«Εγώ πιστεύω ότι η μάσκα θα είναι μαζί μας για όλο το 2021, με την έννοια ότι είναι ένα εργαλείο που μας προστατεύει χωρίς να δημιουργεί ιδιαίτερο πρόβλημα στη ζωή μας», είπε ο Καθηγητής Μικροβιολογίας και μέλος της Επιτροπής των ειδικών Αλκιβιάδης Βατόπουλος

«Και σινεμά μπορούμε να πάμε, και στην ταβέρνα μπορούμε να πάμε και στη δουλειά μας μπορούμε να πάμε και οπουδήποτε φορώντας μάσκα. Είναι κάτι που θα μείνει μαζί μας για μεγάλο χρονικό διάστημα. Ελπίζω να μπορέσει να ανοίξει η οικονομία ακόμα περισσότερο, γιατί τα πράγματα είναι οριακά και σε αυτό το επίπεδο», περιέγραψε μιλώντας στον Real Fm. 

«Η μάσκα είναι ένα εργαλείο από το όποιο δεν θα απαλλαγούμε εύκολα» υπογράμμισε.

Τι είπε σχετικά με την αλλαγή στην ώρα απαγόρευσης κυκλοφορίας σε 00:00

Ερωτηθείς για την αλλαγή της ώρας απαγόρευσης κυκλοφορίας σε 00:00, υποστήριξε ότι «το να διευρυνθεί το ωράριο είναι μια σκέψη που δεν είναι της παρούσης. Αν τα πράγματα πάνε καλά υποθέτω μετά από μία ή δύο εβδομάδες θα μπορεί να συζητηθεί, μεγαλώνουν και οι ημέρες, οπότε υπάρχει μια λογική αλλά να δούμε πώς θα πάνε τα πράγματα, γιατί μπορεί να υπάρξουν υποτροπές. Θέλει λίγο υπομονή. Πάντως πρέπει να υπάρχει αισιοδοξία και εγρήγορση του κόσμου, δεν τελειώσαμε με τον κορωνοϊό σε καμία περίπτωση».