Οι καφετέριες άνοιξαν, οι παραλίες γέμισαν, oι μικρότερες ηλικίες περιμένουν τη σειρά τους για το εμβόλιο… Σύμφωνα με το Υπουργείο Υγείας, η μέση ηλικία στα κρούσματα των τελευταίων 7 ημερών είναι τα 39 έτη, πέφτοντας για πρώτη φορά κάτω από τα 40. Μία από τις αιτίες που ο κοροναϊός χτυπάει τους πλέον τους νεότερους σε ηλικία συμπολίτες μας είναι το γεγονός πως οι μεγαλύτεροι έχουν εμβολιαστεί

Συνεχίζεται η καραντίνα στην Κάλυμνο

Οι περιοχές με το μεγαλύτερο επιδημιολογικό φορτίο τις τελευταίες ημέρες είναι η Δυτική Ελλάδα, η Αττική, η Θεσσαλία και το Νότιο Αιγαίο, ενώ αύξηση παρουσίασαν το Βόρειο Αιγαίο, η Κρήτη και η Ήπειρος.

Σήμερα το πρωί ο Νίκος Χαρδαλιάς μετέβη στην Κάλυμνο συνοδευόμενος από επιστημονικό κλιμάκιο του υπουργείου υγείας. Στο νησί παρά το 20ήμερο lockdown τα κρούσματα παραμένουν πολλά. «Η κατάσταση είναι σταθερή, πάει καλά. Κάνω έκκκληση/παράκληση από τη Δευτέρα να είμαστε δύο φορές πιο προσεκτικοί».

Ο κ. Χαρδαλιάς τόνισε πως έχει δρομολογηθεί η ενίσχυση της υγειονομικής περίθαλψης του νησιού όπως και η επιτάχυνση των αεροδιακομιδών.