Όλο το απόγευμα και το βράδυ εργαζόταν το προσωπικό και τα μέσα των Ενόπλων Δυνάμεων, που διατέθηκαν, μετά από σχετικό αίτημα της Πολιτικής Προστασίας, για την αντιμετώπιση των συνεπειών της κακοκαιρίας «Ελπίς» που ενέσκηψε στη Νότιο Ελλάδα και έπληξε ιδίως την Αττική, για τον απεγκλωβισμό των ανθρώπων που είχαν αποκλειστεί στα αυτοκίνητά τους σε διάφορα σημεία, κυρίως στην Αττική Οδό.

Το προσωπικό των Ενόπλων Δυνάμεων, μαζί με τους συναδέλφους τους της Ελληνικής Αστυνομίας και του Πυροσβεστικού Σώματος, προσέγγισαν σε όλα τα σημεία που τους έδωσε η Πολιτική Προστασία, με μικρά τμήματα μεταφέροντας και μοιράζοντας τρόφιμα, νερά, κουβέρτες και με εντολές της Αστυνομίας οδηγούσαν τον κόσμο (ή όσους εξ αυτών το ήθελαν) εκεί που τους είχε υποδείξει η ΓΓΠΠ κι η ΕΛΑΣ.


Συνολικώς η συμμετοχή προσωπικού και μέσων ΕΔ σε επιχειρήσεις απεγκλωβισμού οχημάτων, έχει ως ακολούθως μέχρι σήμερα το ξημέρωμα: Στην Αττική Οδό

- Έξοδος Λ.Κύμης (Νο.10), διατέθηκαν 2 οχήματα με 8 άτομα με έργο τον απεγκλωβισμό οχημάτων, την διανομή τροφίμων. Έχει αποδεσμευθεί 1 όχημα με 4 άτομα. - Έξοδος Πεντέλης (Νο.12), διατέθηκαν 9 οχήματα με 44 άτομα, με έργο τον απεγκλωβισμό οχημάτων, την διανομή τροφίμων και κουβερτών. Έχουν αποδεσμευθεί 6 οχήματα με 20 άτομα. - Έξοδος Κηφισίας (Νο.11), διατέθηκαν 8 οχήματα με 34 άτομα και 2 μηχανήματα (1 φορτωτής γαιών, 1 ισοπεδωτής γαιών), με έργο τον απεγκλωβισμό οχημάτων και τον εκχιονισμό Αττικής Οδού. Έχει αποδεσμευθεί 1 όχημα με 4 άτομα. - Έξοδος Δουκίσσης Πλακεντίας (Νο.13), διατέθηκαν 6 οχήματα με 35 άτομα, με έργο τον απεγκλωβισμό οχημάτων, την διανομή τροφίμων και κουβερτών. Έχουν αποδεσμευθεί 2 οχήματα με 4 άτομα. -Έξοδος Μαραθώνα (Νο.15), διατέθηκαν 5 οχήματα με 61 άτομα και έργο τον απεγκλωβισμό οχημάτων, την διανομή τροφίμων και κουβερτών. - Έξοδο Κάντζας (Νο.17), διατέθηκαν 3 οχήματα με 31 άτομα με έργο την διανομή τροφίμων, κουβερτών. Έχουν αποδεσμευθεί 2 οχήματα με 10 άτομα. - Έξοδος Παιανίας (Νο.18), διατέθηκε 1 όχημα με 5 άτομα και έργο την διανομή τροφίμων, το οποίο αυτή τη στιγμή έχει αποδεσμευτεί.

Στην περιοχή του Διεθνούς Αεροδρομίου «Ελευθέριος Βενιζέλος» διατέθηκε 1 μηχάνημα (Ισοπεδωτής Γαιών) με έργο τον εκχιονισμό της οδού.

Συνολικώς, οι ΕΔ διέθεσαν στις επιχειρήσεις απεγκλωβισμού 232 άτομα, 38 οχήματα και 3 μηχανήματα, ενώ διανεμήθηκαν 1040 κουβέρτες, 4500 μπουκάλια νερό, 570 μερίδες φαγητό, 120 σάντουιτς, 200 κρουασάν, 160 σοκολάτες και 40 μπουκάλια κονιάκ.

Όπως σημειώνεται από το ΓΕΕΘΑ, που είχε τον συντονισμό από πλευράς ΕΔ των δυνάμεων που διατέθηκαν, «τα παραπάνω τμήματα θα αντικατασταθούν όπου απαιτείται με μέριμνα των εμπλεκομένων».

Τέλος, όπως έγινε γνωστό, σε συντονισμό με το ΕΣΚΕΔΙΚ, κινούνται ήδη από 05:30 το πρωί, 5 οχήματα με τρόφιμα και νερό στις εξόδους Δουκίσης Πλακεντίας(1 όχημα), Μαραθώνος (2 οχήματα) και Κάντζας (2 οχήματα), για διανομή σε εγκλωβισμένους, οι οποίοι διανυκτέρευσαν εκεί.