Αλλάζει το σχέδιο για τα test κοροναϊού στους τουρίστες
Τι είναι το μοντέλο Σιγκαπούρης με τεστ αναπνοής που εξετάζει η κυβέρνηση
Δεν θα είναι εμβολιασμένοι όλοι οι τουρίστες που θα ταξιδέψουν ανά τον κόσμο, προειδοποιούν τα μεγάλα τουριστικά πρακτορεία γι’ αυτό και οι κυβερνήσεις αναζητούν τον πιο ασφαλή τρόπο για την άφιξη των τουριστών στην χώρα τους.
Το ίδιο κάνει και η ελληνική κυβέρνηση, καθώς η Ελλάδα αποτελεί τουριστικό προορισμό για εκατομμύρια επισκέπτες από όλο τον κόσμο. Η αναζήτηση ενός τρόπο που θα διασφαλίζει ακόμη περισσότερο την υγεία των τουριστών όταν αυτοί θα έρχονται στη χώρα μας, αλλά και κατά πόσο θα είναι υγιείς και χωρίς κοροναϊό κατά την είσοδό τους στη χώρα μας, είναι ο νέος πονοκέφαλος των αρχών.
Οπως μετέδωσε ο ΣΚΑΪ, το PCR τεστ για τους τουρίστες στην χώρα μας θέτουν μεγάλοι τουριστικοί πράκτορες όπως η TUI καθώς ένα μεγάλος αριθμός τουριστών που αναμένεται να έρθει στα ελληνικά νησιά δεν θα είναι εμβολιασμένοι οπότε θα πρέπει να έχουν ένα τέτοιο test συνήθως 72 ωρών οι περισσότεροι, για να μπορούν να επιστρέψουν στις χώρες τους. Το πρόβλημα όμως είναι πως τα ελληνικά νησιά δεν έχουν τις υποδομές για να πραγματοποιούν τόσο μεγάλο όγκο τεστ σε σύντομο χρονικό διάστημα.
Σύμφωνα με το ρεπορτάζ του ΣΚΑΪ η κυβέρνηση προσπαθεί να δώσει λύση σε αυτό το ζήτημα και το πιθανότερο σενάριο που εξετάζεται είναι να συγκεντρώνονται όλα τα τεστ και να πηγαίνουν στα νησιά που έχουν αεροπορική σύνδεση με την Αθήνα, να στέλνονται με την πρωινή ή την μεσημεριανή πτήση, να γίνεται η επεξεργασία των τεστ και σε σύντομο χρονικό διάστημα να έχουν τις απαντήσεις οι τουρίστες για να επιστρέψουν στην πατρίδα τους.
Τεστ αναπνοής για τουρίστες, όπως το αλκοτέστ
Παράλληλα, η κυβέρνηση θέλει να αποκλείσει την είσοδο στα σύνορα σε τουρίστες που είναι θετικοί στον κοροναϊό. Πιο συγκεκριμένα, υπάρχει έντονος προβληματισμός στα χερσαία σύνορα, Εύζωνος, Προμαχώνα, καθώς υπάρχει και ο φόβος για πλαστά πιστοποιητικά.
Για αυτό τον λόγο υπάρχει το ενδεχόμενο να εφαρμοστεί το μοντέλο της Σιγκαπούρης, δηλαδή ένα τεστ αναπνοής που γίνεται όπως το αλκοτέστ και δίνει αποτέλεσμα μέσα σε ένα λεπτό με ποσοστό επιτυχίας 90%.