Με τις καλύτερες εντυπώσεις σε όσους είχαν την ευκαιρία, έκλεισε το 6ήμερο κινηματογραφικό αφιέρωμα, που διοργάνωσαν οι «φίλοι των εκδόσεων Κηφισιά» στο πάντα δροσερό Άλσος Κηφισιάς, από τις 8 έως τις 13 Ιουλίου.

Σκηνοθέτες, σεναριογράφοι, παραγωγοί και ηθοποιοί καθώς επίσης την τελευταία μέρα και ο μορφωτικός ακόλουθος της Ιρανικής Πρεσβείας με την οικογένειά του, τίμησαν με την παρουσία τους τις προβολές, δίνοντας ένα ξεχωριστό βάρος στην παρθενική «κινηματογραφική» προσπάθεια της ιστορικής εφημερίδας «Κηφισιά», η οποία κάθε τόσο δίνει το στίγμα της στο χώρο του όμορφου προαστίου των Αθηνών.

Ο Πρόεδρος της Ανθοκομικής Έκθεσης Κηφισιάς Γιώργος Παπαδόπουλος στήριξε την προσπάθεια προσφέροντας το όμορφο Άλσος για να φιλοξενηθούν οι προβολές των ταινιών, που επιλέχθηκαν για το πρώτο Κηφισιώτικο αφιέρωμα στο σινεμά.

Οι πολίτες απόλαυσαν δωρεάν πολιτισμό σε έναν από τους πλέον παλαιούς και ιστορικούς χώρους πρασίνου στο Λεκανοπέδιο της Αττικής. Δίπλα στο φτιαγμένο από Πεντελικό μάρμαρο σιντριβάνι, με τα τζιτζίκια να τετερίζουν, προβλήθηκαν ταινίες ίσως όχι ιδιαίτερα γνωστές και εμπορικές, αλλά όλες βραβευμένες και με άριστες κριτικές. Οι δημιουργοί και οι συντελεστές των κινηματογραφικών παραγωγών ήταν παρόντες, έτσι ώστε οι φίλοι του σινεμά να μπορέσουν να επικοινωνήσουν και να πλησιάσουν τα μυστικά του σινεμά.

Να σημειώσουμε ότι η Κηφισιά, ένας από τους δώδεκα αρχαίους Δήμους των Αθηνών, λόγω της λειτουργίας των περίφημων υπαίθριων κινηματογράφων της «Μπομπονιέρα» και «Χλόη» τα καλοκαίρια, εδώ και πραγματικά πολλές δεκαετίες, υπήρξε μάλλον το πρώτο προάστιο των Αθηνών το οποίο υπηρέτησε την προβολή της έβδομης τέχνης.

Συντελεστές της κινηματογραφικής Κηφισιώτικης πρωτοβουλίας ήταν ο Γιάννης Γρηγοράκος, διευθυντής των εκδόσεων «Κηφισιά» και ο Κώστας Μαντάς, γνωστός άνθρωπος της τηλεόρασης, ο οποίος είχε την καλλιτεχνική επιμέλεια. Τα κείμενα και η παρουσίαση ήταν της Κατερίνας Καράμπελα, ενώ υπεύθυνη δημοσίων σχέσεων ήταν η Φλώρα Μυρσαλιώτου.

Η τελευταία ημέρα του σινεμά στο Άλσος ήταν η Τρίτη 13 Ιουλίου και χωρίς να θέλει κάποιος να υποβιβάσει τις προηγούμενες προβολές, η τελευταία υπήρξε μια υπέροχη βραδιά απ΄ όλες τις απόψεις. Όποιος έχει δει έργα του Ιρανικού κινηματογράφου ξέρει …

Το συγκεκριμένο έργο, το «Κουράγιο» όπως ήταν ο τίτλος του, προέρχεται από τον χαιρετισμό, που χρησιμοποιούν οι Ιρανοί για να εκφράσουν αισιοδοξία. Ένα αισιόδοξο έργο λοιπόν με ανατροπές, υπέροχη φωτογραφία, γυρισμένο στην εξοχή του Ιράν, όπου βλέπουμε όμορφα παράξενα τοπία, πολύ χιούμορ, απρόβλεπτες καταστάσεις και την γλυκύτητα που σου αφήνει μια καλά δομημένη ιστορία ανάμεσα σε ένα ώριμο ζευγάρι, με τις προστριβές του αλλά και την αιώνια αγάπη.

Στην προβολή της ταινίας παραβρέθηκε ο Μορφωτικός Ακόλουθος της Ι.Δ. του Ιράν Dr Mahdi Nik Khah Ghomi με τον μεταφραστή και υπεύθυνο για τον υποτιτλισμό της ταινίας Αλί Καρατζί, ο οποίος αναφέρθηκε στις πολιτιστικές ανταλλαγές ανάμεσα στις δύο χώρες.

Στην αναμνηστική φωτογραφία από το finale του εξαήμερου, φαίνονται από αριστερά Ράνια Ντάλη, Γιάννης Γρηγοράκος – εκδότης της ιστορικής εφημερίδας Κηφισιά, Φλώρα Μυρσαλιώτου, Χρήστος Μαντάς, Dr Mahdi Nik Khah Ghomi – Μορφωτικός Ακόλουθος του Ιράν, Γιώργος Παπαδόπουλος και Κατερίνα Καράμπελα.