Στον εισαγγελέα αναμένεται να σταλούν εντός της ημέρας από τη δίωξη ηλεκτρονικού εγκλήματος στοιχεία για ιστοσελίδες και τους χειριστές τους μέσω των οποίων διακινούνται προς αντιεμβολιαστές δήθεν νομικά έγγραφα προτροπής σε ανυπακοή.

Μετά την παρέμβαση του υπουργού προστασίας του πολίτη Τάκη Θεοδωρικάκου, η ΕΛ.ΑΣ κατάφερε σε διάστημα λίγων 24ωρων να εντοπίσει τουλάχιστον 18 ιστοσελίδες που λειτουργούν με κλειστές ομάδες και κωδικοποιημένα προφίλ όπως και να εντοπίσει ηλεκτρονικά τους ιθύνοντες νόες.

Αστυνομικές πηγές μιλώντας στα Parapolitika.gr αναφέρονται ευθέως σε κυκλώματα επιτήδειων. Σ’ αυτά συμμετέχουν δικηγόροι και αξιωματούχοι του δημοσίου οι οποίοι ζητούν χρήματα από πολίτες για υποβολή εξωδίκων δηλώσεων στις πολιτικές αρχές και σε υπηρεσίες υποσχόμενοι άρση συνταγματικής ισχύος και κατ επέκταση κρατικής δικαιοδοσίας.

Κατά τις ίδιες πηγές, από μια ιστοσελίδα κινηματικού περιεχομένου για αρνητές, διακινείται φόρμα μήνυσης η οποία στο κάτω μέρος υποδεικνύει λογαριασμό χρηματοπιστωτικής πλατφόρμας με έδρα τη Λιθουανία, για κατάθεση χρημάτων. Έως τώρα, 7-8 εξ αυτών των υποθέσεων αξιολογούνται ποινικά και σχετικές ανακοινώσεις αναμένονται από την ΕΛ.ΑΣ την Τρίτη, 28 Σεπτεμβρίου.

Οι φάκελοι, θα αξιολογηθούν από τον αρμόδιο εισαγγελέα αφού η Αστυνομία δεν έχει τη δυνατότητα να ρίξει τις σελίδες καθώς αυτό προβλέπεται μόνο για συγκεκριμένα ποινικά αδικήματα.

Θα υπάρχουν 24ωρες «περιπολίες» στο διαδίκτυο από τα «λαγωνικά» της Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος σε μια προσπάθεια να εντοπίσουν και άλλες ομάδες ή προφίλ στα social media από αντιεμβολιαστές που επιδίδονται σε προσηλυτισμό και διασπορά ψευδών ειδήσεων. Μια διαδικασία που είχε ακολουθηθεί και πριν ακριβώς ένα χρόνο μόνο που τότε δεν έψαχναν αντιεμβολιαστές αλλά αρνητές μάσκας.

Παράλληλα, ψάχνουν για το αν υπάρχει κάποιο συγκεκριμένο κέντρο στο διαδίκτυο που συντονίζει και κατευθύνει τους αντιεμβολίαστες στις δράσεις και τις επόμενες κινήσεις τους. Τέλος, ερευνούν και για κυκλώματα που υπόσχονται πως μπορούν να χορηγήσουν μέσω mail οποιονδήποτε και έναντι του ποσού των 300 ή 500 ευρώ πιστοποιητικό νόσησης από κοροναιό ή βεβαίωση εμβολιασμού έχοντας απλά τα στοιχεία τους.