Ευθύνες στη Δικαιοσύνη για την κατάσταση της εγκληματικότητας επέρριψε ο Σταύρος Μπαλάσκας μιλώντας στο «MEGA Σαββατοκύριακο», τονίζοντας ότι η Αστυνομία συλλαμβάνει και παραδίδει τους εγκληματίες στην Δικαιοσύνη, η οποία όπως είπε χρειάζεται ρυθμίσεις.

«Το πρόβλημα δεν είναι η Αστυνομία που τους πιάνει και τους παραπέμπει. Η Δικαιοσύνη είναι το πρόβλημα. Εκεί χρειάζεται να ρυθμιστούν κάποια πράγματα. Ας βγάλουν το ματάκι τους πάνω από την Αστυνομία. Το πρόβλημα είναι οι ποινές, αποφάσεις, δικαστικοί, παραδικαστικά. Εκεί γίνεται ένας κουβάς ολόκληρος και μέσα στον κουβά υπάρχει… Ας πάψουν να ασχολούνται με το δικό μας υπουργείο, και ας αρχίσουν να ασχολούνται με ένα άλλο υπουργείο. Δεν φταίμε εμείς συνέχεια. Εμείς τους πιάνουμε, τους δίνουμε στη Δικαιοσύνη, τους δίνουμε φακέλους, τους λέμε που είναι, πόσο μπήκαν μέσα, το παρελθόν τους, το μέλλον τους, τα λέμε» τόνισε ο συνδικαλιστής της ΕΛ.ΑΣ.

Και συνέχισε: «Χθες ένας δημοσιογράφος σε συνέντευξη μου είπε ότι υπάρχουν διεφθαρμένοι αστυνομικοί ή αστυνομικοί που απειλούνται και φοβούνται. Βεβαίως υπάρχουν αστυνομικοί που είναι διεφθαρμένοι ή φοβούνται. Αλλού δεν υπάρχουν διεφθαρμένοι; Στην Δικαιοσύνη δεν υπάρχουν διεφθαρμένοι; Στο νοσοκομείο που πήγα το παιδί μου για εγχείρηση και μου ζήτησαν 400 ευρώ φακελάκι δεν υπάρχουν διεφθαρμένοι; Μόνο οι αστυνομικοί είναι διεφθαρμένοι; Άλλοι δεν υπάρχουν που να τους φοβούνται και να βγάζουν ευνοϊκές αποφάσεις ή κάτι άλλο;».




Δολοφονία Μπερδέση


Στη συνέχεια, ο κ. Μπαλάσκας αναφέρθηκε στην δολοφονία του Τάσου Μπερδέση και στον ρόλο που είχε στο χώρο της νύχτας.

«Τα φουσκωτάρια στο έγκλημα είναι υπάλληλοι. Μη μπερδεύουμε υπαλλήλους, φουσκωτάρια και λύκους. Ο μακαρίτης ο μποξέρ ήταν χαρακτηρισμένος λύκος ενός μεγάλου επιχειρηματία νυχτερινών κέντρων. Λύκοι είναι αυτοί που θα πάνε να κάνουν την δουλειά. Δεν είναι ποτέ αρχηγοί. Αρχηγοί είναι μεγάλοι επιχειρηματίες που είναι πίσω από μεγάλες νομιμοφανείς επιχειρήσεις. Δεν είναι πάνω από 10 στην Ελλάδα αυτοί που κινούν τα νήματα. Ή μέσα από τη φυλακή είτε έξω» δήλωσε.

Από την πλευρά της, η δρ εγκληματολογίας, Δέσποινα Σβουρδάκου, υποστήριξε ότι όσο αλλάζει η κοινωνία αλλάζει και η ποιότητα του οργανωμένου εγκλήματος.

«Κάναμε έρευνα στις φυλακές για το κατά πόσο οι πολεμικές τέχνες από άμυνα αυτοάμυνα και πρωταθλητισμό μπορούν να γίνουν παρέκκλιση και έγκλημα. Μπήκαμε στον Κορυδαλλό και πολλοί αθλητές των πολεμικών τεχνών, για τους δικούς τους λόγους ο καθένας, περνάγανε στην αντίθετη όχθη, φτιάχοντας εγκληματικές ομάδες» πρόσθεσε, κάνοντας λόγο ότι το οργανωμένο έγκλημα φοράει γραβάτα.