Πανικός προκλήθηκε το απόγευμα της Κυριακής στην Αγία Βαρβάρα ύστερα από το άγριο φονικό που σημειώθηκε στην οδό Γορτυνίας με θύμα έναν 64χρονο Έλληνα.

Για την ακρίβεια, ο άτυχος άντρας έπεσε νεκρός μετά το χτύπημα με σιδερολοστό που χρησιμοποίησε 38χρονος αιγυπτιακής καταγωγής.

Ανθρωποκτονία

Αν και οι αρχικές πληροφορίες έκαναν λόγο για φονικό χτύπημα λόγω ληστείας, στην πορεία αποδείχθηκε, και χάρη στη διαδικασία εξιχνίασης της υπόθεσης, ότι επρόκειτο για ανθρωποκτονία και όχι για πράξη από θέση άμυνας.

Διαφορές για το ενοίκιο

Σύμφωνα με το ρεπορτάζ, ο διαπληκτισμός στην οδό Γορτυνίας 19 ξεκίνησε λόγω διαφορών για το ενοίκιο. Ο 64χρονος, μάλιστα, ήταν ξάδερφος με τη γυναίκα του δράστη, η οποία είχε πεθάνει πριν δύο μήνες από κοροναϊό.

Ο 38χρονος κάλεσε μετά το έγκλημα, στο σπίτι του, την αστυνομία και υποστήριξε αρχικά ότι σκότωσε κάποιον που επιχείρησε να ληστέψει την οικία του. Στην πορεία, ωστόσο, διαπιστώθηκε πως πίσω από το έγκλημα υπήρχαν άλλοι λόγοι.

«Δεν ακούσαμε τίποτα»

«Δεν ακούσαμε τίποτα. Ο 64χρονος πήγε στο σπίτι με χαρτιά -μάλλον από Εισαγγελέα- για να διώξει τον Αιγύπτιο. Τον είδα να πηγαίνει πέρα-δώθε και να τηλεφωνεί. Πιθανόν ο 64χρονος ήταν νεκρός εκείνη την ώρα», είπε για τον δράστη αυτόπτης μάρτυρας.