Σε πλήρη εξέλιξη συνεχίζεται η μεσαίας κλίμακος, πολυεθνική, με διακλαδικό χαρακτήρα, άσκηση «Ηνίοχος ’21», που οργανώνεται από το ΓΕΕΘΑ και σχεδιάζεται από το Αρχηγείο Τακτικής Αεροπορίας (ΑΤΑ) σε όλο το εύρος του FIR Αθηνών, με τη συμμετοχή προσωπικού και πτητικών μέσων από επτά χώρες (εκτός της Ελλάδος) και παρατηρητές από άλλες τέσσερις χώρες.

Μία άσκηση που ξεκίνησε στις 12 Απριλίου, θα διαρκέσει μέχρι τις 22 του μηνός και σε καθημερινή βάση πραγματοποιούνται τρία «κύματα» αεροσκαφών (πρωί, μεσημέρι και αργά απόγευμα/βράδυ) με περίπου 100 εξόδους μαχητικών ημερησίως! Κανονικές και παρατεταμένης διάρκειας «πολεμικές επιχειρήσεις» δηλαδή!



Αν και τα σενάρια είναι κλιμακούμενης δυσκολίας αρχίζοντας από το Ιόνιο πέλαγος, Μυρτώο πέλαγος και Πελοπόννησο, μετά πέρασαν σε Στερεά Ελλάδα και Θεσσαλία, ενώ σήμερα τα σενάρια που έχουν «παίζει» εντοπίζονταν στην περιοχή του Βορείου Αιγαίου κοντά στη Λήμνο.

Θυμίζουμε ότι στην άσκηση «Ηνίοχος ’21» συμμετέχουν με προσωπικό και πτητικά μέσα η Ελλάδα, με όλους τους Κλάδους των Ενόπλων Δυνάμεων, η Γαλλία, τα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα, οι ΗΠΑ, η Ισπανία, το Ισραήλ, ο Καναδάς και η Κύπρος, ενώ με παρατηρητές η Αυστρία, η Αίγυπτος, η Ιορδανία, η Ρουμανία και η Σλοβενία.