Δύσκολο κάνουν το Πάσχα του νονού και της νονάς η ακρίβεια και οι ανατιμήσεις, καθώς στα ύψη βρίσκονται οι τιμές για τις λαμπάδες, τα σοκολατένια αυγά, τα ρούχα και τα παιχνίδια. 

Ενδεικτικά αξίζει να σημειωθεί ότι πέρσι οι λαμπάδες, απλές και παραδοσιακές είχαν από 2 έως 4 ευρώ, ενό φέτος, από 3 έως και 10 ευρώ. Οι πιο στολισμένες με δωράκια είχαν από τα 10 ευρώ μέχρι και τα 40 ευρώ, ενώ φέτος οι τιμές έχουν πολλαπλασιαστεί και ξεκινούν και πάλι από τα 10 αλλά φτάνουν ως και τα 50.

Τον ανήφορο έχουν πάρει οι τιμές και τα σοκολατένια αυγά, σύμφωνα με την πανελλαδική έρευνα του LIVE NEWS. Για τα αυγά από σοκολάτα, απαραίτητα για κάθε βαφτιστήρι, με βάρος από 600-700 γραμμάρια, πέρσι κατέγραψε πως ξεκινούσαν από 12 ευρώ και χτύπαγαν ταβάνι στα 20 ευρώ ανάλογα και με το μέγεθος. Φέτος, τα αυγά 600 γραμμαρίων ξεκινούν από 18 έως 66 ευρώ.

Όσο για το τσουρέκι, πέρυσι οι τιμές ήταν επίσης πιο κάτω και στα σκέτα και στα γεμιστά με σοκολάτα, με φρούτα, κάστανα ή και συνδυασμούς και επικάλυψη.

Οι τιμές είχαν από 5 ευρώ τα απλά και έφταναν στα 15 ευρώ το τεμάχιο για τα πιο ακριβά. Φέτος, πάλι με καπέλο λόγω του ενεργειακού κόστους, πωλούνται από 7 ως 15 ευρώ.

Συνολικά δηλαδή το κόστος έχει εκτοξευτεί από 75 στα 131 ευρώ, σχεδόν τα διπλάσια χρήματα, ενώ αξίζει να σημειωθεί ότι ακριβότερα είναι και τα παιχνίδια, αλλά και τα ρούχα.

Έτσι πρακτικά ένας νονός δύσκολα θα καταφέρει να ικανοποιήσει το βαφτιστήρι με λιγότερα από 200 – 250€.