Σε ποινή φυλάκισης 5 ετών ο καθένας καταδικάστηκαν χθες από το Τριμελές Πλημμελειοδικείο Κοζάνης οι δύο κατηγορούμενοι ιδιοκτήτες των ροτβάιλερ που το 2016 είχαν κατασπαράξει ένα 5χρονο αγόρι, σε σπίτι στην Κοζάνη. Το δικαστήριο, ρίχνοντας αυλαία σε μια επεισοδιακή ακροαματική διαδικασία, έκρινε ένοχους τους ιδιοκτήτες των ζώων, ενώ η ποινή τους είναι μετατρέψιμη προς 20 ευρώ την ημέρα. Τους επέβαλε επίσης απαγόρευση εξόδου από τη χώρα, εμφάνιση κάθε 1η και 16η του μήνα στην αστυνομία, καθώς και την τιμωρία να μην αποκτήσουν νέο σκύλο οποιασδήποτε ράτσας.

Το τραγικό περιστατικό είχε συγκλονίσει την Ελλάδα το Πάσχα του 2016, όταν η μητέρα και το ανήλικο παιδί επισκέφθηκαν το σπίτι των κατηγορουμένων. Σε ανύποπτο χρόνο, το παιδί ξέφυγε από την προσοχή όλων και δέχτηκε τη δολοφονική επίθεση των σκύλων.

«Την ευθύνη για το θάνατο του μικρού Στάθη έχουν οι γιατροί στο Μαμάτσειο Νοσοκομείο Κοζάνης και όχι εγώ», ισχυρίστηκε κατά την απολογία του ο κατηγορούμενος, απόστρατος αξιωματικός και ιδιοκτήτης των σκύλων, ενώ η επίσης κατηγορούμενη σύζυγός του δεν δίστασε να κατηγορήσει ακόμα και τη μητέρα του παιδιού για ελλιπή φύλαξη του Στάθη. Σύμφωνα με το kozanimedia.gr, η έναρξη της ακροαματικής διαδικασίας έγινε με την κατάθεση του χειρουργού του Μαμάτσειου Νοσοκομείου Κοζάνης, Μιχάλη Δουλγεράκη, ο οποίος ανέφερε πως «τα τραύματα του παιδιού θύμιζαν εμπόλεμη κατάσταση».

*Δημοσιεύθηκε στην εφημερίδα On Time