Αναπάντητα ερωτηματικά υπάρχουν γύρω από την υπόθεση του 74χρονου ψαροντουφεκά που εντοπίστηκε νεκρός το πρωί της Κυριακής ανοιχτά του Πηλίου. Όπως έγινε γνωστό τη Δευτέρα, ο άτυχος άντρας βρέθηκε πνιγμένος στα βράχια κοντά στην ακτή της Μελανής στο νότιο Πήλιο, ενώ προηγουμένως είχε εντοπιστεί πιασμένος στα δίχτυα 52χρονου ψαρά, ο οποίος όχι μόνο δεν ειδοποίησε τις Αρχές, αλλά έκοψε τα δίχτυα του και ξαναπέταξε τον ηλικιωμένο αγνοούμενο στη θάλασσα. Μάλιστα, σύμφωνα με νεότερες πληροφορίες που είδαν το φως της δημοσιότητας, ο 52χρονος από το πρωί είχε εντοπίσει το άψυχο σώμα του ψαροντουφεκά, αλλά το αγνόησε κι έφυγε χωρίς να μαζέψει τα δίχτυα του, στα οποία ήταν μπλεγμένο. Ώρες αργότερα, πιθανόν το απόγευμα του Σαββάτου, πήγε ξανά στο σημείο, έκοψε τα δίχτυα και έφυγε.

Όπως ανακοίνωσε το Λιμενικό, αντί να τον βγάλει στη στεριά και να ειδοποιήσει τις Αρχές, πέταξε ξανά το πτώμα στη θάλασσα και έφυγε χωρίς να αναφέρει τίποτα σε κανέναν. Πάντως, ο ιδιώτης δύτης που ανέσυρε τον 74χρονο στην ακτή διαπίστωσε ότι το πόδι του άτυχου άντρα είχε πιαστεί σε δίχτυα και για το λόγο αυτό δεν κατάφερε να βγει στην επιφάνεια έγκαιρα, με αποτέλεσμα να πνιγεί. Ο 52χρονος ψαράς συνελήφθη το βράδυ της Κυριακής, έδωσε κατάθεση για το περιστατικό και στη συνέχεια με προφορική εντολή της εισαγγελέως υπηρεσίας αφέθηκε ελεύθερος. Αναμένεται να αποφασιστεί εάν θα ασκηθεί δίωξη σε βάρος του.

Σημειώνεται ότι ο ηλικιωμένος ψαροντουφεκάς δεν είχε σημαδούρα, κάτι που δυσκόλεψε τις έρευνες. Ήταν κάτοικος Αγριάς Βόλου, συνταξιούχος τραπεζικός, παντρεμένος και πατέρας τριών παιδιών. Ξεκίνησε το Σάββατο για το εξοχικό του σπίτι στην Αργαλαστή, αλλά από το απόγευμα δεν έδινε σημεία ζωής. Ο γιος του πήγε στην περιοχή για να τον αναζητήσει, ενημέρωσε το Αστυνομικό Τμήμα Νοτίου Πηλίου και στις 03.00 τα ξημερώματα της Κυριακής εντόπισε το αυτοκίνητό του στην παραλία της Μελανής. Τότε ειδοποιήθηκε και το Λιμεναρχείο, στην περιοχή έπλευσαν άμεσα δύο σκάφη από τη Σκιάθο και τον Βόλο, που έκαναν έρευνες με προβολείς αλλά χωρίς αποτέλεσμα. Σύμφωνα με το magnesianews.gr, στο σημείο αργότερα κατέπλευσε και ένα ακόμη περιπολικό με ιδιώτη δύτη, ενώ υπήρχε και περιπολικό του Λιμενικού που έκανε έρευνες από ξηράς, από το οποίο εντοπίστηκε ο άνδρας κοντά σε βράχο, βυθισμένος σε απόσταση πέντε μέτρων από την ακτή.

*Δημοσιεύθηκε στην εφημερίδα On Time