Παρουσία της Προέδρου της Δημοκρατίας, Κατερίνας Σακελλαροπούλου κηδεύεται αυτή την ώρα Ιερό Ναό του Αγίου Κωνσταντίνου και Ελένης στα Άνω Λιόσια ο 38χρονος εθελοντής πυροσβέστης Βασίλης Φιλώρας που έχασε την ζωή του στην Ιπποκράτειο Πολιτεία κατά την διάρκεια των μεγάλων πυρκαγιών που ξέσπασαν στην Αττική.

Πριν από λίγη ώρα η ΠτΔ, έφτασε στον Ιερό Ναό όπου τελείται η εξόδιος ακολουθία κρατώντας ένα λευκό τριαντάφυλλο. Την ίδια ώρα σε κλίμα βαθιάς οδύνης φίλοι και συγγενείς αποχαιρετούν τον 38χρονο πατέρα δύο ανήλικων παιδιών.

1_5

Αξίζει να σημειωθεί ότι σήμερα οι υπουργοί Εσωτερικών, Μάκης Βορίδης και Οικονομικών, Χρήστος Σταϊκούρας, αποφάσισαν να τελεστεί δημόσια δαπάνη η κηδεία του εθελοντή πυροσβέστη.

Όπως επισημαίνεται σε Δελτίο Τύπου του υπουργείου Εσωτερικών, η συγκεκριμένη απόφαση αποτελεί «ελάχιστο φόρο τιμής της αναγνώρισης της αυταπάρνησης και της αυτοθυσίας που επέδειξε ο Βασίλης Φιλώρας όταν, στις δύσκολες αυτές στιγμές που βιώνει η πατρίδα μας, συνέτρεξε ανιδιοτελώς να βοηθήσει τους συμπολίτες του, επιτελώντας στο ύψιστο το καθήκον του».