Κοροναϊός: Σκληρή σύγκρουση Μαυρομμάτη-Παγώνη για την πανδημία και τους εμβολιασμούς (Βίντεο)
Οι ισχυρισμοί του κ. Μαυρομμάτη προκάλεσαν την έντονη αντίδραση της κ. Παγώνη
Στον τηλεοπτικό σταθμό MEGA μίλησαν οι Ματίνα Παγώνη, πρόεδρος της ΕΙΝΑΠ, και Βασίλης Μαυρομμάτης, Ομοιοπαθητικός – Φυσικοπαθητικός Καθηγητής της αρχαίας Ελληνικής Ιατρικής στο κολέγιο Paris Graduate School και τοποθετήθηκαν επί της πανδημίας στη χώρα μας καθώς επίσης και επί των προβληματισμών που δημιουργεί το κίνημα αντιεμβολιαστών.
Και συμπλήρωσε πως «Έχουμε μια μεθοδολογία που λέγεται εξατομίκευση. Δε λειτουργούμε όπως οι γιατροί. Κανένας εναλλακτικός και κανένας γιατρός δεν μπορεί να πάρει 100% ευθύνη. Και οι δύο κάνουν σε κάθε περίπτωση ό,τι καλύτερο μπορούν. Για έναν ασθενή με κοροναϊό, δε θα πάρουν όλοι τα ίδια φάρμακα, διαφέρουν ανάλογα με την περίπτωση. Χρησιμοποιούμε βότανα, συγκεκριμένη τροφή, βιταμίνες φυσικές και συνθετικές αν χρειαστεί, και φτιάχνουμε ένα ξεχωριστό πρωτόκολλο για κάθε περίπτωση. Δεν μπορώ να δώσω συγκεκριμένο παράδειγμα. Είναι εξατομικευμένο όλο αυτό».
Από την πλευρά του ο κ. Μαυρομμάτης επεσήμανε πως «Κάθε περίπτωση είναι ξεχωριστή και εξατομικευμένη. Χρησιμοποιούμε βιταμίνες, ψευδάργυρο, σελήνιο, κάποια βότανα που ταιριάζουν στην ιδιοσυγκρασία κάθε ανθρώπου. Ακόμα τα ομοιοπαθητικά που μπορούμε να δώσουμε».
«Μιλάμε για τρεις μεθόδους που είναι αναγνωρισμένες από τον ΠΟΥ, επίσημα. Υπάρχουν ολόκληρες κλινικές στο εξωτερικό που χρησιμοποιούν αυτά που σας είπα. Δεν έχει ακουστεί. Αυτό δε σημαίνει ότι δεν ισχύει ή ότι δεν υπάρχει», τόνισε κλείνοντας ο κ. Μαυρομμάτης.
Δε χρειάζονται καθημερινές επισκέψεις. Το τεστ μπορεί να γίνει δωρεάν σε ένα νοσοκομείο, αν κλείσεις και ένα ραντεβού. Και το υγειονομικό προσωπικό κάνει rapid test».
«Υπάρχουν εναλλακτικοί τρόποι αντιμετώπισης της πανδημίας»
Ο κ. Μαυρομμάτης υποστήριξε ότι «Στον εναλλακτικό χώρο, δεν επικροτούμε την πρακτική των εμβολίων. Έχουμε τους δικούς μας τρόπους προστασίας και θεραπείας. Είναι οι φυσικοί τρόποι θεραπείας. Ασκώ τη φυσικοπαθητική, την ομοιοπαθητική και την αρχαία Ελληνική ιατρική. Έχουμε μέσα που χρησιμοποιούμε εδώ και χρόνια και προληπτικά και θεραπευτικά. Υπάρχει τεράστια κοινότητα εναλλακτικών, που κουράρουμε ασθενείς με τις μεθόδους μας, με ασφάλεια, χωρίς παρενέργειες. Χρησιμοποιούμε φυσικά μέσα. Κουράρουμε και ασθενείς COVID».Και συμπλήρωσε πως «Έχουμε μια μεθοδολογία που λέγεται εξατομίκευση. Δε λειτουργούμε όπως οι γιατροί. Κανένας εναλλακτικός και κανένας γιατρός δεν μπορεί να πάρει 100% ευθύνη. Και οι δύο κάνουν σε κάθε περίπτωση ό,τι καλύτερο μπορούν. Για έναν ασθενή με κοροναϊό, δε θα πάρουν όλοι τα ίδια φάρμακα, διαφέρουν ανάλογα με την περίπτωση. Χρησιμοποιούμε βότανα, συγκεκριμένη τροφή, βιταμίνες φυσικές και συνθετικές αν χρειαστεί, και φτιάχνουμε ένα ξεχωριστό πρωτόκολλο για κάθε περίπτωση. Δεν μπορώ να δώσω συγκεκριμένο παράδειγμα. Είναι εξατομικευμένο όλο αυτό».
«Χωρίς επιστημονικές μελέτες οι εναλλακτικές θεραπείες»
Η κ. Παγώνη από την πλευρά της υποστήριξε πως «Εμείς δεν έχουμε δει τέτοιες δημοσιεύσεις. Η ιατρική είναι μία, με μελέτες, δημοσιεύσεις, αποτελέσματα. Οι άνθρωποι με κοροναϊό, έχουν πολύ σοβαρό πρόβλημα, πάνε στα νοσοκομεία, φτάνουν μέχρι τις ΜΕΘ. Δεν έχω δει καμία δημοσίευση δική σας ότι με τις μεθόδους αυτές οι άνθρωποι γίνονται καλά. Αν έχετε κάτι συγκεκριμένο, βεβαίως να το λέμε. Εμείς μιλάμε με τις μελέτες που έχουμε στα χέρια μας, παγκοσμίως. Οι τοποθετήσεις αυτές θα πρέπει να είναι πολύ προσεκτικές γιατί μας ακούει πολύς κόσμος».Από την πλευρά του ο κ. Μαυρομμάτης επεσήμανε πως «Κάθε περίπτωση είναι ξεχωριστή και εξατομικευμένη. Χρησιμοποιούμε βιταμίνες, ψευδάργυρο, σελήνιο, κάποια βότανα που ταιριάζουν στην ιδιοσυγκρασία κάθε ανθρώπου. Ακόμα τα ομοιοπαθητικά που μπορούμε να δώσουμε».
Οργισμένη αντίδραση
Οι ισχυρισμοί του κ. Μαυρομμάτη, προκάλεσαν την έντονη αντίδραση της κ. Παγώνη, η οποία είπε ότι «Εγώ δεν μπορώ να είμαι σε ένα πάνελ που λέει στον κόσμο ότι με βότανα και βιταμίνες θα γίνει καλά ο κόσμος. Τι να ακούσω όταν μπροστά μου πέθαινε ο ένας μετά τον άλλο;».«Μιλάμε για τρεις μεθόδους που είναι αναγνωρισμένες από τον ΠΟΥ, επίσημα. Υπάρχουν ολόκληρες κλινικές στο εξωτερικό που χρησιμοποιούν αυτά που σας είπα. Δεν έχει ακουστεί. Αυτό δε σημαίνει ότι δεν ισχύει ή ότι δεν υπάρχει», τόνισε κλείνοντας ο κ. Μαυρομμάτης.
Είσοδος εμβολιασμένων στα νοσοκομεία με rapid test
Σχολιάζοντας, τέλος, το γεγονός ότι ακόμα και οι εμβολιασμένοι, προκειμένου να επισκεφθούν κάποιον δικό τους άνθρωπο σε ένα νοσοκομείο, θα πρέπει να έχουν υποβληθεί σε rapid test, η κ. Παγώνη είπε ότι «Προκειμένου να προφυλάξεις τους ανθρώπους που είναι μέσα στο νοσοκομείο, είναι λογικό να μη θέλουν να μπει κανείς μέσα χωρίς rapid test.Δε χρειάζονται καθημερινές επισκέψεις. Το τεστ μπορεί να γίνει δωρεάν σε ένα νοσοκομείο, αν κλείσεις και ένα ραντεβού. Και το υγειονομικό προσωπικό κάνει rapid test».