Δεν έχει τέλος η υπόθεση – θρίλερ της Πάτρας, καθώς πλέον έχει ανοίξει ο φάκελος του θανάτου και της σπιτονοικοκυράς της Ρούλας Πισπιρίγκου και του Μάνου Δασκαλάκη.

Ο Μάνος Δασκαλάκης, μιλώντας για τη μυστήρια αυτή υπόθεση, περιορίστηκε στο να πει τα εξής: «Τη σπιτονοικοκυρά καταρχήν δεν τη φύλαγε η Ρούλα. Η Ρούλα τη φύλαγε στις αρχές. Μετά μπήκε μία άλλη γυναίκα, άλλαξαν τρεις γυναίκες. Τη σπιτονοικοκυρά την πήγαμε εμείς την πρώτη φορά στο νοσοκομείο». Σύμφωνα με τον ίδιο είχε πέσει στο σπίτι και από τότε έπεσε στο κρεβάτι. Την επαναφέραμε γιατί είχε χάσει τα λογικά της. Τη βγάλαμε από το νοσοκομείο, της πήραμε ορθοπεδικά κρεβάτια, τα πάντα. Η γυναίκα καταρχήν έπαιρνε μια σύνταξη. Ούτε λεφτά είχε, ούτε τίποτα. Εμείς της δίναμε τα ενοίκια κανονικά, με αποδείξεις, μπορεί να φανεί, υπάρχουν τα πάντα και στις φορολογικές δηλώσεις. Δεν υπήρχε κανένα όφελος. Καταρχήν γιατί να σκοτώσεις μία γυναίκα από τη στιγμή που ούτε σου έχει γράψει το σπίτι, δεν έχεις όφελος. Όχι επειδή δεν σου έχει γράψει το σπίτι, δεν έχεις όφελος να τη σκοτώσεις».

Σύμφωνα με το flamis.gr, σε αυτό που δεν αναφέρθηκε ο πατέρας των τριών κοριτσιών είναι στο γιατί έθαψε σε έναν παλιό τάφο στο κοινοτάφιο του Α’ Δημοτικού Κοιμητηρίου τη σπιτονοικοκυρά, βάζοντάς της έναν απλό ξύλινο σταυρό χωρίς ίχνος μαρμάρου και μία μεταλλική πρόχειρη ταμπέλα με το όνομά της.

Όπως είπε η Δήμητρα Πισπιρίγκου «είχε ορίσει πληρεξούσιο τον Μάνο για όλες τις συναλλαγές της. Τα πάντα. Υπάρχει πληρεξούσιο το οποίο το έχω στην κατοχή μου αυτή τη στιγμή, που ορίζει τον Μάνο. Πάνε να κατηγορήσουν τον Μάνο για ένα ακίνητο, αλλά αυτό δεν υπάρχει αυτό. Είμαι σίγουρη. Απ’ ότι γνωρίζω είχε εκφράσει μια σκέψη, στις αρχές, για την Τζωρτζίνα. Επειδή δεν είχε κανέναν στον κόσμο να έδινε το ακίνητο στην Τζωρτζίνα. Αυτό δεν έγινε, γιατί και τα παιδιά δεν τα ενδιέφερε. Δεν πήγαν να φάνε την περιουσία. Δεν είναι τέτοια παιδιά».

Σχετικά με τα ενοίκια του σπιτιού και πού τα απέδιδαν η αδελφή και ο γαμπρός της, απάντησε: «Νομίζω τα κρατούσαν κάπου τα παιδιά για να τα δώσουν αν βρεθεί κάποιος κληρονόμος».

Αξίζει να σημειωθεί ότι μετά τις εξελίξεις στην υπόθεση και τη σύλληψη της Ρούλας Πισπιρίγκου, δέκα συγγενείς της σπιτονοικοκυράς του ζευγαριού έχουν απευθυνθεί σε δικηγόρο, αλλά και σε ιδιωτικό ερευνητή, προκειμένου εξεταστούν όλες οι πτυχές γύρω από τα αίτια θανάτου της 69χρονης αλλά και για το τι έχει γίνει με την περιουσία της.

Υπενθυμίζεται ότι η 69χρονη έφυγε από της ζωή στις 13 Σεπτεμβρίου του 2020, ενώ νοσηλεύονταν στο Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο του Ρίου. Στο πιστοποιητικό θανάτου ως αιτία έχει αναγραφεί «νεόπλασμα μήτρας – οστεολογικές βλάβες». Τα έξοδα της κηδείας τα πλήρωσε ο Μάνος Δασκαλάκης, ο οποίος όπως έχει γράψει η εφημερίδα «Πελοπόννησος», διέθετε και πληρεξούσιο από την 69χρονη.

Το ζευγάρι φαίνεται πως στην αρχή έμενε δωρεάν στο διαμέρισμα που της είχε δώσει η καθηγήτρια κι όταν η ηλικιωμένη γυναίκα ζήτησε από τη Ρούλα και Μάνο ενοίκιο οι σχέσεις τους ψυχράνθηκαν.

Η 69χρονη που ήταν ένα κλειστό άτομο δεν είχε πολλές σχέσεις ακόμα και με τους κοντινούς της συγγενείς, οι οποίοι έμαθαν για το θάνατο της όταν ήρθε στη δημοσιότητα το θέμα της Πάτρας που έχει συγκλονίσει το πανελλήνιο.

Στην κηδεία της παραβρέθηκαν λίγα άτομα, ενώ δεν είχε ειδοποιηθεί κανένας από τους συγγενείς. Πρώτα ξαδέρφια της αλλά και ανίψια της, που παρακολουθούν όλες αυτές τις ημέρες τις εξελίξεις αποφάσισαν να απευθυνθούν σε ειδικούς. Μίλησαν με δικηγόρο, με τον οποίο θα συναντηθούν σήμερα, σύμφωνα με το flamis.gr.

Πρόκειται για τον ιδιωτικό ερευνητή Σωκράτη Στρατή, ο οποίος φθάνει στην Πάτρα για να διερευνήσει τα περιουσιακά και οικονομικά στοιχεία της εκλιπούσης που καταγόταν από τον Βάλτο Αιτωλοακαρνανίας.