Στην Αθήνα βρίσκεται ο Τούρκος υπουργός Εξωτερικών Μεβλούτ Τσαβούσογλου ο οποίος αύριο Δευτέρα πρόκειται να έχει συνάντηση με τον Έλληνα υπουργό Εξωτερικών Νίκο Δένδια. Ο Τσαβούσογλου έφτασε στο αεροδρόμιο «Ελευθέριος Βενιζέλος» και η συνοδεία του τον οδήγησε στο ξενοδοχείο «Μεγάλη Βρετάνια».


Σε εξέλιξη βρίσκεται το ανεπίσημο δείπνο ανάμεσα στον Έλληνα υπουργό Εξωτερικών Νίκο Δένδια και τον Τούρκο ομόλογό του στο εστιατόριο «Διόνυσος» κάτω από τον Ιερό Βράχο της Ακρόπολης.

Εναγκαλισμός με Δένδια

Σημειώνεται πως κατά την άφιξη του ο Μεβλούτ Τσαβούσογλου αγκάλιασε τον Νίκο Δένδια και στη συνέχεια οι δύο άνδρες μπήκαν μέσα στο εστιατόριο.

εναγκαλισμος2


Υπενθυμίζεται πως η επίσημη συνάντησή τους θα πραγματοποιηθεί αύριο Δευτέρα στο υπουργείο Εξωτερικών. Μετά το πέρας της συνάντησής τους θα ακολουθήσουν διευρυμένες συνομιλίες και στις 13:15 θα ακολουθήσει κοινή συνέντευξη Τύπου.

Υπενθυμίζεται επίσης ότι ο Τούρκος ΥΠΕΞ νωρίτερα επισκέφθηκε «ιδιωτικά» πρώτα την Αλεξανδρούπολη και μετά τη Ροδόπη. Παράλληλα όταν προσγειώθηκε στην Αλεξανδρούπολη δεν παρέλειψε να προκαλέσει μέσω των social media. «Στην Ελλάδα για να συναντήσω μέλη της «τουρκικής μειονότητας» στη Δυτική Θράκη και να συζητήσουμε τις διμερείς μας σχέσεις».