Το χέρι που δολοφόνησε τα δύο κοριτσάκια στην Πάτρα αναζητούν οι Αρχές με το Ανθρωποκτονιών να λαμβάνει πολύωρες καταθέσεις από πρόσωπα που ζούσαν την καθημερινότητα της οικογένειας Δασκαλάκη.

 Χθες κατέθεσε η μητέρα της Ρούλας Πισπιρίγκου σε κλιμάκιο του Ανθρωποκτονιών στην Πάτρα για τα όσα γνωρίζει για τον θάνατο των 3 παιδιών. Την ίδια στιγμή ο πατέρας των παιδιών, ο Μάνος Δασκαλάκης περιμένει τις εξελίξεις στην υπόθεση για να τοποθετηθεί.

Η μητέρα της Ρούλας Πισπιρίγκου μόλις ολοκλήρωσε χθες την πολύωρη κατάθεσή της ενώπιον του κλιμακίου του Ανθρωποκτονιών που μετέβη στην Πάτρα αποχώρησε χωρίς να πει κουβέντα.

Η Ελένη Λεγάτου, στο πλαίσιο της έρευνας που διενεργείται με εισαγγελική εντολή για τους θανάτους των δύο εγγονών της, της 3,5 ετών Μαλένας και της έξι μηνών Ίριδας, στάθηκε για ακόμη μια φορά στο πλευρό της προφυλακισμένης κόρης της.

 Τι κατέθεσε η μητέρα της Ρούλας Πισπιρίγκου

Συγκεκριμένα, σύμφωνα με το ρεπορτάζ του MEGA φέρεται:

 να έδωσε τη διαδρομή της πορείας της σχέσης Πισπιρίγκου-Δασκαλάκη

να αναφέρθηκε στα προβλήματα του ζευγαριού

να απέκλεισε το ενδεχόμενο η κόρης της να έκανε κακό στα εγγόνια της

«Δηλώνοντας και τη θλίψη της για την απώλεια των αγαπημένων της εγγονιών και τη διάλυση της οικογένειας του ίδιου της του παιδιού», ανέφερε ο δικηγόρος της Ρούλας Πισπιρίγκου, Όθων Παπαδόπουλος.

 Για περισσότερο από τέσσερις ώρες κατέθετε στο κλιμάκιο του τμήματος Ανθρωποκτονιών η μητέρα της Ρούλας Πισπιρίγκου όσα γνώριζε για τη σχέση της κόρης της με το Μάνο Δασκαλάκη αλλά και περιστατικά που αφορούσαν τη μικρή Τζωρτζίνα.

 «Μπορούσε να κάνει κακό στον εαυτό της αλλά όχι στα παιδιά της, ποτέ. Τα υπεραγαπούσε, τα λάτρευε, ήταν πρότυπο μητέρα. Υπάρχουν οι γείτονες, υπάρχουν και οι φίλοι», δήλωσε η μητέρα της 33χρονης, Ελένη Λεγάτου.

 Ενώπιον των αστυνομικών-για τρεις ώρες-βρέθηκε και ο πατριός της Ρούλας Πισπιρίγκου ενώ κλήση από το Ανθρωποκτονιών έλαβε και ο πατέρας της 33χρονης.

 Οι καταθέσεις – «κλειδιά»

Ενδιαφέρον προκαλεί η αντίδραση του πατέρα των παιδιών, Μάνου Δασκαλάκη για το πόρισμα των θανάτων της Μαλένας και της Ίριδας.

 Την πρώτη αντίδραση του 30χρονου αποκάλυψε στο κεντρικό δελτίο του MEGA ο αστυνομικός συντάκτης του Βήματος και των Νέων, Βασίλης Λαμπρόπουλος.

 «Αυτή είναι η στάση της πλευρά τους Μάνου Δασκαλάκη και της οικογένειας του μέχρι τώρα, θέλει να δει επισήμως καταγεγραμμένο το πόρισμα να το διαβάσουν γιατί έχουν και μία γνώση των 2 άλλων πορισμάτων να κάνουν συγκρίσεις και να τοποθετηθούν όταν πλέον έχουν ολόκληρο το πόρισμα και να το δουν μαζί με τους νομικούς τους εκπροσώπους», αποκάλυψε ο αστυνομικός συντάκτης του «Βήματος» και των «Νέων», Βασίλης Λαμπρόπουλος.

 «Θα προσπαθήσω να μάθω την αλήθεια και για τα δύο άλλα μου παιδιά, έστω και αργά πολύ αργά γιατί εάν είχε βγει από την πρώτη ιατροδικαστική της Μαλένας τότε που έπρεπε δεν θα είχαμε φτάσει ως εδώ. Αν είχε βγει από τη δεύτερη ιατροδικαστική της Ίριδας δε θα φτάναμε στην Τζωρτζίνα», είχε εξομολογηθεί στην Αγγελική Νικολούλη και στο «Φως στο Τούνελ», ο Μάνος Δασκαλάκης.

 Ο Μάνος Δασκαλάκης, που αρχικά είχε εκφράσει τη βεβαιότητά του ότι η εν διαστάσει πλέον σύζυγός του ήταν αθώα, την προηγούμενη εβδομάδα έδωσε πολύωρη κατάθεση στους άνδρες του ανθρωποκτονιών, φωτίζοντας άγνωστες πτυχές της θυελλώδους σχέσης του με τη Ρούλα Πισπιρίγκου.

 Για κατάθεση κλήθηκαν κι οι γονείς του, οι οποίοι είχαν στενές και σχεδόν καθημερινές επαφές με τη νύφη τους και τα εγγόνια τους.

 «Αν σκεφτόμουν ότι κάτι δεν πάει καλά, θα την είχα σκοτώσει. Αν αποδειχθεί και για τα δύο άλλα παιδιά δεν υπάρχει τιμωρία για μένα, θέλω να μπω μισή ώρα στο κελί», διεμήνυε ο Μάνος Δασκαλάκης.

 Μετά την ολοκλήρωση των καταθέσεων των στενών συγγενικών προσώπων του πρώην ζευγαριού Πισπιρίγκου-Δασκαλάκη, η υπόθεση μπαίνει στην τελική ευθεία για τον καταλογισμό των ποινικών ευθυνών και για τους θανάτους της Μαλένας και της Ίριδας.

 Στη ΓΑΔΑ η αδερφή της Πισπιρίγκου

Με την κατάθεση της αδερφής της Ρούλας Πισπιρίγκου, Δήμητρας, ολοκληρώνεται σήμερα ο κύκλος καταθέσεων από τους αστυνομικούς που ερευνούν την υπόθεση με τα τρία νεκρά παιδιά στην Πάτρα, τα οποία τελικά δολοφονήθηκαν.

 Η Δήμητρα Πισπιρίγκου πέρασε το κατώφλι της ΓΑΔΑ στις 12 το μεσημέρι. Αμέσως μετά Αστυνομία και Εισαγγελία θα καλέσουν τη Ρούλα Πισπιρίγκου για εξηγήσεις.

 Μέχρι το τέλος της εβδομάδας θα κλείσει η δικογραφία που έχει ανοίξει το Ανθρωποκτονιών για την υπόθεση ενώ αναπόφευκτες φαίνεται ότι είναι και οι νέες διώξεις.

 «Δεν σκότωσα τα παιδιά μου» επιμένει η Πισπιρίγκου

Σύμφωνα με το πληροφορίες, η πρώτη αντίδρασή της λίγες ώρες μετά την ανακοίνωση του πορίσματος για τους θανάτους της Ίριδας και της Μαλένας που αναφέρει ότι ήταν «ασφυκτικοί», μίλησε με τον δικηγόρο της Όθωνα Παπαδόπουλο και τού είπε πως δεν έχει σκοτώσει τα παιδιά της.

 «Δεν έχω καμία εμπλοκή με τον θάνατο των παιδιών μου, αρνούμαι κάθε υπόνοια, υποψία και κατηγορία. Έχω χάσει τα παιδιά μου και έχω στερηθεί την προσωπική μου ελευθερία ευρισκόμενη στη φυλακή» ισχυρίστηκε η Ρούλα Πισπιρίγκου.