«Συναγερμός» έχει σημάνει στο νοσοκομείο «Άγιος Ανδρέας» στην Πάτρα, καθώς έχουν εντοπιστεί πάνω από 60 κρούσματα σε υγειονομικούς.

Ειδικότερα, το ΔΣ των εργαζομένων του νοσοκομείου καταγγέλλει ότι κινδυνεύει η λειτουργία κλινικών.

«Βάσει των νέων δεδομένων που διαθέτουμε, πάνω από 60 συνάδελφοί μας νοσούν αυτήν την περίοδο, αριθμός αρκετά μεγάλος και σταθερός σε αυτά τα επίπεδα, αυτήν την περίοδο.

Η μεγαλύτερη βέβαια επιβάρυνση καταγράφεται στην παθολογική κλινική όπου, μέχρι αυτήν την στιγμή, έχουμε ήδη εννιά κρούσματα κοροναϊού σε συναδέλφους μας και δύο σε ιατρούς», αναφέρουν σε ανακοίνωσή τους.


Τι αναφέρουν οι εργαζόμενοι

«Δεν ξέρουμε αν βρισκόμαστε μπροστά σε μια νέα διασπορά, εκείνο που μπορούμε ευθαρσώς να πούμε είναι ότι τα περιστατικά αυτά είναι πάρα πολλά σε μία μόνον κλινική και οι αρμόδιοι θα πρέπει άμεσα να το εξετάσουν, να δουν τις αιτίες και να επαναπροσδιορισούν στην λειτουργία μας», επισημαίνουν.

Όπως αναφέρουν οι εργαζόμενοι κινδυνεύει η λειτουργία του νοσοκομείου, καθώς αναγκάζεται το προσωπικό να μετακινείται από τη μία κλινική στην άλλη, ενώ και το πρωτόκολλο του ΕΟΔΥ δεν εξασφαλίζει ότι όσοι επιστρέφουν στη δουλειά μετά από λίγες μέρες καραντίνα δεν διασπείρουν τον ιό.