Ισχυρό ενδιαφέρον από επενδυτές καταγράφουν τα ξενοδοχειακά ακίνητα, μιας και η υποχώρηση της πανδημίας -παρά τον «πονοκέφαλο» των μεταλλάξεων- τροφοδοτεί τις προοπτικές του ελληνικού τουρισμού.

Ο Δήμαρχος Λουτρακίου- Περαχώρας-Αγίων Θεοδώρων, Γιώργος Γκιώνης μίλησε στην εκπομπή «Άρωμα Ζωής» και τη Σπυριδούλα Τριάντου για  τις επενδύσεις μεγάλων αστέρων στο Λουτράκι καθώς και για  το Loutraki Thermal Spa – Υδροθεραπευτήριο Λουτρακίου.

«Τα δύο τελευταία χρόνια έχουμε κάνει μια μεγάλη προσέλκυση πολλών επενδυτών για τον τουρισμό. Ήρθε το Comer Group από την Ιρλανδία, που αγόρασε το Casino και τον Ποσειδώνα Λουτρακίου, τις δυο μεγαλύτερες ξενοδοχειακές μονάδες του δήμου μας. H Baron Hotel, που αγόρασε την ακτή Χατζικιάν στους Αγίους Θεοδώρους, το Palace Hotel, το Ξενοδοχείο Kontis και το Έλπις, μια μεγάλη κυπριακή εταιρία, η οποία αγόρασε το ξενοδοχείο Marion. Παράλληλα άλλη μια μεγάλη επενδυτική εταιρεία ήρθε, η οποία θα αναλάβει το παλιό εργοστάσιο της Pepsi για την εμφιάλωση του ιαματικού νερού. Με όλα αυτά έχει πέσει πολύ χρήμα στο Λουτράκι.

 Τα 5 ξενοδοχεία μέχρι το Πάσχα πιστεύουμε θα είναι έτοιμα για να ανοίξουν, για την καλοκαιρινή σεζόν, το ίδιο ελπίζουμε και πιστεύουμε και για  το εργοστάσιο. Όλα αυτά φυσικά θα δημιουργήσουν πολλές νέες θέσεις εργασίας, θα βελτιώσουν την ποιότητα του κόσμου που επισκέπτεται το Λουτράκι, γιατί τα ξενοδοχεία που φτιάχνονται θα είναι τετράστερα, πεντάστερα. Το Λουτράκι δεν χρειάζεται κόσμο, έχει αρκετό κόσμο κατά την διάρκεια του καλοκαιριού, αυτό που χρειάζεται είναι η βελτίωση της ποιότητας, όσων έρχονται. Και νομίζω αυτό θα γίνει αυτόματα με τις μονάδες που φτιάχνονται».

 

 

 

Ο Ισραηλινός επενδυτής που συνάντησε ο Γιώργος Γκιώνης

Το Ιαματικό Νερό Λουτρακίου, έχει συνδέσει το όνομά του από τα πανάρχαια χρόνια, με τη θεραπεία πολλών επιφανών προσωπικοτήτων, μεταξύ αυτών και του Ρωμαίου στρατιωτικού και πολιτικού Λεύκιου Κορνήλιου Σύλλα (138 π.Χ- 78 π.Χ.), ο οποίος θεραπεύτηκε από σοβαρή δερματική ασθένεια.

Τα ευεργετικά αποτελέσματα του Ιαματικού Νερού, ήταν όμως πολύ νωρίτερα γνωστά στον αρχαίο κόσμο, αφού η πρώτη αναφορά για τις αναζωογονητικές του ιδιότητες, γίνεται ήδη από τον ιστορικό Ξενοφώντα, ο οποίος στο έργο του «Ελληνικά IV», αναφέρει ότι οι Σπαρτιάτες στρατιώτες μετά τις μάχες, για να ξεκουραστούν και να αναζωογονηθούν, κατέφευγαν στα ιαματικά νερά των Θερμών.

«Το Loutraki Thermal Spa παρά την δύσκολη περίοδο που βιώνουμε με τον κοροναϊό βοηθά αρκετά στην οικονομία του τόπου, αφού καθημερινά έρχονται πολλοί δημότες, αλλά και το Σαββατοκύριακο ακόμα περισσότερο, όπως και από άλλα μέρη. Επίσης πέρα από τις υπηρεσίες που προσφέρει, έχει και πολλές θεραπευτικές ιδιότητες για τους επισκέπτες».


Δόξα το θεό μέχρι στιγμής δεν έχουμε κανένα πρόβλημα και οι επισκέπτες φεύγουν ευχαριστημένοι. Μας το αναγνωρίζουν και γι’ αυτό επιλέγουν να έρχονται. χωρίς να φοβούνται» εξηγέι ενώ αναφέρεται και στο θαυματουργό νερό του Spa  «Το δικό μας νερό εκτός ότι ο κόσμος μπορεί να το απολαύσει, μπορεί να το πιει κιόλας. Έίναι θεραπευτικό! Κάνει καλό στο στομάχι, στα νεφρά, για πέτρες στα νεφρά, κάνει καλό στην χολή, στις ουροδόχους κίστες, γι’ αυτό είναι σημαντικό να έρθει και να το πιει από κοντά, κοντά στις πηγές του. Γιατί αν το πάρει κάποιος μαζί του και φύγει μετά από μισή ώρα χάνει εκείνα τα απαραίτητα συστατικά που έχει και το καθιστούν θεραπευτικό» εξηγεί μεταξύ άλλων.