Αισθητή -και μάλιστα με τον καλύτερο τρόπο- έχει κάνει την παρουσία του στους κόλπους της Ιεραρχίας της Εκκλησίας της Ελλάδας ο Μητροπολίτης Λάρισας και Τυρνάβου Ιερώνυμος, διατυπώνοντας με σαφή και καθαρό τρόπο την υπεύθυνη στάση του για το θέμα της πανδημίας.

Είναι ένας από τους ιεράρχες που έχουν πάρει ξεκάθαρα θέση για τους εμβολιασμούς, δίχως να υπολογίσει το κόστος και από την πρώτη στιγμή παρότρυνε τους πιστούς της Μητρόπολής του «να ακούν τους γιατρούς».

Εντείνουν το φόβο όσοι φωνάζουν

Μιλώντας στο ΣΚΑΪ, ο Μητροπολίτης αναφέρθηκε στις αποδοκιμασίες που δέχθηκε από αντιεμβολιαστές έξω από τον Άγιο Αχίλλειο όπου λειτουργούσε εμβολιαστική μονάδα. «Σε μια μητρόπολη 250.000 κατοίκων, το ότι έχουμε και 30 που φωνάζουν είναι ένα μέτρο σύγκρισης ισχυρό ότι πάντα θα υπάρχουν και κάποιοι με άλλη άποψη» τόνισε ο κ. Ιερώνυμος σημειώνοντας ωστόσο ότι δημιουργούν ένα κλίμα που επιτείνει τον φόβο.

Ο Μητροπολίτης Ιερώνυμος δεν ανέβασε την ένταση στην αντιπαράθεση, παρά μόνο χαμογέλασε. «Αυτοί οι οποίοι ιδίως είναι στη Λάρισα, είναι ποίμνιό μου, είναι δικά μου παιδιά, δεν μπορώ να τα απορρίψω», ανέφερε συγκεκριμένα.

Στη συνέχεια, ο ίδιος εξέφρασε την ευγνωμοσύνη του σε όσους πέρασαν μέσα από όλους αυτούς που φώναζαν για να εμβολιαστούν, ενώ παράλληλα εξέφρασε σεβασμό και κατανόηση σε όσους βλέποντας τις φωνές τελικά δίστασαν να μπουν να κάνουν το εμβόλιο.

Ολοι εμβολιασμένοι στη Μονή του Παΐσιου

Αναφορικά με τα ποσοστά εμβολιασμού των ιερέων στη δική του μητρόπολη, τόνισε ότι είναι αναλογικά του γενικού πληθυσμού, ενώ για τους μοναχούς υπογράμμισε ότι είναι μια διαφορετική περίπτωση και πως «φαίνονται αυτοί που φωνάζουν και ακούγονται και όχι η ισχυρή πραγματικότητα». «Έχουμε μεγάλα μοναστήρια που έχουν εμβολιαστεί. Επειδή πολλοί επικαλούνται τον Άγιο Παΐσιο, το ησυχαστήριο που είναι ο τάφος του Αγίου Παΐσιου, η Σουρωτή έχουν όλες οι μοναχές εμβολιαστεί», τόνισε ο Μητροπολίτης Λαρίσης και Τυρνάβου.