Mε τις εξελίξεις στο έγκλημα της Πάτρας να είναι καταιγιστικές, η προσοχή πλέον στρέφεται στον Μάνο Δασκαλάκη, σύζυγο της Ρούλας Πισπιρίγκου.

Όπως αναφέρει το περιβάλλον του άνδρα, ο πατέρας των τριών νεκρών κοριτσιών είναι σοκαρισμένος μετά τις αποκαλύψεις, ωστόσο ακόμη δεν έχει τοποθετηθεί για το αν συνεχίζει να στηρίζει την Ρούλα Πισπιρίγκου πιστεύοντας για την αθωότητά της ή έχει πειστεί ότι αυτή βρίσκεται πίσω από τον θάνατο της Τζωρτζίνας.

Βέβαιο θεωρείται ότι τις επόμενες ημέρες ο Δασκαλάκης θα είναι από τους πρώτους που θα καταθέσουν, ενώ ο Θανάσης Κατερινόπουλος κάνει λόγο για το «έγκλημα του αιώνα» σε όλην την Ευρώπη.

Μιλώντας στο Star, ο ταξίαρχος εν αποστρατεία άφησε να εννοηθεί ότι πρέπει να συνεχιστούν οι έρευνες για τον θάνατο των άλλων δύο παιδιών και για το «ποιος ή ποιοι είναι οι δράστες», ενώ επισήμανε με νόημα: «Είμαστε ακόμη στην αρχή».

Σε σχέση με τη στάση Δασκαλάκη, ο πατέρας της 9χρονης, σύμφωνα με το Star, όχι μόνο δεν έχει εξαφανιστεί, αλλά έχει περάσει και από το σπίτι τους στην Πάτρα. Την ώρα της σύλληψης της Ρούλας βρισκόταν στην Αθήνα, όμως το βράδυ πήγε στην Πάτρα περνώντας από το σπίτι που μεγάλωνε τα τρία του παιδιά μαζί με τη γυναίκα του.

Όπως οι ίδιες πληροφορίες αναφέρουν, είδε το πλήθος οργισμένο και έτοιμο για εκδίκηση να έχει γεμίσει τους δρόμους δίπλα στο σπίτι, επομένως δε μπορούσε να πλησιάσει περισσότερο. Μετά τα μεσάνυχτα, τηλεφώνησε στο δικηγόρο του για να βρεθούν και φαίνεται πως του εκμυστηρεύτηκε ότι είναι «σοκαρισμένος» και δεν μπορεί να πιστέψει τις εξελίξεις.

Μάλιστα, ο δικηγόρος του, Δημήτρης Καράμπελας, φαίνεται πως έχει ήδη ενημερώσει τις αρχές πως ο Μάνος Δασκαλάκης είναι στη διάθεσή τους για οποιαδήποτε βοήθεια χρειαστούν.

«Πού είναι το πατρικό ένστικτο; Έχασες τρία παιδιά»

Ο κ. Κατερινόπουλος μιλώντας για τη στάση του πατέρα, άφησε αιχμές για το ότι η υπόθεση του θανάτου των παιδιών είναι πιο περίπλοκη από όσο πιστεύουμε.

Μιλώντας στο κεντρικό δελτίο του Star, τόνισε χαρακτηριστικά:

«Με συγχωρείς, αλλά θα βγάλω μαλλιά. Ένας πατέρας που έχει χάσει τα παιδιά του. μέσα από μία σχέση που μία ήταν μαζί μία χώρια, ο οποίος δήλωνε ότι ‘εγώ με τα χέρια μου θα τη σκότωνα, αν ήξερα ότι έκανε αυτά τα εγκλήματα’, μαθαίνει ότι απεδείχθη περίτρανα ο θάνατος του ενός παιδιού και αντιδρά με αυτό τον τρόπο; Τι τον θέλει τον δικηγόρο, κατηγορούμενος είναι;».

Σε σχέση με τη Ρούλα Πισπιρίγκου την ώρα που χαροπάλευτε η Τζωρτζίνα, μιλούσε για δευτερεύοντα ζητήματα με τη νοσοκόμα, από την οποία ζητούσε σεντόνια, σημειώνοντας ότι «πήγε χαλαρή στη νοσοκόμα, για να κερδίσει χρόνο».

«Αυτή η συμπεριφορά δείχνει ότι τα είχε σχεδιασμένα όλα εκ των προτέρων και επιδίωκε πάση θυσία τον θάνατο του παιδιού τους», δήλωσε ο κ. Κατερινόπουλος.

Ακόμη, τόνισε ότι η φερόμενη ως δράστης κατηγορείται ότι επιχείρησε 6 φορές να δολοφονήσει τη Τζωρτζίνα: «Άρα, να πείσει ποιον ότι δεν ευθύνεται; Η μάνα σκοτώνει για τα παιδιά της, γίνεται ‘σκύλα’ για τα παιδιά της, εδώ δεν έγινε κάτι τέτοιο», τόνισε χαρακτηριστικά.

Ο ταξίαρχος ε.α. της ΕΛ. ΑΣ. χαρακτήρισε «προφητικό» το παιχνίδι των κοριτσιών, σύμφωνα με κατάθεση, όπου το ένα έκλεινε τη μύτη στο άλλο, αναφέροντας με νόημα ότι τα παιδιά αντιγράφουν τις κινήσεις που βλέπουν στο σπίτι.

Ακόμη, ζήτησε να ερευνηθεί η εμπλοκή άλλων προσώπων στη δολοφονία της Τζωρτζίνας, λέγοντας χαρακτηριστικά ότι «θα έχουμε εκπλήξεις», μην αποκλείοντας το ενδεχόμενο η Πισπιρίγκου να έκανε «συμφωνία σιωπής» με άλλους συμμετέχοντες στην υπόθεση.