«Ερωτευμένη» με την Ελλάδα και τους Έλληνες δηλώνει η Τατιάνα Μπλάτνικ, η οποία ανέβασε ένα κείμενο – ύμνο στο ελληνικό Πάσχα και στις παραδόσεις της χώρας μας.

H ανάρτηση της Τατιάνα Μπλάτνικ:



«Απείχα λίγο από τα μέσα κοινωνικής δικτύωσης για να αφοσιωθώ πραγματικά στη Μεγάλη Εβδομάδα εδώ στην Ελλάδα. Στην ελληνορθόδοξη πίστη, το Πάσχα είναι η πιο μεγάλη ιεροτελεστία. Υπάρχουν τόσες πολλές όμορφες παραδόσεις που μεταδίδονται από γενιά σε γενιά. Ψήνουν το παραδοσιακό πασχαλινό ψωμί, το τσουρέκι, βάφουν τα αυγά κόκκινα για να συμβολίσουν το αίμα του Χριστού.

Ειδικά κεριά, που ονομάζονται “λαμπάδες” φτιάχνονται για το Πάσχα και δίνονται στα παιδιά ως δώρα από τους γονείς ή τους νονούς τους. Αμέσως μετά τα μεσάνυχτα το Μεγάλο Σάββατο (φέτος έγινε στις 9 μ.μ.), ο Ιερέας ψάλλει "Χριστός Ανέστη" και παραδίδει το φως σε όσους βρίσκονται πιο κοντά. Οι λαμπάδες ανάβουν από άτομο σε άτομο και το φως μεταφέρεται στα σπίτια για να τα ευλογεί και να τα προστατεύει.

Το θέαμα εκατοντάδων κεριών που μετακινούνται από τις εκκλησίες προς τα σπίτια εκείνη τη νύχτα είναι ένα από τα πιο όμορφα πράγματα που μπορείτε να δείτε. Η βασική ατραξιόν είναι πάντα το τέλος της νηστείας με ένα ολόκληρο αρνί την Κυριακή του Πάσχα.

Αυτές είναι μερικές από τις εκπληκτικές ελληνικές παραδόσεις που συνεχίζουν να με κάνουν να ερωτεύομαι περισσότερο αυτή τη χώρα και τους ανθρώπους της.

Φέτος οι διακοπές απέκτησαν ένα νέο νόημα για εμένα. Καθώς όλοι έχουμε περάσει πάνω από έναν χρόνο σε lockdown, ο εορτασμός δεν ήταν τόσο μεγάλος, αλλά ο ορισμός του ήταν πιο παρών από ποτέ.

Το Πάσχα είναι μια περίοδος αναγέννησης, μια περίοδος πίστης, μια περίοδος για να πιστέψουμε. Καθώς η Ελλάδα ξεκινά την πρώτη φάση της επανεκκίνησης, ελπίζω να είστε σε θέση να πιστεύετε ότι έρχονται καλά πράγματα. Προσεύχομαι να βρείτε την ευτυχία και αυτή η χρονιά ήταν ένα έτος θετικής ανάπτυξης.

Μεγάλωσα πολύ τον περασμένο χρόνο. Έχω συνειδητοποιήσει περισσότερο από ποτέ τη σημασία της οικογένειας και της κοινότητας. Έχω επίσης καταλάβει πλήρως ότι το μυαλό μας είναι το πιο ισχυρό εργαλείο μας και ότι χρειάζεται την ίδια φροντίδα που προσφέρουμε στο σώμα σας. Η μεγαλύτερη ανάπτυξη για μένα ήταν η προσωπική ανάπτυξη. Τι έχετε μάθει για τον εαυτό σας κατά τη διάρκεια αυτής της περιόδου;

Στον νέο μήνα, στη νέα εποχή και στις νέες αρχές. Έρχονται πιο φωτεινές μέρες...».

thumbnail_tatiana_2

Το μήνυμα της Τατιάνα Μπλάτνικ για τις ελληνικές οικογένειες



Εν τω μεταξύ, λίγες μέρες νωρίτερα, η Τατιάνα Μπλάτνικ απέδειξε για άλλη μια φορά την ευαισθητοποίησή της απέναντι στα προβλήματα που αντιμετωπίζουν ελληνικές οικογένειες, με τη σύζυγο του τέως πρίγκιπα Νικολάου να στηρίζει τις τελευταίες ενέργειες της «Ελληνικής Πρωτοβουλίας».

Η Ελληνική Πρωτοβουλία (The Hellenic Initiative) ιδρύθηκε το 2012 από εξέχοντα μέλη της Ελληνικής διασποράς, ως ανταπόκριση στην εμβαθυνόμενη οικονομική κρίση στην Ελλάδα.
thumbnail_tatiana2

Αυτό το Πάσχα, η Ελληνική Πρωτοβουλία στήριξε ελληνικές οικογένειες που έχουν ανάγκη.

Με μια ανάρτησή της στο «Instagram», η Τατιάνα, ως διεθνής πρέσβειρα της «Ελληνικής Πρωτοβουλίας», καλούσε τον κόσμο να στηρίξει την προσπάθεια.