Στη κατεύθυνση της επαναφοράς της μουσικής και της άρσης του περιορισμού του ωραρίου λειτουργίας για τα καταστήματα των κλάδων της εστίασης και της ψυχαγωγίας κινείται, σύμφωνα με πολύ καλά πληροφορημένες πηγές του parapolitika.gr, η Επιτροπή Εμπειρογνωμόνων του υπουργείου Υγείας, η συνεδρίαση των μελών της οποίας ξεκίνησε περίπου στη 1:30 μ.μ. και συνεχίζεται ακόμη.

Σύμφωνα πάντα με τις ίδιες πολύ καλά πληροφορημένες πηγές του parapolitika.gr αυτή τη στιγμή συζητείται στη συνεδρίαση το ενδεχόμενο να αυξηθεί το πλαφόν των εμβολιασμένων θεατών στα γήπεδα, με ένα ικανό μέρος των μελών της Επιτροπής να έχει ήδη εκφράσει αντιρρήσεις για το συγκεκριμένο ενδεχόμενο.

Υπενθυμιζεται πως την μερική χαλάρωση των μέτρων και συγκεκριμένα της επιστροφής της μουσικής είχε ουσιαστικά προαναγγείλει η αναπληρώτρια υπουργός Υγείας, Μίνα Γκάγκα το πρωί της Πέμπτης μιλώντας στον ΣΚΑΪ.

«Δεν νομίζω πως πρέπει να πάμε σε γενική άρση μέτρων, όπως έγινε στη Δανία, γιατί πιθανώς να υπάρξει μια ήπια χαλάρωση», είχε τονίσει η υπουργός.

Για τον υψηλό αριθμό των θανάτων τόνισε ότι αποτελεί πολυπαραγοντικό ζήτημα: «Από στους χθεσινούς θανάτους υπήρχαν 80 ανεμβολίαστοι και 27 που είχαν εμβολιαστεί πριν πολλούς μήνες με την 2η δόση, χωρίς να κάνουν την 3η», ανέφερε.

Δήλωσε μάλιστα ότι βασικό κομμάτι των θανάτων προέρχεται από ασθενείς που δεν χρήζουν διασωλήνωσης των οποίων η κατάσταση υγείας είναι ήδη επιβαρυμένη και όχι απαραίτητα από αναπνευστική ανεπάρκεια. Σε κάθε περίπτωση δήλωσε πως ο αριθμό είναι μεγάλος και αυτό είναι στενάχωρο.