Δίχως τέλος βαίνουν τα περιστατικά ενδοοικογενειακής βίας στην Κρήτη και ιδιαίτερα στο Ηράκλειο, δημιουργώντας έντονους προβληματισμούς.

Το παράδοξο είναι πως πλέον, παρατηρούνται και αρκετοί ανήλικοι που δε διστάζουν να βιαιοπραγήσουν εναντίον γονέων και συγγενών του.

Ειδικότερα, μέσα σε λίγες ώρες, δυο νεαροί συνελήφθησαν από τους αστυνομικούς και παραπέμφθηκαν να δικαστούν από το Αυτόφωρο. Με αφορμή το πρώτο επεισόδιο, τα ξημερώματα της Δευτέρας ένας 19χρονος είχε έντονη λογομαχία με τον 52χρονο πατέρα του και ξέσπασε, σπάζοντας το κινητό του, ενώ στη συνέχεια πέταξε κατά πάνω του μία καρέκλα τραυματίζοντάς τον. Ο πατέρας «δεν του τη χάρισε» αλλά ειδοποίησε την Αστυνομία, όπου και πέρασαν χειροπέδες στον 19χρονο που φέρεται να είναι χρήστης ναρκωτικών.

Το δεύτερο περιστατικό αφορά έναν 22χρονου Έλληνα που φέρεται να είναι επίσης τοξικομανής και βρισκόταν μαζί με την αλλοδαπή μητέρα του στο αυτοκίνητο, όπου και της επιτέθηκε ξαφνικά χτυπώντας την με γροθιές με αποτέλεσμα να την τραυματίσει. Και αυτός συνελήφθη και κρατείται ως τη δίκη του.