Επίθεση κατά νηπιαγωγού από μητέρα αποκάλυψε στα Παραπολιτικά 90,1 και στην εκπομπή «Μπρα ντε φερ», με τους δημοσιογράφους Δημήτρη Τάκη και Χριστίνα Κοραή, ο Πρόεδρος της Διδασκαλικής Ομοσπονδίας Ελλάδας, Θανάσης Κικινής.

Όπως χαρακτηριστικά είπε, η μητέρα ζητούσε να μην φοράει μάσκα το παιδί της και όταν αυτό δεν έγινε δεκτό επιτέθηκε στην νηπιαγωγό και της χτυπούσε το κεφάλι.

Βέβαια, ο κος Κικινής είπε πως τέτοια περιστατικά «δεν είναι κάτι το καινούργιο. Πέρυσι είχε γίνει πάλι θέμα κατά την επιβολή της χρήσης της μάσκας. Και τότε είχαμε επιθέσεις, και τότε είχαμε εξώδικα, και τότε είχαμε απειλές».

Μάλιστα, ο κος Κικινής κατήγγειλε ότι «υπάρχουν κάποια σχέδια που κυκλοφορούν από μια ένωση ''αυτόχθονων ιθαγενών'' για παράδειγμα όπως ονομάζονται, οι οποίοι ζητούν κάποια υπέρογκα πόσα αποζημιώσεων από τους διευθυντές των σχολείων εάν τολμήσουν να φορέσουν μάσκα στο παιδί ή να προχωρήσουν στον έλεγχο των self-tests».

Γι’ αυτό επισήμανε την ανάγκη η Πολιτεία να θωρακίσει τη λειτουργία των σχολείων και να ενισχύσει το πλαίσιο που προστατεύει τους εκπαιδευτικούς που τηρούν τα μέτρα κατά του κοροναϊού.

Τέλος, ερωτηθείς αν εκτιμά ότι είναι επαρκής η τροπολογία που θα προστατεύει τους εκπαιδευτικούς από το αυτόφωρο, απάντησε ότι «θα πρέπει να προστεθεί ότι όποιος εισέρχεται παράνομα σε χώρο σχολικής μονάδας Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης κατά τη διάρκεια της λειτουργίας της ή παραμένει στο χώρο αυτό κατά παράβαση της νομοθεσίας που διέπει την οργάνωση και λειτουργία της σχολικής ζωής και προκαλεί διατάραξη της ομαλής λειτουργίας θα πρέπει να τιμωρείται με φυλάκιση τουλάχιστον ενός έτους».