Πριν από λίγη ώρα, το απόγευμα της Τρίτης, ολοκληρώθηκε η συνεδρίαση των μελών του Δ.Σ. του Πανελληνίου Φαρμακευτικού Συλλόγου (ΠΦΣ), η οποία είχε ως κύριο θέμα συζήτησης την πρόταση του αναπληρωτή υπουργού Υγείας, Βασίλη Κοντοζαμάνη, και του υφυπουργού παρά τω πρωθυπουργώ, αρμοδίου για τον συντονισμό του κυβερνητικού έργου, Άκη Σκέρτσου, για τον τρόπο της συνέχισης της δωρεάν διάθεσης των self test προς τον γενικό πληθυσμό της χώρας μας.

Σύμφωνα με την απόφαση του Δ.Σ. του ΠΦΣ, λοιπόν, τα ιδιωτικά φαρμακεία της χώρας μας θα διανείμουν δύο φορές, στη διάρκεια του Ιουλίου και του Αυγούστου, από τέσσερα self test σε κάθε δικαιούχο, σύμφωνα με την πρόταση, την οποία έχουν καταθέσει τα δύο κυβερνητικά στελέχη.

Αξίζει να σημειωθεί ότι ο πρόεδρος του Φαρμακευτικού Συλλόγου Ατικής (ΦΣΑ), Κώστας Λουράντος, μέλος του Δ.Σ. του ΠΦΣ, δεν καταψήφισε την εισήγηση – απόφαση του προέδρου του Συλλόγου Απόστολου Βαλτά, αλλά ψήφισε «λευκό», με τη γενική συνέλευση του ΦΣΑ να συνέρχεται σε συνεδρίαση την Τετάρτη.

Υπενθυμίζεται ότι, σύμφωνα με την πρόταση των Βασίλη Κοντοζαμάνη και Άκη Σκέρτσου, θα «επιστρατευθούν» ακόμη και τα σούπερ – μάρκετ για την δωρεάν διάθεση των self test στις περιοχές, στις οποίες δεν θα συμβάλλουν τα ιδιωτικά φαρμακεία στην εν λόγω διαδικασία, όπως αναμένεται να συμβεί στην Αχαϊα, εξαιτίας της σχετικής αρνητικής απόφασης του οικείου Φαρμακευτικού Συλλόγου.