένας 14χρονος που υπέστη το έγκλημα που έχει καταγγέλει.» Κλείνοντας αποκάλυψε ότι υπάρχουν κι άλλοι μάρτυρες που εμφανίζονται πρόθυμοι να καταθέσουν κατά του Δημήτρη Λιγνάδη.

«Έχω υπόψιν μου και συνομιλώ με άλλα θύματα που θέλουν να θέσουν τον εαυτό τους στη διάθεση των Αρχών. Είτε με τη μορφή μαρτυρικό καταθέσεων, είτε με τη μορφή μηνύσεων. Μιλάμε για μάρτυρες – θύματα που έχουν να καταγγείλουν κακοποιητές σε βάρος του συμπεριφορές», ανέφερε.