Προφυλακιστέoς στην 6η πτέρυγα των Φυλακών Κορυδαλλών είναι ο καθ'ομολογίαν δολοφόνος της 20χρονης Καρολάιν, Μπάμπης Αναγνωστόπουλος.

Στο κελί θα βρίσκεται με τρία ακόμα άτομα (ο ένας είναι υπόδικος για λαθρεμπόριο, ο δεύτερος είναι πρώην σωφρονιστικός υπάλληλος, κατηγορούμενος για ναρκωτικά και ο τρίτος επίσης κατηγορούμενος για υποθέσεις ναρκωτικών), που δεν έχουν διαπράξει βίαια αδικήματα. Γι' αυτό επιλέχθηκε το συγκεκριμένο σημείο των φυλακών, ώστε να μην τεθεί σε κίνδυνο η σωματική ακεραιότητα του 33χρονου. Ο ίδιος θα προαυλίζεται με όλους τους υπόλοιπους κρατούμενους. Σημειώνεται ότι ο δράστης του εγκλήματος των Γλυκών Νερών έφτασε στις φυλακές γύρω στις 20:00 το απόγευμα της Τρίτης.

Έκριναν ότι είναι ύποπτος φυγής

Οι δικαστικές αρχές έκριναν ότι είναι ύποπτος φυγής, λόγω και της εργασίας του 33χρονου (σ.σ: είναι πιλότος ελικοπτέρου), αλλά και ύποπτος τέλεσης νέων αδικημάτων, όπως η εξαφάνιση στοιχείων της δολοφονίας -κάτι που έχει κάνει ήδη ο δράστης της στυγερής δολοφονίας της 20χρονης Καρολάιν. Ο ίδιος, πάντως, κατέθεσε δύο αιτήματα στις δικαστικές αρχές. Το πρώτο αφορά σε πραγματογνωμοσύνη στην κάμερα που βρισκόταν στο ισόγειο του σπιτιού, προκειμένου να διαπιστωθεί η ακριβής ώρα που αφαιρέθηκε η κάρτα μνήμης. Το δεύτερο αίτημα αφορά στην κλήση μαρτύρων από το οικογενειακό και φιλικό περιβάλλον του ζευγαριού προκειμένου να δώσουν την πλήρη εικόνα για την σχέση μεταξύ τους.

Αμίλητος, ψυχρός και με αλεξίσφαιρο στον ανακριτή

Ο Μπάμπης Αναγνωστόπουλος, προσήλθε στον ανακριτή αμίλητος και ψυχρός, φορώντας αλεξίσφαιρο γιλέκο και  φυλασσόμενος από πάνοπλους αστυνομικούς.

Στη θέα του 33χρονου αρκετοί ήταν αυτοί που ξέσπασαν σε αποδοκιμασίες. «Κτήνος… κτήνος… τέρας. Να σαπίσεις στη φυλάκη. Δολοφόνε της κοπέλας» ήταν μερικές από τις εκφράσεις που ακούστηκαν.

Προσπαθεί να γλιτώσει τα ισόβια

Ο 33χρονος πιλότος ενώπιον του ανακριτή έδωσε εξηγήσεις για το τι συνέβη εκείνη τη μοιραία νύχτα της 11ης Μαΐου στη μεζονέτα των Γλυκών Νερών, πως σκότωσε την 20χρονη Καρολάιν αλλά και για το «θέατρο» που έπαιξε για 37 ημέρες, ώστε να παραπλανήσει τις αστυνομικές έρευνες. Ο καθ'ομολογίαν δολοφόνος της 20χρονης Καρολάιν υποστήριξε στην απολογία του ότι
  • Δεν ήθελε να τη σκοτώσει
  • Δεν είχε προσχεδιάσει το έγκλημα
  • Θόλωσε όταν χτύπησε το μωρό
  • Την πίεζε για να τον ακούσει και να μιλήσουν

Συγγνώμη μετά από 37 ημέρες

Ο ίδιος επανέλαβε ενώπιον του ανακριτή ότι δεν παραδόθηκε στις Αρχές για να μεγαλώσει το παιδί του και πως αξίζει να τιμωρηθεί. «Δεν είπα την αλήθεια για να μεγαλώσω εγώ τη Λυδία, ζητάω συγνώμη για ότι έχω κάνει. Μου αξίζει να τιμωρηθώ».

Ο 33χρονος για άλλη μια φορά παρέμεινε ψύχραιμος και ανέκφραστος. Μάλιστα στους αστυνομικούς είπε πως θέλει να τελειώνει το γρηγορότερο όλη αυτή η υπόθεση. «Aντε να τελειώνουμε, να μπω φυλακή και να ασχοληθώ με το παιδί και την ανατροφή του από δω και πέρα» φέρεται να είπε ο Μπάμπης Αναγνωστόπουλος, ενώ λίγο πριν την απολογία του ο δεύτερος συνήγορος του 33χρονου έκανε γνωστό ότι για προσωπικούς λόγους παραιτείται από την υπόθεση.

Ο 33χρονος αντιμετωπίζει δύο κατηγορίες σε βαθμό κακουργήματος για ανθρωποκτονία από πρόθεση σε ήρεμη ψυχική κατάσταση και για κακοποίηση ζώου.

Ζητεί την παραδειγματική του τιμωρία η οικογένεια της Καρολάιν

H οικογένεια της Καρολάιν αναμένει μέχρι την Πέμπτη την απάντηση της οικογένειας του συζύγου και δολοφόνου της στα Γλυκά Νερά εάν συμφωνούν ως προς την πρόταση για την συνεπιμέλεια της 12 μηνών Λυδίας. Όπως είπε ο δικηγόρος της οικογένειας Κράουτς, μιλώντας στο κεντρικό δελτίο του Alpha, ήδη είχαν τηλεφωνική επαφή οι γιαγιάδες της μικρής Λυδίας.


Ο δικηγόρος  της οικογένειας της Καρολάιν, ξεκαθάρισε, πάντως, ότι οι γονείς της νεκρής 20χρονης ζητούν την παραδειγματική τιμωρία του Μπάμπη Αναγνωστόπουλου. Πρόσθεσε δε «μην διανοηθεί κανείς να πιστέψει ότι θα πάμε σε οποιοδήποτε συμβιβασμό», συμπληρώνοντας χαρακτηριστικά: «κρατάμε χαμηλούς τόνους, σεβόμενοι το δικαίωμα του κατηγορούμενου στην απολογία, αλλά ακολουθεί η δίκη».

Μάλιστα, ο δικηγόρος των γονέων της Καρολάιν Κράουτς, αντιμετώπισε απαξιωτικά την εκδοχή που επιχειρεί να αναδείξει η υπεράσπιση του κατηγορουμένου - ότι το έγκλημα τελέστηκε «εν βρασμώ ψυχής».

«Πώς γίνεται να προκαλεί βρασμό κάποιος που κοιμάται;» αναρωτήθηκε για να προσθέσει: «Είδατε πουθενά ενσυναίσθηση επί 37 ημέρες; Γιατί εγώ δεν είδα»...

Στο πλευρό της Λυδίας παππούδες και γιαγιάδες

Μια αγκαλιά που θα την βοηθήσει να ξεπεράσει όσα έζησε πριν ακόμη γίνει ενός έτους, είναι αυτό που χρειάζεται τώρα η μικρή Λυδία. Το δεύτερο «θύμα» της συγκλονιστικής δολοφονίας, η κόρη της Καρολάιν, είναι τώρα η προτεραιότητα για τις δύο οικογένειες αυτής της τραγωδίας.

Οι παππούδες του μωρού, φαίνεται πως καθώς βιώνουν αυτή την τραγωδία έχουν την πρόθεση της συνεννόησης για το καλό της εγγονής τους.

Οι δύο οικογένειες βρίσκονται σε επικοινωνία μέσω των δικηγόρων τους προκειμένου να βρεθεί η καλύτερη λύση για το μέλλον του παιδιού. Η μητέρα της Καρολάιν έχει ήδη ζητήσει από το δικηγόρο της να κινήσει τις διαδικασίες για να αναλάβει την επιμέλεια της μικρής Λυδίας. «Θα επισκεφτούμε τον εισαγγελέα ανηλίκων. Θα πρέπει να υπάρξει συνεννόηση με την οικογένεια του δράστη. Η μητέρα της Καρολάιν έχει άριστη σχέση με τους γονείς του δράστη. Θα βρούμε την ιδανικότερη λύση» σημείωσε ο δικηγόρος της οικογένειας της Καρολάιν, Αθανάσιος Χαρμάνης.

«Μαζί με τη Σούζαν θα περάσουμε το υπόλοιπο της ζωής μας διασφαλίζοντας ότι θα αποδοθεί δικαιοσύνη, ότι η μικρή της κόρη Λυδία θα μεγαλώσει με όλα τα εφόδια που μπορούμε να της προσφέρουμε και ότι η ανάμνηση της μητέρας της θα ζήσει για πάντα» τόνισε ο πατέρας της Καρολάιν, Ντέιβιντ Κράουτς.

Τι προβλέπεται για τη Λυδία

Σύμφωνα με πληροφορίες οι κοινωνικές υπηρεσίες ήδη ερευνούν το περιβάλλον των δύο οικογενειών, προκειμένου να γνωμοδοτήσουν για το ποια θα ήταν η καλύτερη λύση για το ενός έτους κοριτσάκι.

Μια από τις δύο οικογένειες θα λάβει την επιμέλεια του παιδιού, ενώ σύμφωνα με έμπειρους νομικούς, η συνεπιμέλεια στη συγκεκριμένη περίπτωση είναι αδύνατη. «Δεν μπορεί να λειτουργήσει σε καμία περίπτωση, όταν η μία οικογένεια διαμένει στην Αθήνα και η άλλη στην Αλόννησο» ανέφερε η δικηγόρος Ράνια Μαργέλη.

Ο ρόλος του πιλότου στη ζωή της Λυδίας

Ένα σημαντικό ερώτημα αφορά τον ρόλο που θα μπορεί να έχει ο 33χρονος στη ζωή της Λυδίας. Σύμφωνα με πληροφορίες ο καθ’ομολογία δράστης έχει εκφράσει την πρόθεση να έχει ενεργό ρόλο στην ανατροφή του παιδιού. «Από τη στιγμή που θα αναλάβουν οι παππούδες, δεν θα έχει την επιμέλεια, θα έχει μόνο την άσκηση της γονικής μέριμνας. Αλλά θα μπορούν, αυτός που θα αναλάβει την επιμέλεια, να καταθέσουν αίτηση αφαίρεσης της γονικής μέριμνας» εξήγησε η κυρία Μαργέλη.

Η φροντίδα της μικρής Λυδίας με τον καλύτερο τρόπο και η προστασία της σε ένα ασφαλές περιβάλλον είναι ένα από τα βασικά αιτήματα της κοινωνίας που σοκαρισμένη ακόμα παρακολουθεί τις εξελίξεις γύρω από αυτό το σοκαριστικό έγκλημα.