Σε δίκη παραπέμπεται ενώπιον του Μικτού Ορκωτού Δικαστηρίου της Αθήνας για την υπόθεση της επίθεσης με βιτριόλι σε βάρος της 34χρονης Ιωάννας τον περασμένο Μάιο για το αδίκημα της απόπειρας.

Την απόφαση έλαβε το Συμβούλιο Πλημμελειοδικών της Αθήνας με το υπ’ αριθμ 1510/2021 βούλευμα του.

Επικαλούμενος στοιχεία από τις έρευνες που έκαναν τα εγκληματολογικά εργαστήρια της Ασφάλειας, ο εισαγγελέας Γιώργος Νούλης έκρινε πως η 35χρονη πρέπει να δικαστεί από το Κακουργιοδικείο για την κατηγορία που της απαγγέλθηκε και όχι για επιεικέστερη, όπως για την κακουργηματική βαριά σκοπούμενη σωματική βλάβη. 

«Από την πρώτη στιγμή είχα αναφερθεί ότι η πράξη θα πρέπει να χαρακτηριστεί ως απόπειρα ανθρωποκτονίας και όχι ως βαριά σκοπούμενη βλάβη, διότι από όλα τα στοιχεία τις δικογραφίας προκύπτει ότι η κατηγορούμενη είχε σκοπό να σκοτώσει την Ιωάννα» τονίζει ο δικηγόρος της Απόστολος Λύτρας.

«Η παραπομπή της εντολέως μου στο ακροατήριο για να δικαστεί σύμφωνα με την αρχικώς ασκηθείσα δίωξη, υπήρξε απολύτως αναμενόμενη και προβλέψιμη», δήλωσε ο συνήγορος υπεράσπίσεως της κατηγορούμενης, Σάκης Κεχαγιόγλου.

«Είναι γνωστό στο νομικό κόσμο ότι τα βουλεύματα των δικαστικών συμβουλίων στη συντριπτική τους πλειοψηφία ακολουθούν, ως προς την ουσία των κατηγοριών, τις ποινικές διώξεις που ασκούν οι εισαγγελείς», σημείωσε.

«Ο νομικός χαρακτηρισμός της πράξεως της εντολέως μου θα δοθεί, σε πρώτο βαθμό, στο ακροατήριο του Μικτού Ορκωτού Δικαστηρίου στο οποίο παραπέμπεται να δικαστεί», πρόσθεσε ο ίδιος.