Γιατί η Ρούλα Πισπιρίγκου παίζει το «χαρτί» του ανιχνευτή ψεύδους ;– Ιστορίες που έχουν συγκλονίσει από όσους κατάφεραν να ξεγελάσουν το μηχάνημα
Εγκλήματα που σόκαραν από δράστες που ξεγέλασαν τον ανιχνευτή ψεύδους
«Διαβασμένη» απέναντι στο θέμα του ανιχνευτή ψεύδους χαρακτηρίζεται η Ρούλα Πισπιρίγκου, καθώς πολλοί εκτιμούν ότι ζητήθηκε από την ίδια γνωρίζοντας ότι πολλές φορές κάποιοι είχαν την ικανότητα να… ξεγελάσουν το μηχάνημα.
Το ρεπορτάζ του mega αποκαλύπτει πως πολλές ήταν οι περιπτώσεις ανθρώπων που όντως ξεγέλασαν τον ανιχνευτή ψεύδους, όμως δεν κατάφεραν να την γλιτώσουν καθώς υπήρξαν εις βάρους αδιάσειστα στοιχεία.
Σκότωσε τη σύζυγό του με αλυσοπρίονο, την κατέψυξε και μετά την πέρασε από μηχάνημα που μετατρέπει ξύλα σε πριονίδι.
Ο λόγος για τον Ρίτσαρντ Κραφτ και ένα από τα πιο σοκαρίστηκα εγκλήματα που έχουν διαπραχθεί.
Κατάφερε όμως να ξεγελάσει τον ανιχνευτή ψεύδους 3 φορές.
«Είχε περάσει 3 τεστ σε ανιχνευτή ψεύδους που είχαν γίνει πριν τη σύλληψή του. Είναι ένας από τους πιο απόμακρους και ψύχραιμους ανθρώπους που έχω συναντήσει ποτέ», είχε πει τότε ο εισαγγελέας της υπόθεσης.
Η Χίλι Κραφτ είχε ξεκινήσει τις διαδικασίες διαζυγίου όταν κατάλαβε ότι ο σύζυγός της έχει εξωσυζυγικές σχέσεις. Παρά τις διαδικασίες, αποφάσισαν να συνεχίσουν να μένουν μαζί έτσι ώστε να μην αλλάζουν σπίτια τα 3 τους παιδιά.
Ο Ρίτσαρντ Κραφτ πιάστηκε το 1986 όχι από τον ανιχνευτή ψεύδους αλλά από τις αντικρουόμενες πληροφορίες που έδινε σε όσους ρωτούσαν για την εξαφανισμένη σύζυγό του.
Ο άγγελος του θανάτου
«- Ήξερες ότι ήταν λάθος;
– Ναι.
– Όταν το έκανες;
– Και τότε και μετά».
Ο Τσάρλς Έντμουντ Γκούλεν κατηγορήθηκε για τον θάνατο 40 ασθενών σε δομές που εργαζόταν σαν νοσοκόμος στο Νιού Τζέρσει από το 1988 έως και το 2003.
«- Έχεις μετανιώσει για ότι έκανες;
– Ναι. Αλλά όπως είπα δεν ξέρω αν θα είχα σταματήσει».
Πριν σκοτώσει τόσους πολλούς ασθενείς είχε εξεταστεί σαν ύποπτος. Έπασχε από ψυχολογικά προβλήματα και δηλητηρίαζε τους ασθενείς θέλοντας να προκαλέσει πόνο στους συγγενείς τους. Κατάφερε να περάσει τον ανιχνευτή ψεύδους 2 φορές κατά τη διάρκεια των ανακρίσεων.
Πιάστηκε τελικά με τη βοήθεια μιας νοσοκόμας η οποία συνεργάστηκε με τις Αρχές.
Είχε σκοτώσει την κόρη της αλλά ξεγέλασε τον ανιχνευτή
«- Την σκότωσες;
– Όχι κύριε. Σίγουρα όχι.
– Την ταρακούνησες μέχρι θανάτου;
– Όχι κύριε.
– Προκάλεσες τις κρίσεις;
– Όχι δεν τις προκάλεσα».
Βαθιά στεναχωρημένη αρνείται ότι σκότωσε την κόρη της και ότι έστειλε τον γιο της 18 φορές στα δύο χρόνια ζωής του στο νοσοκομείο.
Η Τάνια έκανε τεστ ανίχνευσης ψεύδους. Όταν ρωτήθηκε για το εάν ποτέ σκοπίμως έκανε κακό στο παιδί της, είπε «όχι» και πέρασε.
Πάσχοντας από σύνδρομο Μινχάουζεν δια αντιπροσώπου καταδικάστηκε σε 62 χρόνια φυλάκισης για τον θάνατο της 9 μηνών κόρης της και την παιδική κακοποίηση του 2 ετών γιού της.
Ο πολύγραφος καταδίκασε λάθος άνθρωπο
Ήταν 1988 όταν οι αρχές της Νέας Υόρκης ερευνούσαν τον θάνατο μιας 74χρονης γυναίκας.
Οι ύποπτοι ήταν δύο. Ο Μαρκ Κρίστι και ο Φρανκ Στέρλινγκ. Ο πρώτος πέρασε το τεστ ανίχνευσης ενώ ο δεύτερος όχι. Και στις δύο περιπτώσεις ο πολυγράφος έκανε λάθος.
Ο Μαρκ Κρίστι ανακρίθηκε για αρκετές ώρες, δε φάνηκε να λέει ψέματα. Ελέγχθηκε με τον κρατικό πολυγράφο και δε φάνηκε να λέει ψέματα.
Για την υπόθεση καταδικάστηκε ο Φρανκ Στέρλινγκ που ο πολυγράφος τον είχε καταγράψει να ψεύδεται ενώ ήταν αθώος.
Λίγα χρόνια αργότερα ο Μαρκ Κρίστι απήγαγε και σκότωσε την 4χρονη Κέλι Αν Πόλτον. Τότε ομολόγησε και την δολοφονία της 74χρονης γυναίκας.