Ολοκαίνουργια θα είναι τα 6 επιπλέον μαχητικά αεροσκάφη Rafale που θα αποκτήσει η Ελλάδα, όπως προκύπτει, εμμέσως πλην σαφώς, από σχετικό tweet του Εκπροσώπου Τύπου του Υπουργείου Αμύνης της Γαλλίας, ενώ από ελληνικής πλευράς τηρείται ακόμα «σιγή ιχθύος».

Πιο συγκεκριμένα, ο Εκπρόσωπος του Γαλλικού Υπουργείου Αμύνης Ερβέ Γκρανζάν έγραψε στον επίσημο λογαριασμό του στο twitter τα εξής: «Έξι επιπλέον Ραφάλ για την Ελλάδα. Μπράβο στις ομάδες του Υπουργείου Αμύνης (=της Γαλλίας), ιδιαιτέρως της Διευθύνσεως Αμυντικών Εξοπλισμών (DGA) και της Γαλλικής Αεροπορίας, καθώς και των βιομηχανικών ομάδων της Dassault, της Thales Group, της SAFRAN και όλων των εμπλεκόμενων. 7000 θέσεις εργασίας για 6 μήνες. Εξαγωγές σημαίνει εγγύηση της κυριαρχίας της Γαλλίας».

Από την πρότασή του ότι «7000 θέσεις εργασίας για 6 μήνες», εξήχθη το συμπέρασμα από ορισμένους στην Ελλάδα ότι τα 6 επιπλέον αεροσκάφη θα είναι καινούργια, πράγμα που είναι το πιο πιθανόν, αν και την παρούσα χρονική στιγμή ΟΥΔΕΙΣ στην Ελλάδα μπορεί να το υποστηρίξει κάτι τέτοιο με απόλυτη βεβαιότητα, ούτε επίσης και αν τα έξι επιπλέον θα είναι όλα μονοθέσια ή κάποια εξ αυτών θα είναι διθέσια και τα υπόλοιπα μονοθέσια, χωρίς και σε αυτήν την περίπτωση να είναι γνωστός ο αριθμός μαχητικών του κάθε τύπου (μονοθέσια/διθέσια).