«Μαύρη» είναι η σελίδα η οποία γράφεται αυτές τις ώρες στην ιστορία της πλειοψηφίας του Δ.Σ. του Πανελληνίου Ιατρικού Συλλόγου (ΠΙΣ), με ευθύνη του προέδρου του Συλλόγου, Αθανασίου Εξαδάκτυλου, ο οποίος τυγχάνει να είναι επίσης μέλος της Επιτροπής Εμπειρογνωμόνων του υπουργείου Υγείας…

Ενώ το Σάββατο οι εισαγωγές ασθενών με νόσο COVID – 19 στα νοσοκομεία του ΕΣΥ της Αττικής έφτασαν στο πολύ υψηλό επίπεδο των… 200, αριθμός ο οποίος παρέμεινε για όλη την περασμένη εβδομάδα σε αυτά τα δυσθεώρητα επίπεδα, η πλειοψηφία του Δ.Σ. του ΠΙΣ, με πρώτον τον πρόεδρό του, Αθανάσιο Εξαδάκτυλο, αποφάσισε όχι μόνο ότι αυτή είναι η πιο καλή στιγμή, προκειμένου να προβληθούν συνδικαλιστικά αιτήματα της πλειοψηφίας του Δ.Σ. του Συλλόγου, αλλά η ίδια πλειοψηφία επιθυμεί, αυτή την ώρα, τα συνδικαλιστικά αιτήματά της να τεθούν υπόψη του ιδίου του πρωθυπουργού, Κυριάκου Μητσοτάκη, από τον οποίο ζητεί… άμεση συνάντηση.

Χωρίς να λογαριάζει τις διαφορετικές απόψεις του μεγαλύτερου Ιατρικού Συλλόγου της Χώρας, αυτού των Αθηνών (ΙΣΑ), ούτε τις διαφορετικές απόψεις του συνόλου των προέδρων των Ιατρικών Συλλόγων της χώρας μας, η πλειοψηφία του Δ.Σ. του ΠΙΣ κοινοποίησε πριν από λίγο μία ανακοίνωση – λίβελο κατά του υπουργού Υγείας, Βασίλη Κικίλια, επειδή ο τελευταίος προσπαθεί με τον πιο ουσιαστικό τρόπο να εξασφαλίσει την προσωρινή και την εθελοντική ένταξη 200 ιδιωτών γιατρών στα νοσοκομεία του ΕΣΥ του Λεκανοπεδίου.

Μετά το μεγαλοπρεπές «άδειασμα», το οποίο επεφύλαξε άμεσα, πριν από λίγη ώρα, το βράδυ της Κυριακής, ο ΙΣΑ στην εν λόγω ανακοίνωση – λίβελο της πλειοψηφίας του Δ.Σ. του ΠΙΣ, υπενθυμίζοντας ότι δεν διαθέτει τη συναίνεση της ολομέλειας των προέδρων των Ιατρικών Συλλόγων της χώρας μας, κι ας εμφανίζεται ότι μιλά για λογαριασμό τους η πλειοψηφία του Δ.Σ. του ΠΙΣ, καλά θα κάνει τώρα η τελευταία να συνδράμει επιτέλους τις προσπάθειες, τις οποίες καταβάλλουν οι πρόεδροι του ΙΣΑ, Γιώργος Πατούλης, και του Ιατρικού Συλλόγου Πειραιά (ΙΣΠ), Νίκος Πλατανησιώτης, προκειμένου η λίστα με τους 200 εθελοντές ιδιώτες γιατρούς να παραδοθεί τη Δευτέρα κιόλας στα χέρια του Βασίλη Κικίλια.

Σε τέτοιες στιγμές για τη χώρα μας και το ΕΣΥ, ή γράφει κανείς Ιστορία ή «μαυρίζει» σελίδες από τη ιστορία του…