Ανησυχητική αύξηση των κρουσμάτων της μετάλλαξης «Δέλτα» στη χώρα μας αναμένεται να ανακοινώσει το απόγευμα της Πέμπτης ο Εθνικός Οργανισμός Δημοσίας Υγείας (ΕΟΔΥ), με επίκεντρο, κυρίως, την Κρήτη, αλλά και την Αττική.

Έτσι, σύμφωνα με καλά πληροφορημένες πηγές του parapolitika.gr, τα 11 καταγεγραμμένα κρούσματα της ινδικής μετάλλαξης, τα οποία «μετρά» μέχρι σήμερα η χώρα μας, φαίνεται ότι αυξάνονται σε περισσότερα από 25.

Στην Κρήτη πραγματοποιείται αυτή τη στιγμή σύσκεψη, για τα κρούσματα της μετάλλαξης στην Κρήτη, με τη συμμετοχή του επικεφαλής λοιμωξιολόγου του υπουργείου ΥγείαςΣωτήρη Τσιόδρα και του υφυπουργού Πολιτικής Προστασίας και Διαχείρισης ΚρίσεωνΝίκου Χαρδαλιά, καθώς έχει σημάνει συναγερμός στο νησί.

Επίσης, θα συμμετάσχουν οι υφυπουργοί παρά τω Πρωθυπουργώ, Άκης Σκέρτσος και Θεόδωρος Λιβάνιος, καθώς και ο Περιφερειάρχης και δήμαρχοι του νησιού.

Αρκουμανέας: Νέα κρούσματα της μετάλλαξης σε Αθήνα, Κρήτη και Κόρινθο

Νωρίτερα, μιλώντας στον «ΣΚΑΙ 100,3», ο πρόεδρος του ΕΟΔΥ, Παναγιώτης Αρκουμανέας, αποκάλυψε ότι νέα κρούσματα της μετάλλαξης Δέλτα εντοπίστηκαν σε Αθήνα, Κρήτη και Κόρινθο. Το απόγευμα θα γίνουν οι σχετικές ανακοινώσεις.

«Ήδη έχουν ανακοινωθεί 11 κρούσματα της παραλλαγής τύπου ΔΕΛΤΑ και αναμένεται να ανακοινωθούν περισσότερα σήμερα», ανέφερε χαρακτηριστικά ο πρόεδρος του ΕΟΔΥ.

Ο κ. Αρκουμανέας τόνισε ότι μέχρι τέλος Αυγούστου θα έχει κυριαρχήσει η μετάλλαξη τύπου Δέλτα στη χώρα μας.