Ανακοινώθηκε σήμερα από το ΓΕΕΘΑ το πρόγραμμα παρουσιάσεως των υποψηφίων Επαγγελματιών Οπλιτών (ΕΠΟΠ) στις υγειονομικές επιτροπές και στις επιτροπές αθλητικών δοκιμασιών, στο πλαίσιο των εν εξελίξει διαγωνισμών προσλήψεως ΕΠΟΠ στο Στρατό Ξηράς, στο Πολεμικό Ναυτικό, στην Πολεμική Αεροπορία και στο Κοινό Νομικό Σώμα.

Οι υποψήφιοι των διαγωνισμών αυτών μπορούν να ενημερωθούν, με αποκλειστικά δική τους ευθύνη, για το πρόγραμμα παρουσιάσεώς τους στις υγειονομικές επιτροπές και στις επιτροπές αθλητικών δοκιμασιών, κάνοντας ταυτοποίηση με τους προσωπικούς τους κωδικούς Taxisnet, μέσω των παρακάτω ηλεκτρονικών διευθύνσεων:
--- Για το Στρατό Ξηράς: https://epop.army.gr
--- Για το Πολεμικό Ναυτικό: https://epop.hellenicnavy.gr
--- Για την Πολεμική Αεροπορία: https://epop.haf.gr
--- Για το Κοινό Νομικό Σώμα: https://epopnom.army.gr.

Συμφώνως με το ΓΕΕΘΑ, οι υποψήφιοι που έχουν επιλεγεί για να παρουσιαστούν στις επιτροπές υποχρεούνται κατά την προσέλευσή τους να φέρουν απαραίτητα μαζί τους, τα εξής:
--- Δελτίο αστυνομικής ή στρατιωτικής ταυτότητος ή διαβατήριο.
--- Το αντίγραφο της αιτήσεως – υπευθύνου δηλώσεως συμμετοχής στον διαγωνισμό προσλήψεως ΕΠΟΠ.
--- Αρνητικό διαγνωστικό έλεγχο RAPID test έως και 48 ώρες πριν την πρώτη ημέρα ενάρξεως των εξετάσεων, το οποίο θα έχουν καθημερινά μαζί τους, και προστατευτική μάσκα υψηλής αναπνευστικής προστασίας (Ν95 ή ΚΝ95 ή FFP2) ή διπλή μάσκα.
--- Το Δελτίο Υγειονομικής εξετάσεως υποψηφίου ΕΠΟΠ, που θα συνοδεύεται από τα απαραίτητα αποτελέσματα των εργαστηριακών εξετάσεων του Πίνακα «Α» (σύμφωνα με το σχετικό υπόδειγμα του Παραρτήματος «Β» των Προκηρύξεων).
--- Γραφική ύλη (2 μπλε στυλό, μολύβι, γόμα, ξύστρα)
--- Αθλητική περιβολή – περιβολή κολυμβήσεως (μαγιώ, σκουφάκι, γυαλιά κολυμβήσεως, πετσέτα, σαγιονάρες)

Αξίζει να σημειωθεί ότι η διαδικασία για κάθε υποψήφιο θα διαρκέσει έως πέντε εργάσιμες ημέρες. Με την ολοκλήρωση της κάθε επιμέρους εξετάσεως – δοκιμασίας θα ανακοινώνονται τα αποτελέσματα για όσους συνεχίζουν ή όχι τη διαδικασία.