«Είναι πολύ μικρό το ποσοστό να είναι αυτοί οι θάνατοι αιφνίδιοι και να οφείλονται σε κάποια προβλήματα κληρονομικής φύσεως κλπ.», δήλωσε στα Παραπολιτικά 90,1 και στην εκπομπή «Κεντρικό Μαγκαζίνο», με την δημοσιογράφο Ανδριάνα Ζαρακέλη, ο επίτιμος πρόεδρος της Ένωσης Αξιωματικών της ΕΛΑΣ, Θανάσης Κατερινόπουλος, αναφορικά με τους θανάτους των τριών παιδιών από την Πάτρα.

«Όλη η κατάσταση δείχνει ότι είναι πολύ απίθανο, σε επίπεδο τζόκερ θα έλεγα, ότι είναι σύμπτωση και οι τρεις θάνατοι», τόνισε ο κ. Κατερινόπουλος.

«Δέχτηκα μια ανώνυμη πληροφορία και μου είπαν κάποια πράγματα. Σε αυτές τις περιπτώσεις βεβαίως και συνηθίζεται τα γραφεία τελετών να φτιάχνουν τους αποδημήσαντες εις Κύριον, εδώ προηγήθηκαν και κάποιες ιατροδικαστικές εξετάσεις που νομίζω ότι και οι ιατροδικαστές θα είχαν δει κάποια πράγματα, η αντίδραση όμως του προσώπου ήταν αυτή που με προβλημάτισε και μιλάω για την αντίδραση που ταράχτηκε όταν του είπαν για τις μελανιές», ανέφερε χαρακτηριστικά.

«Ρώτησε αν φωτογραφήθηκε, ρώτησε αν το φτιάξανε και γενικά μια αντίδραση που δεν βαίνει σε αυτές τις περιπτώσεις θανάτων νέων ανθρώπων. Αυτό με προβλημάτισε και για αυτό παρέπεμψα τον άνθρωπο που μίλησα μαζί του να πάει να τα καταθέσει αυτά στην Αστυνομία. Αν πήγαν ή δεν πήγαν δεν το ξέρω», υπογράμμισε ο ίδιος.

Ερωτηθείς ποιος είναι ο βασικός του προβληματισμός που επιτείνει την άποψη του ότι υπάρχει κάποιος δράστης ή δράστες, ο επίτιμος πρόεδρος της Ένωσης Αξιωματικών της ΕΛΑΣ απάντησε: «Έχουμε κάποια δεδομένα όλοι οι θάνατοι έγιναν Σαββατοκύριακο, όλοι οι θάνατοι έγιναν σε νοσοκομεία. Δεν έγιναν ηλικιακά με τη σειρά, δεν είμαι γιατρός η λογική λεει και από ότι έχω ακούσει το λένε και κάποιοι επιστήμονες, δεν θα έπρεπε να ξεκινήσει αν υπήρχε κάτι κληρονομικό από το μεγαλύτερο και να φτάσει το μικρότερο; Και από εκεί και πέρα η περιρρέουσα ατμόσφαιρα που δημιουργήθηκε και κάποια άλλα πράγματα τα οποία δεν είναι για τη δημοσιότητα με οδηγούν στην εκτίμηση ότι εδώ είναι πολύ μικρό το ποσοστό να είναι αυτοί οι θάνατοι αιφνίδιοι και να οφείλονται σε κάποια προβλήματα κληρονομικής φύσεων κλπ».

«Άλλωστε και συντριπτική πλειοψηφία της επιστημονικής κοινότητας εκφράζει την ίδια άποψη και εφόσον δεν είναι τι άλλο μπορεί να είναι τυχαίο γεγονός δεν χάνεται τυχαία έναν άνθρωπος κάποιο ανθρώπινο χέρι μπήκε. Δεν ειμαι από αυτούς που θα κατηγορήσω την οικογένεια αλλά όταν δύο παιδιά χάνονται στο νοσοκομείο ξέρουμε πολύ καλά ότι δεν είμαστε συνέχεια πάνω από το κρεβάτι ενός παιδιού κάποια στιγμή θα φύγουμε έστω και για ένα καφέ, και το γεγονός ότι χάθηκαν Σαββατοκύριακο μέρες που δεν έχουμε την παρουσία πολλών γιατρών, και πολλών νοσοκόμων δεν είναι τυχαίο», δήλωσε επιπρόσθετα.

«Είναι κάτι που βόλευε κάποιους ανθρώπους να κάνουν το κακό το οποίο έκαναν και πιστεύω οτι ήξεραν πολύ καλά, προφανώς ήταν και πάρα πολύ καλά διαβασμένοι για τον τρόπο που θα δρούσαν. Εκτιμώ ότι είναι εγκληματική ενέργεια», διαμήνυσε κλείνοντας.