Σφοδρές αντιδράσεις έχει προκαλέσει το γεγονός ότι ο κατηγορούμενος δάσκαλος για σεξουαλικά μηνύματα σε μαθήτριες Δημοτικού αφέθηκε ελεύθερος υπό περιοριστικούς όρους.

«Με την κόρη μου, η οποία δεν είχε δάσκαλο τον συγκεκριμένο, κάναμε μόνο μια συζήτηση μέσα στο Σαββατοκύριακο για το θέμα και αυτό ήταν μόνο», είπε στον ΑΝΤ1 και στην εκπομπή «Καλημέρα Ελλάδα» μητέρα μαθήτριας στο σχολείο όπου δίδασκε ο κατηγορούμενος.

Με αφορμή την απόφαση ανακριτή και εισαγγελέα να αφεθεί ελεύθερος ο δάσκαλος, τόνισε: «Θέλω να πω σχετικά με τον νόμο, γενικά, όχι στον συγκεκριμένο άνθρωπο. Τέτοιες περιπτώσεις, δεν θα πρέπει να αφήνονται ελεύθεροι οι άνθρωποι. Θα πρέπει να ασελγήσει πρώτα; Να είναι μέσα και όχι έξω. Δεν με βρίσκει σύμφωνη η απόφαση να αφεθεί ελεύθερος, γιατί υπάρχει ο φόβος και από την πλευρά των θυμάτων και των γονέων».

«Ένας πολύ καλός δάσκαλος»

«Έχασα τη γη κάτω από τα πόδια μου», είπε στον ΑΝΤ1 πατέρας μαθήτριας. Όπως ανέφερε, ρώτησε εάν ο κατηγορούμενος έχει μιλήσει με τις φίλες της και εκείνη τον διαβεβαίωσε πως δεν είχε ακούσει τίποτα, ενώ είπε ότι ήταν ένας πολύ καλός δάσκαλος.

Για το ότι αποφασίστηκε να αφεθεί ελεύθερος με περιοριστικούς όρους μετά την απολογία του, εξέφρασε και εκείνος από τη μεριά του τις ενστάσεις του για το γεγονός. Παράλληλα, έστειλε και ένα «μήνυμα» στους άλλους γονείς να μάθουν τα παιδιά τους να μην φοβούνται και να μην εκβιάζονται.

«Να μην ληφθούν φωτογραφίες»

Ο δικηγόρος του κατηγορούμενου τόνισε ότι ο εντολέας του αρνείται τις κατηγορίες και συμπλήρωσε:  «Θα ήθελα να παρακαλέσω όσο γίνεται, να γίνει σεβαστό το δικαίωμά του στην επεξεργασία προσωπικών δεδομένων, δηλαδή να μην ληφθούν πλάνα και φωτογραφίες από αυτόν και την οικογένειά του».