Ριφιφί στο Ψυχικό: Αγώνα για να πείσει ότι είναι αθώος έδωσε στον ανακριτή ο 58χρονος
«Ο σύζυγός μου είναι αθώος» υποστηρίζει η γνωστή αισθητικός και τηλεπερσόνα
Αγώνα για να πείσει ότι είναι αθώος έδωσε ενώπιον του ανακριτή ο Βασίλης Γκουρούσης, ο οποίος φέρεται αναμεμειγμένος στην κλοπή-μαμούθ τεσσάρων τραπεζικών θυρίδων που ανήκαν σε συζύγους γνωστών επιχειρηματιών σε υποκατάστημα του Ψυχικού.
Ο 58χρονος σύζυγος της τηλεπερσόνας Τέτας Καμπουρέλη, ο οποίος διώκεται για διακεκριμένες κλοπές κατ’ εξακολούθηση, απείθεια και παράβαση του νόμου περί όπλων, αρνείται τις κατηγορίες που του αποδίδονται. Στο πλευρό του βρίσκεται από την πρώτη στιγμή η σύζυγός του, η οποία, αν και συγκλονισμένη, τονίζει συνεχώς «πόσο πιστεύει στην αθωότητα του συζύγου της».
Κομβικό ρόλο (εκτός από το DNA που βρέθηκε σε παραβιασμένη θυρίδα και ταυτοποιήθηκε) στην εξιχνίαση της υπόθεσης έπαιξαν δύο επισκέψεις του Γκουρούση στο συγκεκριμένο κατάστημα της τράπεζας, στις 21 και 22 Οκτωβρίου. Οι έμπειροι αξιωματικοί της Ασφάλειας διαπίστωσαν από το υλικό που τους παραδόθηκε από το πιστωτικό ίδρυμα ότι και στις δύο επισκέψεις του ο θεατρικός επιχειρηματίας φορούσε καπέλο τζόκεϊ και μάσκα, κρατούσε έναν χαρτοφύλακα ενώ φορούσε και γάντια μίας χρήσεως!
Την 21η Οκτωβρίου, ο Γκουρούσης έφτασε στην τράπεζα στις 13.37 το μεσημέρι επιβιβαζόμενος σε μια μαύρη μοτοσικλέτα και εισήλθε στο θησαυροφυλάκιο της τράπεζας στις 13.43, όπου παρέμεινε για 9 λεπτά. Στη συνέχεια πραγματοποίησε συναλλαγή στο εσωτερικό ΑΤΜ του καταστήματος και αποχώρησε στις 14.07.
Την επόμενη ημέρα, 22 Οκτωβρίου, μετέβη και πάλι στην τράπεζα, αυτήν τη φορά στις 10.25 το πρωί. Στις θυρίδες, σύμφωνα με τη δικογραφία, παρέμεινε μόνος του για 13 λεπτά, ενώ εξερχόμενος είχε βγάλει το μαύρο μπουφάν που φορούσε «το οποίο κρατούσε στο δεξί του χέρι, καλύπτοντας πλήρως την τσάντα που έφερε στο ίδιο χέρι».
Συνολικά, λοιπόν, κατά τις δύο επισκέψεις ο Γκουρούσης φέρεται να έμεινε στις θυρίδες 22 λεπτά συνολικά, χρόνος ικανός, σύμφωνα με τον πραγματογνώμονα που πραγματοποίησε αυτοψία, να παραβιάσει με κατσαβίδι (!) τις θυρίδες και να τις αδειάσει… Σημειώνεται ότι από τη δικογραφία προκύπτει ότι ο κατηγορούμενος είχε επισκεφθεί και άλλες τρεις φορές την τράπεζα σε προγενέστερο χρόνο, ωστόσο το πιστωτικό ίδρυμα δεν κατάφερε να παραδώσει στους αστυνομικούς υλικό, ισχυριζόμενο ότι δεν κρατά αρχείο πριν από τις 5 Οκτωβρίου. Εντυπωσιακό είναι ότι στη θυρίδα, η οποία είχε ανοιχτεί στο όνομα του γιου του στην ίδια τράπεζα και την οποία φέρεται να επισκεπτόταν ο Βασίλης Γκουρούσης έχοντας πληρεξούσιο, δεν βρέθηκε ούτε ένα αντικείμενο. Με βούλευμα που εκδόθηκε την ημέρα της σύλληψης οι αστυνομικοί «άνοιξαν» τόσο τη θυρίδα στο συγκεκριμένο κατάστημα όσο και μια άλλη που διατηρούσε σε κατάστημα της Eurobank στο Νέο Ψυχικό. Και οι δύο θυρίδες ήταν άδειες. Η μία μάλιστα (εκείνη της Eurobank) παντελώς άδεια! Στην άλλη βρέθηκαν απλώς χάρτινοι φάκελοι, μία απόδειξη αγοράς τηλεφώνου, δύο δερμάτινα λουράκια, 29 λαστιχάκια, χειρόγραφες σημειώσεις και τρία δεσμιδόχαρτα!
Την ίδια στιγμή, είναι δεδομένο ότι οι δικηγόροι των θυμάτων -ιδίως όσο δεν βρίσκονται τα κλοπιμαία που φέρεται να έχει υπεξαιρέσει ο Γκουρούσης- αναμένεται να στραφούν σε βάρος της τράπεζας, στην οποία επιρρίπτουν ευθύνες σε θέματα ασφαλείας (για το γεγονός ότι δεν υπάρχουν κάμερες στις θυρίδες), αλλά και ζητώντας εξηγήσεις για το λόγο που επέτρεψαν σε έναν «σεσημασμένο» -και μάλιστα για παρεμφερή αδικήματα- να μπαινοβγαίνει στο συγκεκριμένο θησαυροφυλάκιο.
Ο Γιάννης Μαρακάκης, δικηγόρος των θυμάτων της ληστείας, εξέφρασε τον προβληματισμό του για την πρόσβαση που είχε ο κατηγορούμενος στο θησαυροφυλάκιο παρά το ποινικό μητρώο του. «Αυτό το οποίο για εμένα είναι εξόφθαλμο και εξοργιστικό είναι ότι επετράπη σε έναν άνθρωπο με τέτοιο ποινικό μητρώο και τέτοιο παρελθόν να ανοίξει θυρίδα το 2018, χρονιά την οποία έχει κατηγορηθεί κιόλας ότι συμμετείχε σε εγκληματική οργάνωση, και να του δοθεί πρόσβαση σε ένα θησαυροφυλάκιο το οποίο ούτε ελέγχεται ούτε βιντεοσκοπείται», είπε ο κ. Μαρακάκης και σημείωσε ότι η διάρρηξη έγινε με κατσαβίδι. «Το δεδομένο ότι ο συγκεκριμένος άνθρωπος παρακολουθείται εδώ και αρκετούς μήνες σημαίνει ότι οι Αρχές έχουν ένα μίνιμουμ βεβαιότητας ότι πίσω από τη διάρρηξη βρίσκεται εκείνος».
Τον πρόδωσε το DNA
Οι αστυνομικοί εκτιμούν ότι κατά τη διάρκεια των δύο αυτών επισκέψεων κατόρθωσε να ανοίξει και να υπεξαιρέσει όλα τα τιμαλφή που είχαν οι θυρίδες, ενώ τελικά ο Γκουρούσης προδόθηκε από το DNA που βρέθηκε και ταυτοποιήθηκε σε κουτί της θυρίδας που άνηκε στη Μ.Γ., η οποία είχε καταγγείλει πρώτη τη «μεγάλη κλοπή» στις 13 Νοεμβρίου 2020. Από το υλικό προκύπτει ότι για τη ληστεία της δεκαετίας δεν χρειάστηκαν υπερσύγχρονα εργαλεία, αλλά ένα απλό κατσαβίδι, το οποίο, σύμφωνα με τον πραγματογνώμονα που κατέθεσε, χρησιμοποίησε ο Βασίλης Γκουρούσης, σύζυγος της Τέτας Καμπουρέλη, προκειμένου να παραβιάσει τις τέσσερις θυρίδες και να αποπειραθεί να παραβιάσει μία ακόμα, που άνηκε σε γυναίκα η οποία είχε αποβιώσει από το 2018!
Η κάτοχος της τέταρτης θυρίδας με τα αρχικά Μ.Γ. ήταν εκείνη που ανακάλυψε πρώτη την κλοπή στις αρχές Νοεμβρίου. Στην αρχή υπέθεσε ότι συγγενικό της πρόσωπο ήταν εκείνο που πήρε τα χρήματα και τα κοσμήματα. Όμως, πολύ γρήγορα διαπίστωσε ότι έχει πέσει θύμα ληστείας. Ειδοποίησε την τράπεζα κι έτσι σήμανε ο συναγερμός. Οι άλλες τρεις θυρίδες βρίσκονται ακριβώς δίπλα στη δική της.
Το ποινικό παρελθόν του Β. Γκουρούση
Ο θεατρικός επιχειρηματίας είχε ουκ ολίγες φορές συλληφθεί κατηγορούμενος για βαρύτατα αδικήματα κατά το παρελθόν:
- Στις 5 Μαρτίου 1980 είχε συλληφθεί μαζί με τρία ακόμη άτομα για απόπειρα κλοπής κατά συναυτουργία.
- Στις 9 Φεβρουαρίου 1981 για παράβαση του ΚΟΚ.
- Στις 29-6-1999 του είχαν επιβληθεί μετά την απολογία του σε ανακριτή οι περιοριστικοί όροι της απαγόρευσης εξόδου από τη χώρα και της εμφάνισής του στο αστυνομικό τμήμα για τα αδικήματα της πλαστογραφίας, κλοπών και απάτης κατ’ επάγγελμα και κατά συνήθεια.
- Στις 17 Ιανουαρίου 2006 είχε συλληφθεί για παράβαση του Νόμου περί Παιγνίων.
- Στις 27 Μαΐου 2008 είχε συλληφθεί και πάλι για παράβαση του Νόμου περί Παιγνίων.
- Στις 6 Φεβρουαρίου 2013 συνελήφθη από το ΤΑ Χαλανδρίου καθώς σε βάρος του εκκρεμούσε καταδικαστική απόφαση 15 μηνών για θέματα εισφορών.
- Στις 7 Απριλίου 2016 είχε υποβληθεί σε βάρος του μήνυση από ιδιώτη για το αδίκημα της απλής σωματικής βλάβης και φθοράς ξένης ιδιοκτησίας.
- Στις 24 Απριλίου 2016 του επιβλήθηκαν μετά την απολογία του στον ανακριτή και πάλι περιοριστικοί όροι εμφάνισης στο ΑΤ και απαγόρευσης εξόδου από τη χώρα καθώς κατηγορήθηκε για κακουργηματική υπεξαίρεση.
- Στις 27 Φεβρουαρίου 2018 συνελήφθη εκ νέου ως μέλος εγκληματικής οργάνωσης!
Άφαντος ο θησαυρός
Από την πρώτη στιγμή που έγινε γνωστό ότι εξιχνιάστηκε η κλοπή στην τράπεζα του Ψυχικού, το μεγάλο ερώτημα ήταν: πού βρίσκονται τα χρήματα και τα κοσμήματα που κλάπηκαν από τις θυρίδες;
Εκτός από τα κοσμήματα αμύθητης αξίας, μέσα στις θυρίδες των τεσσάρων γυναικών υπήρχαν χρυσές λίρες και χιλιάδες ευρώ σε μετρητά. Οι εκτιμήσεις αναφέρουν πως το χρηματικό ποσό που κλάπηκε φτάνει ή μπορεί και να ξεπερνά το 1,5 εκατ. ευρώ. Στην Ασφάλεια θεωρούν ότι τα χρήματα που έκαναν «φτερά» από τις θυρίδες δεν έχουν ξοδευτεί. Ξέρουν όμως επίσης ότι είναι πολύ δύσκολο και να εντοπιστούν, αφού τα χαρτονομίσματα δεν ήταν προσημειωμένα! Ο 58χρονος επιμένει ότι δεν έχει καμία σχέση. «Δεν έχετε βρει καν τα κλεμμένα, πώς με κατηγορείτε;» φέρεται να είπε στους αστυνομικούς που τον συνέλαβαν την περασμένη Τετάρτη. Μάλιστα, οι συνήγοροί του υποστηρίζουν ότι το DNA που βρέθηκε στο εσωτερικό μίας από τις θυρίδες δεν είναι μόνο δικό του, αλλά είναι ένα μείγμα γενετικού υλικού. Γι’ αυτό και προτίθενται να ζητήσουν εξέταση και από ανεξάρτητο εργαστήριο, θεωρώντας πως το υπάρχον αποτέλεσμα μπορεί να αμφισβητηθεί.
Κάτοχοι των θυρίδων είναι τέσσερις κυρίες με μεγάλη οικονομική επιφάνεια:
- Η πρώτη θυρίδα ανήκει σε σύζυγο επιχειρηματία με τα αρχικά Κ.Α. και είχε μέσα μετρητά και κοσμήματα συνολικής αξίας 1.100.000 ευρώ.
- Η δεύτερη θυρίδα ανήκει επίσης σε σύζυγο επιχειρηματία με τα αρχικά Κ.Τ. Τα μετρητά και τα κοσμήματα που είχε τοποθετήσει υπολογίζεται ότι είναι αξίας περίπου 1.500.000 ευρώ.
- Η τρίτη θυρίδα ανήκει σε γυναίκα επιχειρηματία και περιείχε 1 εκατομμύριο ευρώ σε μετρητά, καθώς και κοσμήματα υψηλής αξίας.
- Η τέταρτη θυρίδα ανήκει και αυτή σε γυναίκα επιχειρηματία με τα αρχικά Μ.Γ. Μέσα στη θυρίδα είχε 43.000 ευρώ και κοσμήματα μεγάλης αξίας.
Τι υποστηρίζει η Τέτα Καμπουρέλη
«Ο σύζυγός μου είναι αθώος, του τα χρεώνουν όλα γιατί είχε θυρίδα δίπλα σε μία που ανοίχτηκε» υποστηρίζει η σύζυγος του Βασίλη Γκουρούση, γνωστή αισθητικός και τηλεπερσόνα, Τέτα Καμπουρέλη. «Ο σύζυγός μου είναι αθώος. Κάτι έχει συμβεί και η τράπεζα πρέπει να χρεώσει έναν άνθρωπο για να κλείσει η υπόθεση. Η Αστυνομία πρέπει να κάνει το ίδιο για να κλείσει η υπόθεση και καταλαβαίνετε ότι πρέπει να χρεωθεί ένας άνθρωπος που υποτίθεται βρήκανε κάποιο
ποινικό μητρώο», τόνισε η κ. Καμπουρέλη. Υποστήριξε ότι δεν ισχύουν όσα γράφονται, χαρακτηρίζοντάς τα «τέρατα» και τόνισε ότι δεν υπάρχουν στοιχεία που να βαραίνουν το σύζυγό της. «Υπάρχει μόνο αυτό το DNA που λένε, δεν είναι ούτε αίμα ούτε σπέρμα, ούτε ιδρώτας που γράφτηκε. Είναι ένα νεκρό κύτταρο που μπορεί να μεταφερθεί από τον καθένα στον καθένα».
Υποστήριξε επίσης ότι χρεώνουν στο σύζυγό της όλη αυτή την υπόθεση επειδή η θυρίδα του ήταν δίπλα στης κυρίας που ανοίχτηκε. «Εγώ άκουσα όλες τις κατηγορίες από τις πελάτισσες. Τα έχουν όλοι με την τράπεζα. Δεν μπορεί να συλλάβει το ανθρώπινο μυαλό ότι ένα κατσαβίδι, ένας άνθρωπος έχει κάνει αυτό το πράγμα», σημείωσε.
«Περιμένουμε τη Δικαιοσύνη. Θα πάω μάρτυρας. Ο σύζυγός μου δεν είναι καθόλου καλά. Χρειάζεται στήριξη», κατέληξε. Ο κ. Μαρακάκης, σχολιάζοντας τις δηλώσεις της συζύγου του κατηγορούμενου, η οποία υποστήριξε ότι ο 58χρονος είναι αθώος και ότι δεν θα μπορούσε να έχει γίνει η διάρρηξη με ένα κατσαβίδι, τόνισε ότι ο πραγματογνώμονας «έχει διαπιστώσει χωρίς αμφιβολία ότι τα τέσσερα αυτά ντουλάπια, γιατί δεν είναι απλές θυρίδες, ανοίχτηκαν με ένα μεγάλο κατσαβίδι και ο λόγος ο οποίος άνοιξε πολύ πιο εύκολα ένα κατσαβίδι ένα ντουλάπι σε σύγκριση με μία απλή θυρίδα συρταρωτή ήταν γιατί έχει μεγαλύτερο μήκος το πορτάκι και αντέχει σαν μοχλός περισσότερο».
Όπως είπε ο κ. Μαρακάκης, ο πραγματογνώμονας άνοιξε τα ντουλάπια αυτά σε λιγότερο από πέντε λεπτά
κατά τη διάρκεια της προσομοίωσης, ενώ έχει την απόλυτη βεβαιότητα ότι με το ίδιο κατσαβίδι ο κατηγορούμενος άνοιξε και τα τέσσερα ντουλάπια. Παράλληλα, τόνισε ότι ερευνάται εάν ο κατηγορούμενος είχε πληροφόρηση για το περιεχόμενο των θυρίδων που ανοίχτηκαν.
*Δημοσιεύθηκε στην εφημερίδα «ONTIME»
Ο 58χρονος σύζυγος της τηλεπερσόνας Τέτας Καμπουρέλη, ο οποίος διώκεται για διακεκριμένες κλοπές κατ’ εξακολούθηση, απείθεια και παράβαση του νόμου περί όπλων, αρνείται τις κατηγορίες που του αποδίδονται. Στο πλευρό του βρίσκεται από την πρώτη στιγμή η σύζυγός του, η οποία, αν και συγκλονισμένη, τονίζει συνεχώς «πόσο πιστεύει στην αθωότητα του συζύγου της».
Κομβικό ρόλο (εκτός από το DNA που βρέθηκε σε παραβιασμένη θυρίδα και ταυτοποιήθηκε) στην εξιχνίαση της υπόθεσης έπαιξαν δύο επισκέψεις του Γκουρούση στο συγκεκριμένο κατάστημα της τράπεζας, στις 21 και 22 Οκτωβρίου. Οι έμπειροι αξιωματικοί της Ασφάλειας διαπίστωσαν από το υλικό που τους παραδόθηκε από το πιστωτικό ίδρυμα ότι και στις δύο επισκέψεις του ο θεατρικός επιχειρηματίας φορούσε καπέλο τζόκεϊ και μάσκα, κρατούσε έναν χαρτοφύλακα ενώ φορούσε και γάντια μίας χρήσεως!
Την 21η Οκτωβρίου, ο Γκουρούσης έφτασε στην τράπεζα στις 13.37 το μεσημέρι επιβιβαζόμενος σε μια μαύρη μοτοσικλέτα και εισήλθε στο θησαυροφυλάκιο της τράπεζας στις 13.43, όπου παρέμεινε για 9 λεπτά. Στη συνέχεια πραγματοποίησε συναλλαγή στο εσωτερικό ΑΤΜ του καταστήματος και αποχώρησε στις 14.07.
Την επόμενη ημέρα, 22 Οκτωβρίου, μετέβη και πάλι στην τράπεζα, αυτήν τη φορά στις 10.25 το πρωί. Στις θυρίδες, σύμφωνα με τη δικογραφία, παρέμεινε μόνος του για 13 λεπτά, ενώ εξερχόμενος είχε βγάλει το μαύρο μπουφάν που φορούσε «το οποίο κρατούσε στο δεξί του χέρι, καλύπτοντας πλήρως την τσάντα που έφερε στο ίδιο χέρι».
Συνολικά, λοιπόν, κατά τις δύο επισκέψεις ο Γκουρούσης φέρεται να έμεινε στις θυρίδες 22 λεπτά συνολικά, χρόνος ικανός, σύμφωνα με τον πραγματογνώμονα που πραγματοποίησε αυτοψία, να παραβιάσει με κατσαβίδι (!) τις θυρίδες και να τις αδειάσει… Σημειώνεται ότι από τη δικογραφία προκύπτει ότι ο κατηγορούμενος είχε επισκεφθεί και άλλες τρεις φορές την τράπεζα σε προγενέστερο χρόνο, ωστόσο το πιστωτικό ίδρυμα δεν κατάφερε να παραδώσει στους αστυνομικούς υλικό, ισχυριζόμενο ότι δεν κρατά αρχείο πριν από τις 5 Οκτωβρίου. Εντυπωσιακό είναι ότι στη θυρίδα, η οποία είχε ανοιχτεί στο όνομα του γιου του στην ίδια τράπεζα και την οποία φέρεται να επισκεπτόταν ο Βασίλης Γκουρούσης έχοντας πληρεξούσιο, δεν βρέθηκε ούτε ένα αντικείμενο. Με βούλευμα που εκδόθηκε την ημέρα της σύλληψης οι αστυνομικοί «άνοιξαν» τόσο τη θυρίδα στο συγκεκριμένο κατάστημα όσο και μια άλλη που διατηρούσε σε κατάστημα της Eurobank στο Νέο Ψυχικό. Και οι δύο θυρίδες ήταν άδειες. Η μία μάλιστα (εκείνη της Eurobank) παντελώς άδεια! Στην άλλη βρέθηκαν απλώς χάρτινοι φάκελοι, μία απόδειξη αγοράς τηλεφώνου, δύο δερμάτινα λουράκια, 29 λαστιχάκια, χειρόγραφες σημειώσεις και τρία δεσμιδόχαρτα!
Την ίδια στιγμή, είναι δεδομένο ότι οι δικηγόροι των θυμάτων -ιδίως όσο δεν βρίσκονται τα κλοπιμαία που φέρεται να έχει υπεξαιρέσει ο Γκουρούσης- αναμένεται να στραφούν σε βάρος της τράπεζας, στην οποία επιρρίπτουν ευθύνες σε θέματα ασφαλείας (για το γεγονός ότι δεν υπάρχουν κάμερες στις θυρίδες), αλλά και ζητώντας εξηγήσεις για το λόγο που επέτρεψαν σε έναν «σεσημασμένο» -και μάλιστα για παρεμφερή αδικήματα- να μπαινοβγαίνει στο συγκεκριμένο θησαυροφυλάκιο.
Ο Γιάννης Μαρακάκης, δικηγόρος των θυμάτων της ληστείας, εξέφρασε τον προβληματισμό του για την πρόσβαση που είχε ο κατηγορούμενος στο θησαυροφυλάκιο παρά το ποινικό μητρώο του. «Αυτό το οποίο για εμένα είναι εξόφθαλμο και εξοργιστικό είναι ότι επετράπη σε έναν άνθρωπο με τέτοιο ποινικό μητρώο και τέτοιο παρελθόν να ανοίξει θυρίδα το 2018, χρονιά την οποία έχει κατηγορηθεί κιόλας ότι συμμετείχε σε εγκληματική οργάνωση, και να του δοθεί πρόσβαση σε ένα θησαυροφυλάκιο το οποίο ούτε ελέγχεται ούτε βιντεοσκοπείται», είπε ο κ. Μαρακάκης και σημείωσε ότι η διάρρηξη έγινε με κατσαβίδι. «Το δεδομένο ότι ο συγκεκριμένος άνθρωπος παρακολουθείται εδώ και αρκετούς μήνες σημαίνει ότι οι Αρχές έχουν ένα μίνιμουμ βεβαιότητας ότι πίσω από τη διάρρηξη βρίσκεται εκείνος».
Τον πρόδωσε το DNA
Οι αστυνομικοί εκτιμούν ότι κατά τη διάρκεια των δύο αυτών επισκέψεων κατόρθωσε να ανοίξει και να υπεξαιρέσει όλα τα τιμαλφή που είχαν οι θυρίδες, ενώ τελικά ο Γκουρούσης προδόθηκε από το DNA που βρέθηκε και ταυτοποιήθηκε σε κουτί της θυρίδας που άνηκε στη Μ.Γ., η οποία είχε καταγγείλει πρώτη τη «μεγάλη κλοπή» στις 13 Νοεμβρίου 2020. Από το υλικό προκύπτει ότι για τη ληστεία της δεκαετίας δεν χρειάστηκαν υπερσύγχρονα εργαλεία, αλλά ένα απλό κατσαβίδι, το οποίο, σύμφωνα με τον πραγματογνώμονα που κατέθεσε, χρησιμοποίησε ο Βασίλης Γκουρούσης, σύζυγος της Τέτας Καμπουρέλη, προκειμένου να παραβιάσει τις τέσσερις θυρίδες και να αποπειραθεί να παραβιάσει μία ακόμα, που άνηκε σε γυναίκα η οποία είχε αποβιώσει από το 2018!
Η κάτοχος της τέταρτης θυρίδας με τα αρχικά Μ.Γ. ήταν εκείνη που ανακάλυψε πρώτη την κλοπή στις αρχές Νοεμβρίου. Στην αρχή υπέθεσε ότι συγγενικό της πρόσωπο ήταν εκείνο που πήρε τα χρήματα και τα κοσμήματα. Όμως, πολύ γρήγορα διαπίστωσε ότι έχει πέσει θύμα ληστείας. Ειδοποίησε την τράπεζα κι έτσι σήμανε ο συναγερμός. Οι άλλες τρεις θυρίδες βρίσκονται ακριβώς δίπλα στη δική της.
Το ποινικό παρελθόν του Β. Γκουρούση
Ο θεατρικός επιχειρηματίας είχε ουκ ολίγες φορές συλληφθεί κατηγορούμενος για βαρύτατα αδικήματα κατά το παρελθόν:
- Στις 5 Μαρτίου 1980 είχε συλληφθεί μαζί με τρία ακόμη άτομα για απόπειρα κλοπής κατά συναυτουργία.
- Στις 9 Φεβρουαρίου 1981 για παράβαση του ΚΟΚ.
- Στις 29-6-1999 του είχαν επιβληθεί μετά την απολογία του σε ανακριτή οι περιοριστικοί όροι της απαγόρευσης εξόδου από τη χώρα και της εμφάνισής του στο αστυνομικό τμήμα για τα αδικήματα της πλαστογραφίας, κλοπών και απάτης κατ’ επάγγελμα και κατά συνήθεια.
- Στις 17 Ιανουαρίου 2006 είχε συλληφθεί για παράβαση του Νόμου περί Παιγνίων.
- Στις 27 Μαΐου 2008 είχε συλληφθεί και πάλι για παράβαση του Νόμου περί Παιγνίων.
- Στις 6 Φεβρουαρίου 2013 συνελήφθη από το ΤΑ Χαλανδρίου καθώς σε βάρος του εκκρεμούσε καταδικαστική απόφαση 15 μηνών για θέματα εισφορών.
- Στις 7 Απριλίου 2016 είχε υποβληθεί σε βάρος του μήνυση από ιδιώτη για το αδίκημα της απλής σωματικής βλάβης και φθοράς ξένης ιδιοκτησίας.
- Στις 24 Απριλίου 2016 του επιβλήθηκαν μετά την απολογία του στον ανακριτή και πάλι περιοριστικοί όροι εμφάνισης στο ΑΤ και απαγόρευσης εξόδου από τη χώρα καθώς κατηγορήθηκε για κακουργηματική υπεξαίρεση.
- Στις 27 Φεβρουαρίου 2018 συνελήφθη εκ νέου ως μέλος εγκληματικής οργάνωσης!
Άφαντος ο θησαυρός
Από την πρώτη στιγμή που έγινε γνωστό ότι εξιχνιάστηκε η κλοπή στην τράπεζα του Ψυχικού, το μεγάλο ερώτημα ήταν: πού βρίσκονται τα χρήματα και τα κοσμήματα που κλάπηκαν από τις θυρίδες;
Εκτός από τα κοσμήματα αμύθητης αξίας, μέσα στις θυρίδες των τεσσάρων γυναικών υπήρχαν χρυσές λίρες και χιλιάδες ευρώ σε μετρητά. Οι εκτιμήσεις αναφέρουν πως το χρηματικό ποσό που κλάπηκε φτάνει ή μπορεί και να ξεπερνά το 1,5 εκατ. ευρώ. Στην Ασφάλεια θεωρούν ότι τα χρήματα που έκαναν «φτερά» από τις θυρίδες δεν έχουν ξοδευτεί. Ξέρουν όμως επίσης ότι είναι πολύ δύσκολο και να εντοπιστούν, αφού τα χαρτονομίσματα δεν ήταν προσημειωμένα! Ο 58χρονος επιμένει ότι δεν έχει καμία σχέση. «Δεν έχετε βρει καν τα κλεμμένα, πώς με κατηγορείτε;» φέρεται να είπε στους αστυνομικούς που τον συνέλαβαν την περασμένη Τετάρτη. Μάλιστα, οι συνήγοροί του υποστηρίζουν ότι το DNA που βρέθηκε στο εσωτερικό μίας από τις θυρίδες δεν είναι μόνο δικό του, αλλά είναι ένα μείγμα γενετικού υλικού. Γι’ αυτό και προτίθενται να ζητήσουν εξέταση και από ανεξάρτητο εργαστήριο, θεωρώντας πως το υπάρχον αποτέλεσμα μπορεί να αμφισβητηθεί.
Κάτοχοι των θυρίδων είναι τέσσερις κυρίες με μεγάλη οικονομική επιφάνεια:
- Η πρώτη θυρίδα ανήκει σε σύζυγο επιχειρηματία με τα αρχικά Κ.Α. και είχε μέσα μετρητά και κοσμήματα συνολικής αξίας 1.100.000 ευρώ.
- Η δεύτερη θυρίδα ανήκει επίσης σε σύζυγο επιχειρηματία με τα αρχικά Κ.Τ. Τα μετρητά και τα κοσμήματα που είχε τοποθετήσει υπολογίζεται ότι είναι αξίας περίπου 1.500.000 ευρώ.
- Η τρίτη θυρίδα ανήκει σε γυναίκα επιχειρηματία και περιείχε 1 εκατομμύριο ευρώ σε μετρητά, καθώς και κοσμήματα υψηλής αξίας.
- Η τέταρτη θυρίδα ανήκει και αυτή σε γυναίκα επιχειρηματία με τα αρχικά Μ.Γ. Μέσα στη θυρίδα είχε 43.000 ευρώ και κοσμήματα μεγάλης αξίας.
Τι υποστηρίζει η Τέτα Καμπουρέλη
«Ο σύζυγός μου είναι αθώος, του τα χρεώνουν όλα γιατί είχε θυρίδα δίπλα σε μία που ανοίχτηκε» υποστηρίζει η σύζυγος του Βασίλη Γκουρούση, γνωστή αισθητικός και τηλεπερσόνα, Τέτα Καμπουρέλη. «Ο σύζυγός μου είναι αθώος. Κάτι έχει συμβεί και η τράπεζα πρέπει να χρεώσει έναν άνθρωπο για να κλείσει η υπόθεση. Η Αστυνομία πρέπει να κάνει το ίδιο για να κλείσει η υπόθεση και καταλαβαίνετε ότι πρέπει να χρεωθεί ένας άνθρωπος που υποτίθεται βρήκανε κάποιο
ποινικό μητρώο», τόνισε η κ. Καμπουρέλη. Υποστήριξε ότι δεν ισχύουν όσα γράφονται, χαρακτηρίζοντάς τα «τέρατα» και τόνισε ότι δεν υπάρχουν στοιχεία που να βαραίνουν το σύζυγό της. «Υπάρχει μόνο αυτό το DNA που λένε, δεν είναι ούτε αίμα ούτε σπέρμα, ούτε ιδρώτας που γράφτηκε. Είναι ένα νεκρό κύτταρο που μπορεί να μεταφερθεί από τον καθένα στον καθένα».
Υποστήριξε επίσης ότι χρεώνουν στο σύζυγό της όλη αυτή την υπόθεση επειδή η θυρίδα του ήταν δίπλα στης κυρίας που ανοίχτηκε. «Εγώ άκουσα όλες τις κατηγορίες από τις πελάτισσες. Τα έχουν όλοι με την τράπεζα. Δεν μπορεί να συλλάβει το ανθρώπινο μυαλό ότι ένα κατσαβίδι, ένας άνθρωπος έχει κάνει αυτό το πράγμα», σημείωσε.
«Περιμένουμε τη Δικαιοσύνη. Θα πάω μάρτυρας. Ο σύζυγός μου δεν είναι καθόλου καλά. Χρειάζεται στήριξη», κατέληξε. Ο κ. Μαρακάκης, σχολιάζοντας τις δηλώσεις της συζύγου του κατηγορούμενου, η οποία υποστήριξε ότι ο 58χρονος είναι αθώος και ότι δεν θα μπορούσε να έχει γίνει η διάρρηξη με ένα κατσαβίδι, τόνισε ότι ο πραγματογνώμονας «έχει διαπιστώσει χωρίς αμφιβολία ότι τα τέσσερα αυτά ντουλάπια, γιατί δεν είναι απλές θυρίδες, ανοίχτηκαν με ένα μεγάλο κατσαβίδι και ο λόγος ο οποίος άνοιξε πολύ πιο εύκολα ένα κατσαβίδι ένα ντουλάπι σε σύγκριση με μία απλή θυρίδα συρταρωτή ήταν γιατί έχει μεγαλύτερο μήκος το πορτάκι και αντέχει σαν μοχλός περισσότερο».
Όπως είπε ο κ. Μαρακάκης, ο πραγματογνώμονας άνοιξε τα ντουλάπια αυτά σε λιγότερο από πέντε λεπτά
κατά τη διάρκεια της προσομοίωσης, ενώ έχει την απόλυτη βεβαιότητα ότι με το ίδιο κατσαβίδι ο κατηγορούμενος άνοιξε και τα τέσσερα ντουλάπια. Παράλληλα, τόνισε ότι ερευνάται εάν ο κατηγορούμενος είχε πληροφόρηση για το περιεχόμενο των θυρίδων που ανοίχτηκαν.
*Δημοσιεύθηκε στην εφημερίδα «ONTIME»