Νέα έκρηξη παρουσιάζουν κρούσματα και διασωληνωμένοι, κάνοντας αφόρητα πιεστική την κατάσταση στο σύστημα υγείας. Η εφημερία στο νοσοκομείο “Λαϊκό” ήταν τραγική, όπως δήλωσε στην ΕΡΤ ο πρόεδρος Σωματείου Εργαζομένων Τάσος Αντωνόπουλος καθώς είναι γεμάτες οι κλίνες covid, ενώ υπάρχουν 7-8 ράντζα στις κλινικές covid που περιμένουν.

Επίσης ανέφερε ότι έχουν δύο διασωληνωμένους που περιμένουν εδώ και τέσσερις ημέρες για ένα κρεβάτι στη ΜΕΘ, ενώ πρόσθεσε ότι είχαν 22 εισαγωγές με covid και 80-90 άλλα περιστατικά. Ενδεικτικό της δύσκολης κατάστασης ήταν ότι την ώρα που μιλούσε ο πρόεδρος των εργαζομένων στην είσοδο του “Λαϊκού” υπήρχαν τρία ασθενοφόρα μπροστά στην είσοδο και άλλα τρία περίμεναν στο δρόμο για να μπουν.

Εν τω μεταξύ, διαψεύδει το ΓΝΑ «ΛΑΪΚΟ» δημοσιεύματα που αναφέρουν «αναληθώς», όπως επισημαίνει σε ανακοίνωσή του, ότι σταμάτησε να δέχεται περιστατικά Covid κατά τη διάρκεια της χθεσινής εφημερίας.

Δύσκολη νύχτα και στο νοσοκομείο “Αλεξάνδρα” που εφημέρευε καθώς -όπως ανέφερε ο δημοσιογράφος της ΕΡΤ Θοδωρής Σκουλής- δεν προλαβαίνουν να αδειάσουν τα κρεβάτια και ξαναγεμίζουν. Κατά τη διάρκεια της εφημερίας εισήχθησαν 8 ασθενείς με covid και τρεις περιμένουν στα επείγοντα.

To Σχέδιο Έκτακτης Ανάγκης

Εν τω μεταξύ, το υπουργείο Υγείας προχωρά με πυρετώδεις ρυθμούς στο Σχέδιο Έκτακτης Ανάγκης για την υγειονομική διαχείριση της πανδημίας. Έτσι ξεκινά η ανάπτυξη πολυδύναμων κλινών μέσα στα νοσοκομεία της Αττικής και η παράδοση αναπνευστικών συσκευών υψηλής ροής οξυγόνου..

Ο γιατρός και γραμματέας εργαζομένων στο νοσοκομείο “Αττικόν” Γιώργος Σιδέρης μιλώντας στην ΕΡΤ ανέφερε ότι αύριο που έχουν εφημερία ξεκινούν με μόνο 15 κρεβάτια διαθέσιμα, ενώ την ίδια ώρα γίνεται αγώνας προκειμένου να δοθούν εξιτήρια και να γίνουν διακομιδές ώστε να ελευθερωθούν και άλλα κρεβάτια. Σχετικά με την επίταξη των ιδιωτών γιατρών ανέφερε ότι στο “Αττικόν” πήγαν 10 γιατροί ωστόσο χαρακτήρισε το μέτρο αυτό αναποτελεσματικό γιατί αυτό που πρέπει να γίνει είναι η επίταξη μεγάλων δομών με εξοπλισμό καθώς κάθε μέρα πάνω από 100 συνάνθρωποι μας είναι διασωληνωμένοι και ψάχνουν κρεβάτι ΜΕΘ στις λίστες του ΕΚΑΒ. Επίσης, τόνισε ότι το ιατρικό, νοσηλευτικό και διοικητικό προσωπικό είναι εξουθενωμένο και πρέπει να γίνουν προσλήψεις μόνιμου προσωπικού.