Σύνδρομο Μινχάουζεν: Αρνούνται ότι σκότωσαν τα παιδιά τους παρά τα αδιάσειστα στοιχεία
Οι γυναίκες-δολοφόνοι που σκότωσαν τα παιδιά τους αλλά το αρνούνται
Τρεις αθώες ψυχές, τρεις ένοχοι υπεράνω υποψίας και τρεις επιβεβαιωμένες περιπτώσεις Μινχάουζεν by proxy. Το Live News παρουσίασε τις περιπτώσεις που συγκλόνισαν τον κόσμο, καθώς μητέρες σκότωσαν με τα ίδια τους τα χέρια τα παιδιά τους, όμως παρ' ότι είναι πια στη φυλακή, δεν το παραδέχθηκαν ποτέ.
Ακόμα και σήμερα μέσα από τη φυλακή, η Λέισι Σπίαρς αρνείται πως σκότωσε τον 5χρονο γιο της, δηλητηριάζοντάς τον μέσα στο νοσοκομείο με θανατηφόρες δόσεις αλατιού.
– Δε δηλητηρίασες τον γιο σου με αλάτι;
– Όχι. Ποτέ δεν θα τον δηλητηρίαζα με αλάτι.
– Τότε γιατί είχε τόσο υψηλά επίπεδα νατρίου;
– Θα πρέπει να ρωτήσετε το νοσοκομείο αυτό.
Έτσι αποκρίθηκε στους αστυνομικούς και η Ρούλα Πισπιρίγγου όταν ερωτήθηκε πως βρέθηκε η θανατηφόρα δόση κεταμίνης στη μικρή Τζωρτζίνα.
– Το έδωσες εσύ;
– Όχι δεν της έδωσα τίποτα. Δεν μπορώ να είμαι σίγουρη για τίποτα.
Λάτρεις του διαδικτύου, βρέθηκαν να απολογούνται γιατί μοιράζονταν στα social media καθετί που συνέβαινε στην προσωπική τους ζωή.
«Ήμουν παρούσα γιατί είμαι η μητέρα»
18 φορές μέσα σε 24 μήνες εισήχθη στο νοσοκομείο ο μικρός Μάικλ με εγκεφαλικές κρίσεις και αναπνευστικά προβλήματα. Και τις 18 φορές παρούσα στα επεισόδια ήταν μόνο η μητέρα του, Τάνια Ρέιντ.
«Ήμουν πάντα εκεί. Εν προκειμένου ναι, αλλά πιστεύω κάθε γυναίκα, της οποίας ο σύζυγος δουλεύει και εκείνη μένει σπίτι και φροντίζει τα παιδιά, θα είναι παρούσα στα συμβάντα».
Η Τάνια Ρέιντ ήταν κι η μοναδική αυτόπτης μάρτυρας στον ξαφνικό θάνατο της μόλις 9 μηνών κόρης της, η οποία έπαθε ανακοπή μέσα στην κούνια.
«Πιεστήκαμε πολύ όταν πέθανε η Μόργκαν. Οποιοδήποτε ζευγάρι θα περνούσε κρίση όταν υπάρχει θάνατος στην οικογένεια – ένας θάνατος παιδιού. Και μείναμε μαζί σε αυτό».
Με αδιάσειστα στοιχεία, η Τάνια Ρέιντ συλλαμβάνεται για τη δολοφονία της 9 μηνών κόρης της και την παιδική κακοποίηση του γιου της. Η ψυχραιμία με την οποία αρνιόταν την ενοχή της μπέρδεψε μέχρι και τον ανιχνευτή ψεύδους.
– Την σκότωσες;
– Όχι κύριε. Σίγουρα όχι.
– Την τάραξες μέχρι θανάτου;
– Όχι κύριε.
– Προκάλεσες τις κρίσεις;
– Όχι δεν τις προκάλεσα.
Η Λέισι Σπίαρς και η Τάνια Ρέιντ παρά τη φυλάκισή τους δεν παραδέχτηκαν ποτέ τα εγκλήματα που διέπραξαν. Σε αντίθεση με την Ιμπάρα που παραδέχτηκε πως δηλητηρίαζε την 5χρονη κόρη της με επικίνδυνα βακτήρια που είχε κλέψει από φαρμακευτική εταιρεία. Όλα αυτά για λίγη προσοχή.
«Είμαι ακριβώς εδώ (σ.σ. φυλακή) που θα έπρεπε να είμαι. Μόνο μια γυναίκα που έχει κάνει κάτι τέτοιο στο παιδί της μπορεί να είναι το ίδιο τέρας» σημείωσε.
Σβουρδάκου: Πυροδοτήθηκαν βίαιες συμπεριφορές από προβλήματα στο ζευγάρι
Για το προφίλ των προσώπων που κάνουν κακό στα ίδια τους τα παιδιά μίλησε στο LIVE NEWS η δρ. Εγκληματολογίας Δέσποινα Σβουρδάκου, υπογραμμίζοντας ειδικότερα στο πρόσφατο περιστατικό που εξετάζεται στη χώρα μας, η μητέρα Ρούλα Πισπιρίγκου είναι ύποπτη για τρεις δολοφονίες παιδιών.
«Τρία παιδιά έχουν χάσει άδικα τη ζωή τους, επειδή υπάρχει ένα μεγάλο πρόβλημα ανάμεσα στο ζευγάρι. Υπάρχει σύγκρουση και αδιέξοδα στην προσωπική τους σχέση, αιτίες και παράγοντες που πυροδοτούν βίαιες συμπεριφορές» σημείωσε η εγκληματολόγος, υπογραμμίζοντας ότι υπάρχουν και περιπτώσεις κακοποίησης παιδιών σε ίδιες περιπτώσεις.
«Είναι ήρεμη και υπάρχει βάθος χρόνου στις πράξεις της» συμπλήρωσε η κυρία Σβουρδάκου, τονίζοντας ότι είναι συχνό φαινόμενο ο πρωταγωνιστής να μην δέχεται τις πράξεις του.
«Δεν περίμενε ότι θα φτάσει μέχρι εδώ το όλο γεγονός, γιατί είναι σύνθετη περίπτωση, δύσκολη, έχει πολλά κομμάτια το παζλ, έχει μεθοδολογία, εξυπνάδα, έχει τρόπο και ηρεμία, αλλά και θέατρο, όπου η μητέρα δείχνει αγωνία την ώρα που φεύγουν τα παιδιά από τη ζωή» συμπλήρωσε, τονίζοντας ότι την ίδια στιγμή «υπάρχει παρασκήνιο και μυαλό που προσπαθεί να πραγματοποιήσει το στόχο του».