Ελεύθερος αφέθηκε μετά την απολογία του ο δάσκαλος ο οποίος συνελήφθη καθώς φέρεται να έστελνε μηνύματα σεξουαλικού περιεχομένου σε μαθήτριές του κάτω των δέκα ετών σε σχολείο σε δήμο της Νοτιοανατολικής Αττικής, στο οποίο εργαζόταν αρκετό διάστημα.

Στον εκπαιδευτικό, μετά την απολογία του, με σύμφωνη γνώμη ανακριτή και εισαγγελέα, επιβλήθηκαν οι περιοριστικοί όροι της απαγόρευσης εξόδου από τη χώρα, της υποχρεωτικής εμφάνισης στο αστυνομικό τμήμα, της χρηματικής εγγύησης των 5.000 ευρώ και της απαγόρευσης προσέγγισης με τις παθούσες σε απόσταση κάτω των 500 μέτρων καθώς και οποιαδήποτε άλλης επικοινωνίας μαζί τους με κάθε μέσο. Ο εκπαιδευτικός διώκεται για δύο αδικήματα, αυτά της κατάχρησης ανηλίκων που έχουν εμπιστευτεί στο δράστη να επιβλέπει ή να φυλάσσει κατά συρροή και κατ’ εξακολούθηση και της προσβολής γενετήσιας αξιοπρέπειας μέσω διαδικτύου, πληροφορικής ή άλλων τεχνολογιών ανηλίκων που δεν έχουν συμπληρώσει τα 15 έτη κατά συρροή και κατ’ εξακολούθηση.

Φρίκη προκαλούν οι διάλογοι

Στο μεταξύ φρίκη προκαλούν οι διάλογοι από το «δάσκαλο της διαστροφής» που έβαζε στο μάτι κοριτσάκια της Ε’ Δημοτικού, ενώ την ίδια ώρα συνεχίζονται οι έρευνες για να διαπιστωθεί αν θύματά του έχουν πέσει και άλλα κοριτσάκια. Κάτι που θα προκύψει κι από τα αποτελέσματα από τις έρευνες στο laptop, το τάμπλετ και το κινητό του τηλέφωνο. Ο 48χρονος δάσκαλος και πατέρας δυο ανήλικων παιδιών οδηγήθηκε χθες στον 15ο ανακριτή προκειμένου να δώσει τη δική του εκδοχή για όλα όσα φέρεται να διέπραξε με θύματα τις τρεις μικρές μαθήτριες.

«Κύριε, με κάνετε και ντρέπομαι....»

Οι πληροφορίες θέλουν το σάτυρο δάσκαλο να ξεκίνησε να έρχεται σε επαφή με τα κοριτσάκια της τάξης του πριν από περίπου δέκα ημέρες.

«Πράγματι μιλούσαμε. Έγινε με δική τους πρωτοβουλία για τη βελτίωση των σχολικών τους επιδόσεων. Μιλούσαμε μόνο για τα μαθήματα. Οι γονείς τους το γνώριζαν» είπε, χωρίς φυσικά να διευκρινίσει γιατί δεν είχε επαφές και με τα υπόλοιπα παιδιά της τάξης του, ούτε φυσικά για τα χυδαία μηνύματα που έστελνε στα τρία κοριτσάκια:

- Αν ήμουν στην ηλικία σου, δεν θα μου γλίτωνες. Θα τα φτιάχναμε...

- Αλήθεια, κύριε; Με κάνετε και ντρέπομαι

- Την αλήθεια λέω. Θα ήσουν το κορίτσι μου, αναφέρει ο παιδόφιλος στη μικρή.

Σε άλλο διάλογο το παρακάτω σχόλιο προκαλεί αποστροφή:

-Είσαι όμορφη. Αν κάναμε ιδιαίτερα μαθήματα θα ήταν αλλού το μυαλό μου».

Σε άλλο κορίτσι:

-Είσαι πολύ ωραίο κορίτσι

-Τι είναι αυτά που λέτε, κύριε… (το όνομα του δασκάλου)

-Μη με λες κύριο, με σκοτώνεις… Θες να γευτείς τα χειλάκια μου;

Στην κατάθεσή του ο εκπαιδευτικός ανέφερε ότι πάνω απ’ όλα ήθελε το καλύτερο για τη διαπαιδαγώγηση των παιδιών και ότι πρώτος στόχος του ήταν να είναι καλές στα μαθήματα. «Τα κορίτσια με προσέγγισαν, μια από αυτές ήθελε να δείχνει μεγαλύτερη», είπε και υποστήριξε στους αστυνομικούς της Υποδιεύθυνσης Προστασίας Ανηλίκων ότι οι επαφές που γίνονταν μέσω viber και skype ήταν σε γνώση των γονέων στο πλαίσιο της ενισχυτικής διδασκαλίας. Στις ερωτήσεις των αρμόδιων αστυνομικών, ο δάσκαλος φέρεται να ισχυρίστηκε πως το έκανε για το… καλό των παιδιών. «Το έκανα για τη διαπαιδαγώγησή τους» φέρεται να υποστήριξε ο εκπαιδευτικός.

Άφωνοι οι γονείς με τις αποκαλύψεις

Το κλίμα χθες το πρωί στο σχολείο ήταν ιδιαίτερα βαρύ με εκπαιδευτικούς και γονείς να μην μπορούν να πιστέψουν τα όσα εξελίσσονται, με τους ίδιους να παρακολουθούν αποσβολωμένοι τις εξελίξεις με τις καταγγελίες σε βάρος του δασκάλου των παιδιών τους. «Ο δάσκαλος που κατηγορείται είναι ένας εξαιρετικός άνθρωπος κι ένας εξαιρετικός οικογενειάρχης. Δεν είχε δημιουργήσει ποτέ το παραμικρό πρόβλημα, ούτε είχε δώσει δικαιώματα» λέει η πρόεδρος του Συλλόγου Γονέων και Κηδεμόνων του σχολείου και συνεχίζοντας προσθέτει: «Δεν γνωρίζω ποιοι είναι οι γονείς που έχουν κάνει τις καταγγελίες, καθώς στο σύλλογο δεν έχει αναφερθεί το περιστατικό. Περιμένουμε τη δικαστική εξέλιξη της υπόθεσης για να δούμε τι θα αποφανθεί ο ανακριτής».

Ο πατέρας ενός εκ των τριών ανήλικων μαθητριών που υπέστησαν σεξουαλική παρενόχληση από το σάτυρο δάσκαλο ανέφερε ότι θα κινηθούν νομικά κατά του εκπαιδευτικού. «Το παιδί μου είπε ότι δεν το είχε πειράξει, αλλά είχε συνεχώς κεράσματα. Δεν είχα ασχοληθεί περαιτέρω τότε, γιατί πίστευα ότι είναι ένας καλός δάσκαλος που κερνάει τα παιδιά» είπε αρχικά ο πατέρας του ενός εκ των κοριτσιών. Όπως εξήγησε, το παιδί του δεν ήταν στην ίδια τάξη με αυτόν το δάσκαλο «αλλά εφόσον έμαθα για τη συγκεκριμένη υπόθεση της ασέλγειας, έσπευσα να μάθω αν έχει πειράξει το παιδί».

Σε ερώτηση για το τι θα ακολουθήσει από εδώ και πέρα, ο πατέρας τόνισε πως οι γονείς θα κινηθούν νομικά, ενώ σημείωσε πως ο κατηγορούμενος είναι και ο ίδιος πατέρας δύο παιδιών. «Με εμποδίζει να σκέφτομαι ότι τα παιδάκια ίσως να λένε ψέματα, επειδή υπάρχουν μηνύματα. Είναι αρρώστια. Πρέπει να μείνει στη φυλακή» είπε χαρακτηριστικά ο εξοργισμένος πατέρας.

*Δημοσιεύθηκε στην εφημερίδα On Time